Game of Thrones: Kingsroad oyununda yüksek işlemci ve ekran kartı sıcaklığı

PHOENİX

Başarılı
Merhaba,
Game of Thrones: Kingsroad oyununda işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları 75 dereceyi buluyor. Cyberpunk 2077 oyununda bile Ultra ayarlarda oynadığımda bu sıcaklıkları görmüyor. Neden olabilir? Bu sıcaklıklar nedeniyle oyuna girmek istemiyorum.

Yüksek sıcaklıkların bazı olası nedenleri ve çözümleri aşağıda sıralanmıştır:

1. Oyun Ayarları:
- Oyun içinde grafik ayarlarını düşürün. Özellikle gölgelendirme, dokular ve çözünürlük ayarlarını azaltarak sıcaklıkları kontrol altına alabilirsiniz.

2. Soğutma Sistemi:
- Bilgisayarınızın fanlarının düzgün çalıştığını kontrol edin. Toz birikintisi varsa temizleyin.
- İşlemcinizin ve ekran kartınızın soğutucularını kontrol edin. Gerekirse thermal paste (ısıya karşı iletken macun) yenileyin.

3. Hava Akışı:
- Bilgisayar kasasının hava akışını artırmayı düşünün. Kasanın içindeki kabloları düzenleyerek hava akışını engellemeyecek şekilde yerleştirin.
- Kasanızda ek fan varsa, onların yerlerini değiştirerek yada hızlarını artırarak deneyin.

4. Arka Plan Uygulamaları:
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Bu işlemler işlemci ve ekran kartınızı daha fazla çalıştırarak ısınmasına neden olabilir.

5. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı ve anakart sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Üretici sitelerinden güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.

6. Oyun Dosyalarının Bütünlüğü:
- Oyun dosyalarını kontrol edin (eğer bir platformdan oynuyorsanız, Steam gibi, "dosyaları doğrula" seçeneği ile).

7. Termal Yönetim Yazılımları:
- CPU ve GPU sıcaklıklarını izlemek için HWMonitor veya MSI Afterburner gibi yazılımlar kullanarak hangi bileşenin aşırı ısındığını tespit edin.

Yukarıdaki adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer problem devam ederse, işlemciniz ile ekran kartınızın modelini ve soğutma çözümlerini belirtin, daha fazla yardım sağlanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…