Geçenlerde Xbox’ıma Game Pass almak istedim ama “Yanlış bölge” diye bir hata verdi. Ne yapmam gerekiyor? Birkaç gün sonra bilgisayarım için almak istediğimde yine aynı hatayı verdi.
Arkadaşlar sorunu çözdüm XBOX'ın kendi sitesinden aldım ve sorun çözüldü
-
Bölge Ayarlarını Kontrol Et: Xbox veya bilgisayarınızda, Microsoft hesabınızdaki bölge ayarlarını kontrol edin. Yanlış bölge seçilmiş olabilir.
- Ayarlar > Hesap > Ülke/Bölge bölümüne gidin ve doğru bölgeyi seçin.
-
Microsoft Hesabını Güncelleyin: Eğer bölge ayarları doğruysa, Microsoft hesabınızdaki bölge bilgilerini güncelleyin.
- Microsoft hesabınıza giriş yapın ve "Hesap" kısmından "Ülke/Bölge" ayarlarını değiştirin.
-
Ödeme Yöntemini Kontrol Edin: Kullandığınız ödeme yöntemi, seçilen bölgeye uygun olmalı. Farklı bir bölgeye ait bir kart kullanıyorsanız hata alabilirsiniz.
-
VPN Kullanıyorsanız Devre Dışı Bırakın: Eğer bir VPN kullanıyorsanız, bunu devre dışı bırakmayı deneyin. Bazı durumlarda VPN, bölge kısıtlamalarına yol açabilir.
-
Yeni Microsoft Hesabı Oluşturun: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, MertAli213 tarafından önerildiği gibi yeni bir Microsoft hesabı oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu yeni hesaptan Game Pass almayı deneyin.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi sağlayabilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.