MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba. Galax GeForce RTX 4070 Ti super ex gamer 3 fanlı karta sahibim OCCT testinde 76 dereceyi görüyor %100 yük altındayken bu durum normal midir? Kasa olarak Dark Guardian Pro mesh kasa var şu anda elimde onu kullanıyorum. Ek olarak 3DMark gibi programların testlerinde de benzer sıcaklık değerlerini görüyorum onu da belirtmemde fayda var ve dikkat ettiğiniz gibi overclock yaptım yine de belirteyim overlocksuz da derece olarak 2-3 derece ancak oynuyor en fazla. OCCT testi sonucu burada kendinizde detaylı durumu görebilirsiniz:

Galax 4070 Ti Super Test Sonuçları.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sıcaklık dakikalar içinde kademeli olarak attıysa sıkıntı yok, ancak eğer aniden fırlayıp sabitlenmişse kartı servise yollayın.

Oyunlarda bu şekilde oluyor sıcaklıklar ortalama. Zaten kasayı Fractal Design Torrent kasayla değiştirmeyi düşünüyorum ileride param oldukça araştırdığım kadarıyla daha iyi bir hava akışı var o kasanın:
Horizon Zero Dawn Remastered Screenshot 2024.11.25 - 15.29.42.79-min.webp

Benim eski kasamı kullanıyorsun tek fark benimki Pro olmayan versiyonuydu. Kasayı değiştirdim ve ekstra fan ekledim. 10-15 derece düştü sıcaklık. Yani normal değerler alıyorsun.

OCCT testinde 285.99 watt değerinde 76.55 dereceyi görmüşsün. Bence fena değil. Belki kasa hava akışın biraz yetersiz kalıyor olabilir.

Bu sırada fanlar % olarak ne kadardı bu da önemli bir kıstas. İstersen derece olarak 70-72'ten sonrasında fanları 100%'e ayarlayabilirsin (eğer değilse)

OCCT testinde 285.99 watt değerinde 76.55 dereceyi görmüşsün. Bence fena değil. Belki kasa hava akışın biraz yetersiz kalıyor olabilir.

Bu sırada fanlar % olarak ne kadardı bu da önemli bir kıstas. İstersen derece olarak 70-72'ten sonrasında fanları 100%'e ayarlayabilirsin (eğer değilse)
Konu ekside kaldı ama yine de paylaşayım kasayı değiştirdim bir süre önce. Ekran kartını test ettiğimde 30 dakika sonunda en fazla 74 dereceye düştüğünü gördüm aşağı-yukarı:
GPU Sıcaklık Testi.webp