SkyHawking

Uzman
Merhaba, son güncelleme sonrası batarya kalibrasyonu yapmak istedim.

Şöyle bir video buldum:

Bu videoda söylenenler doğru mudur? Kullandığım telefon için de söylenenler geçerli midir? Bu konuda bilgili arkadaşlar, bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Merhaba, son güncelleme sonrası batarya kalibrasyonu yapmak istedim.
Telefonunuz şarjı hala var iken kapanıyor mu? Şarjı belli yüzdelerde daha hızlı, belirli aralıklarda daha mı yavaş azalıyor? Bataryada mevcut olan enerjiyle göstergede yazanın birbiriyle çeliştiğinden emin misiniz? Bu tür sıkıntılarınız yoksa ve şarjınız devamlı makul oranda azalıyor ise yapmanın bir anlamı yok, boşa vakit kaybedersiniz. Eğer ekran sürenizin kısaldığını düşünüyor iseniz de bu yazılım ve bataryanızın sağlığıyla ilgilidir.

Artı -1 Eksi
Videodaki bilgiler genel olarak doğru sayılır. Yine de kalibre etmek için bu kadar detaylı uygulamalar yapmaya gerek yok. Kısa bir şekilde anlatırsak: Cihazınızı %100 şarj edin, sonra bataryayı tamamen boşaltın, ardından tekrar %100'e kadar doldurun, sonra yine tamamen boşaltın. Bu işlemleri 2-3 kere uygularsanız kalibre etmiş sayılırsınız.
Bir de, yeni nesil cihazlarda kalibrasyon yapmanın pek de faydasını göreceğinizi sanmıyorum. Şarj durumu ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorsanız kalibrasyon yapmanıza gerek yok.

Artı -1 Eksi