NeJeep

Çalışkan
Birkaç gün önce Slayer R9T Ryzen 9 8945HX RTX5070'li laptopu satın aldım, hatta foruma da sordum alınmalı mı diye. Kurulum vs. her şey tamam ancak boştayken bile sürekli bir fan sesi duyuyorum. Herhangi bir şekilde maksimum performansa da ayarlamadım. Microsoft güç ayarları olsun, NVIDIA denetim masası olsun. Prize takılı değilken internette 1-2 ayar gördüm, yaptım. Gerçekten de azalma oldu. Boşta sıcaklık 48-51° arasına sabitledi, fan da %25'lere kadar düştü ancak prize takınca tekrar sabit 62- 67° işlemci sıcaklığı ve %43 fan çalışma hızını "sessiz" çalışması gereken ofis modunda görüyorum. İşlemciye 30W'a kadar limit koydum yine de fanlar çalışıyor. Fanı kendim yavaşlatınca da işlemci 73 75° 'leri geçmeye başlıyor. Tavsiyeniz var mıdır iadeye göndermeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba,

fan yazılımı kullanıyor iseniz ayarlara bakmanızda fayda var otomatik de olabilir yada cihazın üzerinde bulunan güç tuşuna yanlışlıkla da olsa basmış olabilirsiniz.

Bende aynı modeli satın aldım. Denemek için bende tuşa bastım bilgisayarı her başlattığımda fanlar tam güç de çalışıyordu.

Bunları kontrol etmenizde fayda var hocam hiç olmadı BİOS da bazı cihazlarda ana ekranda olur bazılarında başka yerlerde oluyor fan ayarını kendiniz de yapabilir siniz.

merhaba,

fan yazılımı kullanıyor iseniz ayarlara bakmanızda fayda var otomatik de olabilir yada cihazın üzerinde bulunan güç tuşuna yanlışlıkla da olsa basmış olabilirsiniz.

Bende aynı modeli satın aldım. Denemek için bende tuşa bastım bilgisayarı her başlattığımda fanlar tam güç de çalışıyordu.

Bunları kontrol etmenizde fayda var hocam hiç olmadı BİOS da bazı cihazlarda ana ekranda olur bazılarında başka yerlerde oluyor fan ayarını kendiniz de yapabilir siniz.
Herhangi üçüncü kaynak fan kontrolü yazılımı yüklemedim. Game garajın kontrol merkezinden bakıyorum fan hızına. Acaba oyunda da deli gibi fan açıyor mu kontrol etmek için dead cells yükledim ve ofis modunda fanlar %45-47 civarında çalıştı. Fan hızını manuel ayarladım düşürdüm ama bu sefer de 60larda dolaşan sıcaklık 72yi geçiyo o denge kurulmuyor o mesele zaten

Senin cihazında bir ısı sorunu olabilir şöyle ki benim cihazım boşta 40 45 derece %30 seviyelerinde fan açıyor yük altında iken fan oranı %80 civarında ancak sıcaklıkta ben maksimum 90 dereceyi gördüm 25 40dk arasında. Size tavsiyem servisi arayıp durumu anlatmanız olacaktır. Soğutma konusunda iyi modellerden birisi boşta iken %47 fan açıp 60 dereceye ulaşması bir sıkıntı olabileceğini gösterir.

bu arada yük altında sıcaklıkların 95 dereceye kadar çıkması bir laptop için normal bir değer üzerine çıkması sıkıntı 95 derece sınır gibi düşünün 100 dereceyi görmemesi lazım o cihazın.

Senin cihazında bir ısı sorunu olabilir şöyle ki benim cihazım boşta 40 45 derece %30 seviyelerinde fan açıyor yük altında iken fan oranı %80 civarında ancak sıcaklıkta ben maksimum 90 dereceyi gördüm 25 40dk arasında. Size tavsiyem servisi arayıp durumu anlatmanız olacaktır. Soğutma konusunda iyi modellerden birisi boşta iken %47 fan açıp 60 dereceye ulaşması bir sıkıntı olabileceğini gösterir.

bu arada yük altında sıcaklıkların 95 dereceye kadar çıkması bir laptop için normal bir değer üzerine çıkması sıkıntı 95 derece sınır gibi düşünün 100 dereceyi görmemesi lazım o cihazın.
Sıcaklık konusunda çok takıntılı biri değilim aynı işlemcilere sahip lenovo Legion asus(Rog ve Tuf) hp Omen laptopların incelemelerine de baktım Asus Rog hariç hepsi sıcaktı. Bu güçte bir işlemciye normal diye düşünüyorum. Beni rahatsız eden fan sesi. Yarın öbür gün kütüphaneye gitsem cidden dikkat çeker düzeyde.

Belki ilerde Game Garaj düşünen ve bu sohbete denk gelen arkadaşlar için yazayım: iadeye göndereceğim. Teknik servisi aradım ve bu fan sesinin bir problem olmadığını, sistemin güçlü olduğu için devamlı çalışması ve kendini soğutması lazım olduğunu söylediler. Boştaki sıcaklık (60-65° civarı) beni rahatsız etmese de fan sesi kütüphane gibi ortamlarda rahatsız edecek düzeyde. O nedenle cayma hakkımı kullanıp iade edeceğim. Herhangi bir problem yaşamadım, kasası da görünenden daha şık ve oturaklı, ekranı çok güzel işlemcisine-ekran kartına zaten lafım yok ama sessiz ortamlarda kullanılacak cihaz değil. Şunu da belirteyim en ufak oyunda da fanları full çalıştırmıyor yani dead cells denedim yarım saat, boşta ne oranda fanlar açıksa oyunda da o düzeydeydi. KISACASI: Ben evimde/yurdumda oyun oynarım fan sesi önemsiz diyorsanız bu fiyata bu özellikler zaten yok, AMA ben okulda/kütüphanede sıkça kullanacam, en azındayken boşta fanlar kapansın veya çok sessiz çalışsın diyorsanız o iş olmuyor watt sınırlamasıdır sadece harici gpu kullanımına zorlamadır hepsini denedim teknik servise de sordum olmuyor.

Hocam rica etsem ne gibi ayarlar yaptınız anlatabilir misiniz? İade talebi oluşturdum ancak hem özelliklerinden memnunum hem de bu süreçle uğraşmak çok da istemiyorum. Belki ben de sizin ayarlarınıza göre bazı şeyleri değiştirerek benzer sıcaklıklara ulaşabilirim

Son düzenleme: