Emir Erdem Bakal

Çalışkan
Klasik “gizlilik” hatası alıyorum. Yaşımı 18+ yaptım ama gizlilik ayarlarını düzenleyemiyorum. İnternette araştırdım, herkes aynı sorunu yaşıyor. Aile hesabına ayrı hesap açmak falan da işe yaramadı. Nerede hata yaptığımı bilmiyorum. Başka bir Microsoft hesabımı aileye aldım, oyun hesabını ekledim ve geri aldım (yönetim izni olarak). Faydasız oldu. Başka bir çözüm bilen var mı?

Klasik “gizlilik” hatası alıyorum. Yaşımı 18+ yaptım ama gizlilik ayarlarını düzenleyemiyorum. İnternette araştırdım, herkes aynı sorunu yaşıyor. Aile hesabına ayrı hesap açmak falan da işe yaramadı. Nerede hata yaptığımı bilmiyorum. Başka bir Microsoft hesabımı aileye aldım, oyun hesabını ekledim ve geri aldım (yönetim izni olarak). Faydasız oldu. Başka bir çözüm bilen var mı?
Bu tür gizlilik hataları Xbox Game Pass'ta sıkça karşılaşılan bir durumdur. Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Microsoft Hesabı Kontrolü:
- Xbox Live hesabınızın doğru bir şekilde 18+ yaşında olduğunu ve gerekli bilgilerin güncel olduğunu kontrol edin.
- Microsoft hesabınıza giriş yapın (www.microsoft.com).

2. Gizlilik Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Hesap ayarlarına gidin. Ardından "Aile ve diğer kullanıcılar" kısmına gidin.
- Ailenizin gizlilik ayarlarını kontrol edin ve istediğiniz oyun etkinliklerine erişim izni olduğundan emin olun.

3. Oyun Paylaşım Ayarlarını Kontrol Edin:
- Xbox konsolunuzda "Ayarlar" > "Genel" > "Paylaşım ve arkadaşlık" > "Aile ayarları" bölümüne gidin.
- İlgili ayarların doğru yapıldığından emin olun. Eğer aileniz ile oyun paylaşıyorsanız, gerekli tüm izinlerin açık olduğuna dikkat edin.

4. Hesapları Yeniden Senkronize Edin:
- Xbox Live hesabınızdan çıkış yapın ve yeniden giriş yapın. Bu işlem bazen sistemdeki hataları düzeltebilir.

5. Konsol Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Xbox konsolunuzun güncel olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar > Sistem > Güncellemeler bölümünden kontrol edebilirsiniz.

6. Destek ile İletişime Geçin:
- Tüm adımlara rağmen hala sorun yaşıyorsanız, Xbox müşteri desteği ile iletişim kurarak yardım isteyebilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi için bazı ayrıntılı teknik bilgiler vererek tekrar kontrol edebilirsiniz.