neozoloftic

Başarılı
Yer
İstanbul
Eski Realme telefonumdan kurtulmak için 2022 Ekim ayında, telefoncuda satılan benzer fiyattaki iPhone'lardan daha yeni olup güncelleme desteği de almaya devam ettiği için tercih ettiğim Samsung Galaxy A22 telefonunu kullanıyorum. Özellikleri idare eder, One UI ve Samsung ekosistemini de severim. Fakat bu cihaz neticede bir giriş seviye cihazı olduğu için alalı yaklaşık 2 sene geçtikten sonra arayüzde ara sıra hatalar yaşamaya başladım.

Bunun dışında büyük telefon ve şu saçma sapan çerçevesiz ekran, çentik vs. akımlardan nefret eden birisiyim. Şu an kullandığım telefonun büyük olmasından da rahatsızım.

Ufak bir araştırma yaptım ve elimdeki A22'nin değeri yaklaşık 4000 TL. Hiçbir fiyat farkı olmadan, yine 4000 TL'ye bulduğum bir iPhone 8'i alsam kaç sene götürür? Telefon ölene kadar kullanırım mantığındayım. Daha önce eski bir iPhone kullanmışlığım var ve arayüzü, menüsü falan olsun tam bana göre.

Telefonu en fazla ara sıra müzik dinleyip fotoğraf çekip Instagram'da bir iki tane post beğenmek için kullanacağım, ekstrem bir iş yapmayacağım. Telefonu yoğun kullanmadığım için batarya gibi meseleler de benim için ekstrem bir sorun teşkil etmez, olmadı powerbank taşırım.

Normalde üzerine biraz koyup SE 2020 düşünüyordum ama şu anlık bütçem yetmedi, belki sonrasında aldığım iPhone 8'i de satarak SE 2020 alırım.

Selamlar. Açıkçası ben geçmemeni tavsiye ederim. Evet, iPhone 6 bile kullananı ben hala görüyorum özellikle büyük yaştaki insanlarda ancak iPhone 8, bu değişikliği yapmaya değecek bir telefon değil bana kalırsa şu an günümüzde. Eski bir cihazdan eski bir cihaza geçmek mantıklı bir takas sayılmaz. Alacağın telefonu kim nasıl kullandı bilemeyiz. Bu nedenle belki de şu anki Samsung'dan daha sorunlu bir telefonla karşılaşacaksın, belki dokunmatik sorunları olacak, belki telefon darbe almış olacak vs. Elindeki telefonla idare edip, belki sonrasında SE 2020 zorlayabilirsin. Onun A13 Bionic işlemciyle daha yolu var gibi görünüyor. iOS 18 bile alacak.

İnsanın aklına bir kere iPhone fikri düştü mü insan heyecandan uyuyamaz hale gelir, seni çok iyi anlıyorum ama elindeki cihazı koruman, zaten telefonla yaptıkların göz önüne alınırsa performansıyla gidebildiğin kadar gitmen daha uygun olacaktır görüşündeyim. 🙃

Şu devirde en alt sınırda kullanım yapan birisi bile iPhone XS’ten aşağısını almamalı bence. Home tuşu bulunduran (iPhone SE haricinde) hiçbir cihaz alınmamalıdır.

Ben 8 Plus kullanıyorum. Çok memnunum. Pili de Deji taktırdım. Hız, performans ve kamera olarak güzel. Güvenlik güncellemelerini de hala alıyor. Stabil bir şekilde Genshin Impact bile oynayabiliyorum. Tabii Plus'ın RAM 3GB ama günlük kullanımda 8 de işinizi fazla fazla görecektir. Pil bitikse mutlaka değiştirin.

Şu an bildiğim kadarıyla popüler sosyal medya uygulamalarından Twitter iOS 14, Instagram iOS 15 istiyor. iOS 15'te kalmış iPhone 6S ve 7 serisinin güncelleme desteği kesildiğinden beri 2 yıldan fazla geçmesine rağmen sınırda da olsa hala bu uygulamaların desteğini alıyor olduğunu göz önünde bulundurursak iPhone 8 tahmini olarak ne zaman Instagram gibi uygulamaların desteğini kaybedecek hale gelir? 3 yılı daha var mı sizce?

Geçilmez, iPhone 8 oldukça eski bir cihaz.

Bütçenize göre Android tarafında başka bir cihaz bakmanızı öneririm. Bu fiyat bandında Samsung'dan pek düzgün yeni bir telefon bulabileceğiniz sanmıyorum.
Huawei cihazlara bakabilirsiniz fiyat/performans olarak gayet iyiler, malzeme kalitesi ve kamerası da güzeldir genel olarak. Google servisi sorunları da EMUI 13 ile büyük ölçüde düzeldi. (microG spoofing açık geliyor artık.)