isimsizman

Uzman
Arkadaşlar merhabalar. Bilgisayarımın ekran kartına overclock yaptığımda ne kadar az veya fazla yapmış olursam olayım çöküyor oyunlarda. Çok oyunda test etmedim ama her türlü Clair Obscur 33 oyununda Unreal Engine Fatal Error veriyor MSI Afterburner ile yapılan overclock'da.

1747481058180.webp

Her şeyi denedim. Oyundan atmasının sebebinin voltage olduğunu düşünerek biraz voltaj bile arttırdım fakat yine olmadı. Core Clock 210, Memory 1500 ayarladım. En sorunsuz ve stabil oc değerlerinden biri kartım için zorlamadım bile çok fazla. Buna rağmen oc yapıldığı andan sonra oyunda sıkıntı çıkıyor. Roblox'da saatlerce sıkıntı çıkmadı bu arada. Büyük oyunlarda sıkıntı olduğunu düşünüyorum böyle. Sebebini gerçekten bilen arkadaşlar var mıdır?

Sonrasında core voltajını 20'ye çekip temp limit'i 85, power limiti de 106 falan yapıp da denedim öyle de olmadı. Sorun neyde?

Demek ki stabil değil ayarların. Ayrıca Roblox ile ne stabilitesini ölçüyorsun ki 4K video izlesen daha çok yorulur kart.
Hayır amacım stabilite ölçmek değildi Roblox'da. Ben ayarladım oc'yi oyunda afk kaldı bir şey olmadı. Sonrasında Clair Obscur 33 gireyim dedim 5 dakikada error yedim. 2K Furmark yapıyorum hiçbir şey olmuyor? Oyuna geldiğinde bir şekilde Unreal Engine Fatal error veriyor. Sorunun ne olduğunu bile bilmiyorum verdiğim oc değerleri kartım için en stabil değerler. Daha düşüğü olamaz yani.

Unigine Superposition, Unigine Heaven bunları indirip bir bak sadece çekirdek frekansını dene, sonrasında da bellek frekansını test etmek için Vulkan memtest indir.

Son düzenleme:
Hangi akıl ile 1500 MHz Memory verdiniz anlam veremedim doğrusu. Memory'den en az 500 kıs. Heaven açıp sabit bir bölgeye gelince durdur. FPS artışı durduğu an geriye bir tık gelerek işlemi bitir.

O Core Voltage ayarını da geri al.

Şu gördüğün skorların hepsi Worldwide Top 1 sırada. Dediğim programlar ile sırayla test et. Kazancın da öyle ahım şahım olmayacak zaten yüzde 4 5. Harcadığın zamana değmez bile.
1747485857362.webp