Bütçe
46000
Normalde bayağı önceden konu açmıştım ancak alamamıştım, şimdi tekrardan konu açıyorum:
(MSI ve ASUS almak istemiyorum zaten benim bütçemde iyi bilgisayarları yok)

HP Victus:
  • i7 14700HX
  • RTX 4060 120 watt
  • 16 GB 5600 MHz DDR5 RAM
  • 512 GB SSD
Modeli 1 ile başlıyor, sanırım Hall sensör sorunu yok onlarda.

GameGaraj:
  • i5 13500HX
  • RTX 5050 115 watt olması lazım
  • 32 GB 4800 MHz DDR5 RAM
  • 1 TB SSD
Cihaz TV adlı kanaldan 2 bilgisayarın da videosunu izledim yer yer birbirlerini geçtiler oyunlarda. Servisinden memnun olduğum ve marka bilinirliği olduğu için HP alasım var ancak soğutması daha iyi olduğu için, throttle limit olmadığı için ve ekranı daha iyi olduğu için GameGaraj bence önde. Bir türlü karar veremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde bayağı önceden konu açmıştım ancak alamamıştım, şimdi tekrardan konu açıyorum:
(MSI ve ASUS almak istemiyorum zaten benim bütçemde iyi bilgisayarları yok)

HP Victus:
  • i7 14700HX
  • RTX 4060 120 watt
  • 16 GB 5600 MHz DDR5 RAM
  • 512 GB SSD
Modeli 1 ile başlıyor, sanırım Hall sensör sorunu yok onlarda.

GameGaraj:
  • i5 13500HX
  • RTX 5050 115 watt olması lazım
  • 32 GB 4800 MHz DDR5 RAM
  • 1 TB SSD
Cihaz TV adlı kanaldan 2 bilgisayarın da videosunu izledim yer yer birbirlerini geçtiler oyunlarda. Servisinden memnun olduğum ve marka bilinirliği olduğu için HP alasım var ancak soğutması daha iyi olduğu için, throttle limit olmadığı için ve ekranı daha iyi olduğu için GameGaraj bence önde. Bir türlü karar veremedim.

Aslında özellikler yerine direkt modelleri atsan daha iyi olurdu gibi. Victus'un o modelini bulamadımda :(.

Victus'u sipariş ettim. R1 serisinde Hall sensör bildirilen sorun çok azmış. İstanbul haricinde servisi yok GameGaraj'ın ve termal macun değişmek için soğutucu bloğu açsam bile garanti geçersiz oluyor sanırım. MFG için RTX 5050 almaya gerek yok ya, i7 14700HX undervolt yaparım ve sorun yaşamam diye düşünüyorum.