ardayms

Becerikli
Cihaz
Samsung A51
PUBG Mobile oyununda Samsung A51 cihazım en düşük grafiklerde 40 FPS'i geçmiyor. Geliştirici seçeneklerinden YouTube'da gördüğüm birkaç ayarı yaptım ayrıca Galaxy Store uygulamasından oyun eklentileri uygulamasını kurup Game booster eklentisini cihaza yükledim ve grafikleri en düşüğe alıp FPS'i Max'a aldım (oyun Minecraft gibi oldu aşırı bulanık) fakat Max 43 FPS veriyor 45'i 50'yi sadece uçaktayken veriyor. Normal instagramdan vs. video izlerken sabit 60 FPS veriyor. oyun oynarken 60 FPS'i görmem mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal olarak ne yaparsan yap bir cihazın sınırına ulaştıysan %3-5 artış dışında bir artış yakalaman epey zor. Yapacak bir şey yok gibi belki kernel paketleriyle daha optimize edilmiş olarak kullanılabilir fakat onun içinde ufak uğraşmak gerek.

Yine iyi veriyormuş. Cortex A73 barındırıyor. Oldukça eski ve performansı düşük kalan bir çekirdek. 10 nm üretim süreciyle gelen Exynos 7 serisinden 9611 işlemcisini kullanıyor. Performans beklemeyin.

GFX ile yapmanız belki mümkün olabilir ama PUBG'den banda yiyebilirsiniz. Ben zamanında A04'ü 60 FPS yapmayı becermiştim. Şu an A56 ile 60 FPS oynayabiliyorum. Gelecek güncellemede 90 FPS olabilir cihazım, sizinki de 60 olabilir belki.

GFX ile yapmanız belki mümkün olabilir ama PUBG'den banda yiyebilirsiniz. Ben zamanında A04'ü 60 FPS yapmayı becermiştim. Şu an A56 ile 60 FPS oynayabiliyorum. Gelecek güncellemede 90 FPS olabilir cihazım, sizinki de 60 olabilir belki.
Youtube üzerinden bir config buldum fps'de ufak yükselmeler sanki oldu ayrıca sanırım yakın temasta biraz donma kasma azaldı şuanlık eğitim sahasında denedim sadece birazcık daha akıcı oldu ama ekran biraz karardı configden dolayı. GFX tool ilede ban yeme riskim olduğu için denemek istemedim.

Telefonunuzun işlemcisinden kaynaklıdır hocam. Önceden kaç FPS alıyordunuz yoksa yeni mi indirdiniz oyunu?

Telefonunuzun işlemcisinden kaynaklıdır hocam. Önceden kaç FPS alıyordunuz yoksa yeni mi indirdiniz oyunu?
Önceden hiç bakmamıştım zaten play storedaki çoğu uygulama yanlış fps değeri gösteriyor bakmakta aklıma gelmemişti o zamanlar öylesine oynuyordum. Şimdi geliştirici seçeneklerinden gpu watch kısmını aktif ettim sol üstte fps değerine bakıyorum.