Eski Realme telefonumdan kurtulmak için 2022 Ekim ayında, telefoncuda satılan benzer fiyattaki iPhone'lardan daha yeni olup güncelleme desteği de almaya devam ettiği için tercih ettiğim Samsung Galaxy A22 telefonunu kullanıyorum. Özellikleri idare eder, One UI ve Samsung ekosistemini de severim. Fakat bu cihaz neticede bir giriş seviye cihazı olduğu için alalı yaklaşık 2 sene geçtikten sonra arayüzde ara sıra hatalar yaşamaya başladım.
Bunun dışında büyük telefon ve şu saçma sapan çerçevesiz ekran, çentik vs. akımlardan nefret eden birisiyim. Şu an kullandığım telefonun büyük olmasından da rahatsızım.
Ufak bir araştırma yaptım ve elimdeki A22'nin değeri yaklaşık 4000 TL. Hiçbir fiyat farkı olmadan, yine 4000 TL'ye bulduğum bir iPhone 8'i alsam kaç sene götürür? Telefon ölene kadar kullanırım mantığındayım. Daha önce eski bir iPhone kullanmışlığım var ve arayüzü, menüsü falan olsun tam bana göre.
Telefonu en fazla ara sıra müzik dinleyip fotoğraf çekip Instagram'da bir iki tane post beğenmek için kullanacağım, ekstrem bir iş yapmayacağım. Telefonu yoğun kullanmadığım için batarya gibi meseleler de benim için ekstrem bir sorun teşkil etmez, olmadı powerbank taşırım.
Normalde üzerine biraz koyup SE 2020 düşünüyordum ama şu anlık bütçem yetmedi, belki sonrasında aldığım iPhone 8'i de satarak SE 2020 alırım.