Luna1057 9

Yetkin
download.webp

Merhaba. Bu incelemede Tab A9'un 8/128 GB'lik modelini inceleyeğiz. Hadi başlayalım.

Ekran:
Ekranı TFT LCD. 60 Hz bir ekranı var, bu günümüz için düşük bir seviye fakat tabletin fiyatına göre bakarsak normal. Çözünürlüğü ise 1340X800. A9+ ile karşılaştırdığımızda göz ardı edilemeyecek seviyede bir fark var fakat boyutu yeterli seviyede. Piksel yoğunluğu 179 PPI.

download (1).webp

Batarya:
Cihazın 5100 mAh bir bataryası var. Sürekli oyun oynayacak biri iseniz günde 2 kere şarja takmanız gerekebilir. Eğer normal bir kullanıcı iseniz 1 günü çıkarabilir. 15W hızlı şarj destekliyor.

Donanım:
Cihazın iki farklı modeli var. Biri 4/64 diğeri 8/128. İşlemci olarak G99 kullanılmış. GPU olarak da MALI-G57 MC2 kullanılmış. Cihaz çok ısınan bir cihaz değil. Test ettiğim oyunlarda çok yüksek sıcaklıklarla karşılaşmadım.

Kamera:
Arka kamera 8 MP ve 1080p 30FPS video çekebiliyor. Ön kamera 2 MP. Bu fiyat bandındaki bir cihazdan kamera beklenmez zaten.

Tasarım:
Ağırlığı 332 gr. Kalınlığı ise 8 mm. Boyu 211 mm, eni ise 124.7 mm. Suya karşı dayanıklılığı yok. 3 farklı renk seçeneği ile satışa sunulmuş; gümüş, grafit ve lacivert.

images.webp

61lOWZ9YEBL.webp

Diğer özellikler:
Cihaz Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi 5 destekliyor. 1 TB'a kadar Micro SD kart destekliyor.

Yazılım:
Cihaz Android 13 ve One UI 6.0 ile geliyor, One UI 6.1'e ise siz güncelliyorsunuz sanırım bende öyle olmuştu. Şu ana kadar herhangi bir kasma problemi yaşamadım.

Testler:

Fiyat:
4/64 olan versiyonu 3480 TL en ucuz, 8/128 olan versiyonu en ucuz 3899 TL idi.

Not:
Bu fiyatlar ben incelemeyi yaptığım zaman ki fiyatlardır zaman içinde değişiklik gösterebilir!

Kapanış:
Özetle bu cihaz alınır mı? Fiyatına göre gayet iyi bir cihaz. Alınır. Hem oyun oynayıp hem film izleyip hem de günlük işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Not:
Bu ilk incelemem, umarım beğenirsiniz. Düşüncelerinizi belirtmeyi unutmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 bin TL icin cok bir sey beklememek lazim ama G99 ve 8 GB RAM oldukca iyi. Tabletin tek kotu yani ekrani bana göre, PPI degeri dusuk. Onun dışında fiyatına gore cok iyi tablet.

Bu tablete şans verip aldım , oyunlar da dokunmatik sapıtıyor basmıyor ama kulaklık takınca dokunmatik düzeliyor du sizde böyle bir durum var mı? Sonra kırmızı 1 tane ölü pixel çıkınca iade etmiştim onun dışı tablet çok iyi duruyor du.

Genshin impact'ta görüntü videodaki kadar kötü mü? Pubg mobile gfx tool kullanarak fps testi var mı?
Görüntü kalitesi o kadar kötü değil bende yeni gördüm. Ekran kaydedicinin kendisinden olsa gerek tabletin içindekini kullanmıştım. Videoda bir tık daha kötü çıkmış. Pubg içinde test yapabilirim.
Bu tablete şans verip aldım , oyunlar da dokunmatik sapıtıyor basmıyor ama kulaklık takınca dokunmatik düzeliyor du sizde böyle bir durum var mı? Sonra kırmızı 1 tane ölü pixel çıkınca iade etmiştim onun dışı tablet çok iyi duruyor du.
Ekran koruyucu taktıktan sonra biraz olmaya başladı bende dokunmatik sorunu ama o kadar çok değil. Şu an korumanın altında bir şey var ama emin değilim toz mu yoksa ölü pixel mi diye. Fotoğraftada göründüğü gibi siyah bir şey.

Arka kasanın malzeme tipi ne? Metal mi yoksa plastik mi?
Kasa metal ama alt ve üst taraftakiler plastik sanırım.

Dosya Ekleri

• IMG20240801152927.webp
    IMG20240801152927.webp
    161 KB · Görüntüleme: 89
Şu an korucuyuda çıkarıp baktım ve gitmiyor toz değilmiş yani. İade etsem yenisini gönderirler mi? Yenisinde de aynı sorunla karşılaşmam değil mi?
Aslında amazon'dan aldım ve bunu dedim stokta yok ve iade etmemi söylediler. İademi ettim honor pad x9 aldım bu güzel şu anlık.

İlk garantiye yollayın değişim isteyin olmaz ise ekran değişir.