Shriena

Yetkin
Merhaba, bir arkadaşıma mimarlık için bir laptop arıyoruz. İlla ki gaming olmasına gerek yok, workstation bir laptop da olabilir. Bütçesi 80000 TL. Ben biraz araştırmayla GameGaraj Slayer R9T3D'yi buldum ve taksit imkanı da olduğu için bu fiyatlara çıkabilirmiş. Bu laptop fiyatıyla aşırı öne çıkıyor fakat sanırım biraz yeni ve son zamanlarda herkes tarafından öneriliyor. Şimdi arkadaşıma bunu önerdim fakat içimde de bir korku var, ileride sorun yaşarsa ben sebep olmayayım diye. Bu laptop hakkında bilgili veya kullanan birileri önerir misiniz? GameGaraj firma olarak nasıldır?

Yardımcı olana şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mimarlık için pek uygun olduğu söylenemez bu cihazın, termal stabilite olarak iyi değiller. Bu cihazın fiyatı yaklaşık 90 bin TL, bütçe maksimum nereye kadar çıkar?

Eğer taksit imkanı olacaksa 90k'ya kadar çıkabilir fakat diğer türlü en iyi 80'e çıkabilirim dedi. Söylediğim gibi workstation bile olabilir.
Çok oyun oynayan birisi değil. SketchUp ve Lumion gibi programları rahatça kullanabileceği ve iyi performans verecek bir laptop yeterli.

Merhaba, bir arkadaşıma mimarlık için bir laptop arıyoruz. İllaki gaming olmasına gerek yok, workstation bir laptop da olabilir. Bütçesi 80000 TL. Ben biraz araştırmayla GameGaraj Slayer R9T3D'yi buldum ve taksit imkanı da olduğu için bu fiyatlara çıkabilirmiş. Bu laptop fiyatıyla aşırı öne çıkıyor fakat sanırım biraz yeni ve son zamanlarda herkes tarafından öneriliyor. Şimdi arkadaşıma bunu önerdim fakat içimde de bir korku var, ileride sorun yaşarsa ben sebep olmayayım diye. Bu laptop hakkında bilgili veya kullanan birileri önerir misiniz? GameGaraj firma olarak nasıldır?

Yardımcı olana şimdiden teşekkür ediyorum.

Allah razi olsun kardesim senin gibi temiz kalpli insan sayisi cok az bu forumda. GameGaraj ile Firmware ile alakali problemler yasanma ihtimali yuksek bir de platform_profile surucusu yok sanirim ancak Clevo/TongFang firmwareleri ve driverlari kullanilabiliyorsa tercih edilebilir. Ozetlemek gerekirse tam kullanilabilir olmasi icin kullanicinin bilgisayarlardan iyi anlamasi gerekebilir.

Allah razi olsun kardesim senin gibi temiz kalpli insan sayisi cok az bu forumda. GameGaraj ile Firmware ile alakali problemler yasanma ihtimali yuksek bir de platform_profile surucusu yok sanirim ancak Clevo/TongFang firmwareleri ve driverlari kullanilabiliyorsa tercih edilebilir. Ozetlemek gerekirse tam kullanilabilir olmasi icin kullanicinin bilgisayarlardan iyi anlamasi gerekebilir.
Teşekkürler.

Herkese merhaba, almış olduğum bu cihazla ilgili uzun kullanım deneyimlerimi paylaşmak isterim:

Game Garaj slayer R9T-5070 Ti uzun kullanım yorumu – iç mimar perspektifi.

Cihazı mimari projelerde, özellikle 3DS Max + corona renderer ile yüksek Poligon'lu sahnelerde aktif olarak kullanıyorum. genel performans oldukça akıcı ve iş akışımı rahatlıkla kaldırıyor. ancak uzun süreli renderlarda dikkat çeken en büyük sorun ısı yönetimi.

Turbo modda render alırken cihaz fazlasıyla ısınıyor.
fanlar maksimumda çalışsa da kasa ve adaptör ciddi şekilde ısınıyor. Özellikle yaz aylarında bu durum rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor.
Buna karşın, “ofis modu”nda benzer performansla çok daha stabil ve sessiz çalışıyor, ki bu detay bence önemli. Uzun süreli işlerde güç tüketimine sınırlama getirmenin termal konfor açısından ciddi avantaj sağladığını düşünüyorum.

Cihazın artıları:
Akıcı 3D performansı (3DS Max, corona, Photoshop, ındesign)
64 GB RAM kapasitesi sahne yönetiminde büyük rahatlık.
RTX 5070 Ti ile Lumion gibi GPU ağırlıklı yazılımlar da sorunsuz çalışıyor.
Ekran kalitesi ve kasa yapısı fiyat segmentine göre başarılı.

Eksileri:
Turbo modda agresif ısınma.
Fan profili kullanıcı tarafından iyi optimize edilmeli.
Adaptör sıcaklığı uzun işlerde yüksek.

Render ağırlıklı çalışan iç mimarlar ve CG artistler için güçlü bir sistem; fakat ısıl davranış mutlaka manuel kontrolle optimize edilmeli.

Son düzenleme: