Jahrein Fan

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar, selam. Hayırlı Ramazan'lar. Ben 2 ay önce falan 1.500 TL'ye PSU almıştım, GameGaraj GP650. Biraz süre geçtikten sonra AC girişi kıvılcım çıkardıydı. Sonra içini açıp temizledim, çalışmaya başladı. Ben bunu kullandım, sonra bilgisayara overclock yaptım. İlk gün sorun yoktu, coil whine sesi duyuyordum ama sorunsuzdu. İkinci gün PC açılmadı. BIOS'u sıfırlayıp overclocku kaldırınca açıldı ama normalde overclocksuz coil whine sesi çıkmıyordu ama çıkmaya başladı. Kapattım. Sonra PSU değiştirdim ve anakart bozulmuş. Sonra bu PSU'yu Intel DQ45CB Q6600 3.0 GHz OC ve GTX 760 gaming OC ile kullandım ama herhangi bir sorun olmadı. Neyse, şu an LGA 1155 anakart aldım, farklı PSU kullanıyorum. Peki ben bu GameGaraj GP650 PSU'yu LGA 1155 anakartımda kullansam sorun olur mu?

Selam, hayırlı Ramazan'lar. Sorunu anladım ama kimse burada PSU'nun sağlam olup olmadığına ya da anakartı yakmayacağına garanti veremez. PSU'nun soketleri avometre ile tek tek ölçülmeli ya da yeni sistem test cihazları ile test edilmeli. Dengesiz voltaj durumu varsa, güç kesik kesik ya da aniden vermesi gereken değerlerin üzerinde geliyorsa sorun yaşatır. Kontrol ettirmende fayda var. Ciddi bir arızası varsa önce anakartı yakar, sonra ekran kartını ya da RAM'leri yakar. Riske girmeyin derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, hayırlı Ramazan'lar. Sorunu anladım ama kimse burada PSU'nun sağlam olup olmadığına ya da anakartı yakmayacağına garanti veremez. PSU'nun soketleri avometre ile tek tek ölçülmeli ya da yeni sistem test cihazları ile test edilmeli. Dengesiz voltaj durumu varsa, güç kesik kesik ya da aniden vermesi gereken değerlerin üzerinde geliyorsa sorun yaşatır. Kontrol ettirmende fayda var. Ciddi bir arızası varsa önce anakartı yakar, sonra ekran kartını ya da RAM'leri yakar. Riske girmeyin derim.

Hocam elektrikçiye götürsem yapar mı bu ölçme işlemini ve tamiri olur mu?