alondate

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce Game Garaj'dan Slayer R9T modelini aldım. Cihaz çok iyi. Oyunlarda harika performans veriyor. Bir sorunum yok fakat; 2 gündür çok nadiren de olsa Windows üzerinde gezinirken rastgele yatay çizgiler oluşuyor. Ne zaman böyle olsa cihazı yeniden başlattım ve sorun düzeldi. Oyunlarda hiçbir sorun yok. Sadece masaüstünde gezinirken oluyor. Herhangi bir darbe almadı, yeni geldi cihaz. Sizce iade etmeli miyim? Teknik servisleri saat 18.00'den sonra çalışmadıkları için henüz onlarla görüşemedim. Yarın arayıp konuşacağım. Yine de bu konu ile ilgili bir fikriniz varsa okumak isterim. Olayın videosu, kendim çektim:

Cevaplar için teşekkürler. Mail atmıştım. Ona cevap vermişler.

Merhaba;

''R9 ve R9T serisi cihazlarımızda, Ekran Kartı Modunu Hybrit e alıp ekran tazeleme hızını 240Hz e ayarlayıp ekranda titreme (flickering) durumu yaşayan kullanıcılarımız için çözüm önerimiz aşağıda yer almaktadır.

Cihazınızın Kontrol Merkezi > Görüntü Ayarları bölümüne girip Renk İyileştirme seçeneğini aktif hale getirdiğinizde, Ekran birkaç saniye içinde kendini güncelleyip açık olan uygulamaya adapte oluyor.

Bu işlem sonrasında titreme durumu ortadan kalkıyor. Bu durum, cihazın performansını ya da kullanımını olumsuz etkilemez. Yazılım güncellemesi ile giderilmesi beklenmektedir.''

Saygılarımızla,
GameGaraj - GarajOnline

Dedikleri gibi yaptım şimdi bir sorun yok gibi görünüyor. Cihaz çok iyi. Böyle bir sebepten dolayı servise göndermek zorunda kalırsam hayal kırıklığına uğrarırım. Umarım tekrarlamaz.

Dostum bana kalırsa bilgisayardaki yaşadığımız durum kronik bir sorun. Ben bilgisayarımı değişim için gönderdim, seni muhakkak bilgilendireceğim. Şu anda kargom onlara ulaştı, incelemede. En geç 26'sına kadar cevap gelir diye Hepsiburada üzerinden not düşmüşler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim öbür konudaki mesajını da okudum. Şimdi bu cihaz bende 2 gündür var. Bu 2 gündür bayağı bir kullandım. Her ayarıyla oynadım, her menüsüne girdim çıktım. Bu süreçte 3-5 kez başıma geldi bu olay Konuya attığım videodaki gibi. Sendeki çok daha fenaymış. Ben oyunlarda hiç sorun yaşamadım. Gamepass üzerinden sayısız oyun indirip denedim. Hepsinde yüksek ayarlarda 100+fps aldım. Hiç biri donmadı, takılmadı, ekran yırtılması olmadı. En son dedim yenileme hızını 60hz yapalım bakalım ne olacak. 60hz yaptığımdan beri 1-2 saattir hiç problem yaşamadım ama pek de güven vermiyor cihaz. Çok kararsız kaldım. Ne yapsam bilemedim açıkçası. Ben de iyi bir para verip aldım bu cihazı. Sen onlardan cevap aldığında muhakkak bana da burdan yazarsan sevinirim. Ona göre bir aksiyon alayım. Hepsiburada üzerinden aldım ben de. 14 gün içerisinde iade hakkımız var mış. Kronik sorunluysa ben de göndereyim.

Kral olaylar hiç iyi değil. Geç yazdığım içinde kusura bakma, işim vardı. Bilgisayarı tam kullanamadım. Detaylı kullanıp sorunu tekrar yaşayacak mıyım diye bekledim ve yaşadım. Attığım fotoğraftada bariz gözüktüğü gibi. Değişim talebi istememe rağmen geriye aynı kargolattığım bilgisayar gelmesi çok üzdü. Dedim belki içindeki donanımsal bir parça değişimi olmuştur ya da yazılımsal bir BIOS güncellemesi atmışlardır diye bekledim, ancak yine her zamanki gibi ekran aynı sorunla karşı karşıyayım ve sürekli yapmaya devam ediyor. Şimdi anlamadım; ben değişim talebi istememe rağmen aynı ürün (kargolattığım ürün) gelmesine mi şaşırayım, ürünümün hala aynı sorunla devam etmesine mi üzüleyim? Benden başka birkaç kişinin yaşamasına mı sinirlenip üzüleyim, başka alan mı yok bilgisayarıda böyle? Ne bir forum açılmış, ne de başka bir şey. Yarın her iki müşteri hizmetleriyle de konuşacağım, böyle rezillik olmaz.

1753900558864.webp

Kral olaylar hiç iyi değil. Geç yazdığım içinde kusura bakma, işim vardı. Bilgisayarı tam kullanamadım. Detaylı kullanıp sorunu tekrar yaşayacak mıyım diye bekledim ve yaşadım. Attığım fotoğraftada bariz gözüktüğü gibi. Değişim talebi istememe rağmen geriye aynı kargolattığım bilgisayar gelmesi çok üzdü. Dedim belki içindeki donanımsal bir parça değişimi olmuştur ya da yazılımsal bir BIOS güncellemesi atmışlardır diye bekledim, ancak yine her zamanki gibi ekran aynı sorunla karşı karşıyayım ve sürekli yapmaya devam ediyor. Şimdi anlamadım; ben değişim talebi istememe rağmen aynı ürün (kargolattığım ürün) gelmesine mi şaşırayım, ürünümün hala aynı sorunla devam etmesine mi üzüleyim? Benden başka birkaç kişinin yaşamasına mı sinirlenip üzüleyim, başka alan mı yok bilgisayarıda böyle? Ne bir forum açılmış, ne de başka bir şey. Yarın her iki müşteri hizmetleriyle de konuşacağım, böyle rezillik olmaz.

Eki Görüntüle 168515
Kardeşim merhaba. Ben cihazı seninle konuştuğumuzdan beri sadece DGPU modunda kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım. Saatlerce açık kaldı, oyun da oynadım tek problem yok. Fakat Hybrid moduna aldıktan 10 dakika sonra seninle yaşadığım sorunların aynısını yaşamaya başlıyorum. Ben iade etmemeye karar verdim. Çünkü dolar her geçen gün artıyor ve oyunlarda böyle yüksek performans veren bir cihazı kolay kolay 80-90 bin bandında bulabileceğimizi sanmıyorum. Hybrid modunu hiç açmıyorum, kafam kulağım rahat.

Kardeşim merhaba. Ben cihazı seninle konuştuğumuzdan beri sadece dGPU modunda kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Saatlerce açık kaldı, oyun da oynadım tek problem yok. Fakat hybrid moduna aldıktan 10 dakika sonra seninle yaşadığım sorunların aynısını yaşamaya başlıyorum. Ben iade etmemeye karar verdim. Çünkü dolar her geçen gün artıyor ve oyunlarda böyle yüksek performans veren bir cihazı kolay kolay 80-90 bin bandında bulabileceğimizi sanmıyorum. Hybrid modunu hiç açmıyorum, kafam kulağım rahat.
Kafanda karar verdiysen sıkıntı yok kral, bir taraf yazılımsal sorun diyor diğerleri RAM'lerden kaynaklı diyor. Ben yine denemeyi düşünüyorum. Zaten dGPU modu açık olunca ekstra performanslı kullanıyorsun. Ayrıyeten bilgisayarı tamamen prizde kullanıyorsan GameGaraj kontrol merkezinden pil modunu sabit moda alırsan, pil sağlığı daha uzun gidecektir. Umarım bir zaman bana da nasip olur oynaması. Sağlıcakla, benden buraya kadar.

Merhabalar, aynı cihaz bende de var ve ben de aynı durumu yaşadım. Şöyle bir şey fark ettim HDR açıkken yapıyor bunu genelde. Ayarlardan HDR’ı kapatın çok çok daha az yaşayacaksınız. Ben HDR’ı kapattığımdan beri birkaç kez yaşadım sadece. Bir de sadece dahili GPU’dayken yapıyor. Oyunlarda falan hiç yapmadı çünkü hariciye geçiyor. dGPU ile prizde kullanırsanız hiç yaşamazsınız bunu. Hybrid modda veya pilde kullanıp da bunu yaşamamak için ise HDR kapatmayı deneyin, bende işe yaradı. Tamamen bitmedi ama artık çok daha nadir denk geliyor. Bazıları ekran Hz’ini düşürmenin de işe yaradığını söylüyor ama onu denemedim.

Edit:

ARKADAŞLAR MÜJDE 🥳
AMD Software Adrenalin Edition uygulamasından (masaüstünde sağ tık yapıp görebilirsiniz) en son driver güncellemesini yaparsanız sorunun tamamen çözüldüğünü göreceksiniz. Sorun cihazda değil, AMD'nin 9955HX3D işlemcisindeki dahili GPU'sunun driverı kaynaklıymış anlaşılan. Son güncelleme ile sorun çözüldü, pilde HDR'ı da açarak epey bi' denedim, artık gelmiyor o çizgiler.

Merhabalar, aynı cihaz bende de var ve ben de aynı durumu yaşadım. Şöyle bir şey fark ettim HDR açıkken yapıyor bunu genelde. Ayarlardan HDR’ı kapatın çok çok daha az yaşayacaksınız. Ben HDR’ı kapattığımdan beri birkaç kez yaşadım sadece. Bir de sadece dahili GPU’dayken yapıyor. Oyunlarda falan hiç yapmadı çünkü hariciye geçiyor. dGPU ile prizde kullanırsanız hiç yaşamazsınız bunu. Hybrid modda veya pilde kullanıp da bunu yaşamamak için ise HDR kapatmayı deneyin, bende işe yaradı. Tamamen bitmedi ama artık çok daha nadir denk geliyor. Bazıları ekran Hz’ini düşürmenin de işe yaradığını söylüyor ama onu denemedim.

Edit:

ARKADAŞLAR MÜJDE 🥳
AMD Software Adrenalin Edition uygulamasından (masaüstünde sağ tık yapıp görebilirsiniz) en son driver güncellemesini yaparsanız sorunun tamamen çözüldüğünü göreceksiniz. Sorun cihazda değil, AMD'nin 9955HX3D işlemcisindeki dahili GPU'sunun driverı kaynaklıymış anlaşılan. Son güncelleme ile sorun çözüldü, pilde HDR'ı da açarak epey bi' denedim, artık gelmiyor o çizgiler.
Yok hdr açınca hala oluyor ya düzelmemiş, heyecanlanmıştım bi an

Son düzenleme: