Detaylar
Kim cevapladı?talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Nerede çokluk, orada **** demişler. Herkes bir ağızdan kulak doluluğu yapınca, bilgi karmaşası oluyor.
Aldığınız cihaza göre değişen bir durum. R9 8945hx ve 8940hx cihazlar mühendislikten dolayı ısınmıyor. R9 9955hx ve 9955HX3D modelleri ısınıyor çünkü en güçlü mobil işlemci konumundalar. Intel cihazlara hiç girmiyorum. i7 14700HX işlemcide 157W TDP değeri var. Nasıl soğutsun cihaz, mecburen UV atılacak. Yani demem o ki, sizin alacağınız cihaz soğuk çalışacak. Dert etmenize gerek yok.
Aldığınız cihaza göre değişen bir durum. R9 8945hx ve 8940hx cihazlar mühendislikten dolayı ısınmıyor. R9 9955hx ve 9955HX3D modelleri ısınıyor çünkü en güçlü mobil işlemci konumundalar. Intel cihazlara hiç girmiyorum. i7 14700HX işlemcide 157W TDP değeri var. Nasıl soğutsun cihaz, mecburen UV atılacak. Yani demem o ki, sizin alacağınız cihaz soğuk çalışacak. Dert etmenize gerek yok.
Nerede çokluk, orada **** demişler. Herkes bir ağızdan kulak doluluğu yapınca, bilgi karmaşası oluyor.
Hocam bu link tam benim alacağım model. Şöyle özetleyeyim durumu ben zaten HP Omen kullanıcısıyım bugün cihazı aldığım kuruma gönderdim servisten Dao mu Doa mu rapor aldım. https://app.hb.biz/Kic4KbebvCP2
Eğer garaj markası ısınma sorunu yaşatacaksa Omen 17 cihazım yerine Omen 16 bakacağım bunun hava kanalları da 4 çıkışlı.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Hocam bu link tam benim alacağım model. Şöyle özetleyeyim durumu ben zaten HP Omen kullanıcısıyım bugün cihazı aldığım kuruma gönderdim servisten dao mu doa mu rapor aldım. https://app.hb.biz/Kic4KbebvCP2
Eğer garaj markası ısınma sorunu yaşatacaksa Omen 17 cihazım yerine Omen 16 bakacağım bunun hava kanalları da 4 çıkışlı.
HP'den uzak durun hocam. O cihazda başınıza gelen bunda da gelebilir. Düşünmeden GameGaraj alın, eminim pişman olmayacaksınız.
Ben 3 haftadır kullanıyorum. Şarjının 2 saati zor götürmesi dışında bir sorun yaşamadım. İşlemci maksimum 89 dereceyi gördü CS2 ve full grafikte Minecraft Dungeons oynarken. Ekran kartı 80 dereceyi geçmedi. Tasarımı şık. Ekran çok kaliteli. Ben R9T 5050 modelini kullanıyorum ve sorun yaşamadım 3 hafta içinde.
Kobra Ahmet Çakar
Uzman
7Xl 5060-255HX kullanıyorum. Aşırı memnunum her konuda. Özellikle dengeli modda fan sesi, fps ve sıcaklıklar çok iyi.GameGaraj kullananların farklı bir forumda çok fazla ısınma sorunu yaşadığını gördüm. R9T 5070 modele bakacaktım ama şu an bilemedim. Kullananlar detay verebilir mi?
Ben 3 haftadır kullanıyorum. Şarjının 2 saati zor götürmesi dışında bir sorun yaşamadım. İşlemci maksimum 89 dereceyi gördü CS2 ve Full grafikte Minecraft Dungeons oynarken. Ekran kartı 80 dereceyi geçmedi. Tasarımı şık. Ekran çok kaliteli. Ben r9t 5050 modelini kullanıyorum ve sorun yaşamadım 3 hafta içinde.
Şarj olayı benim için önemsiz zaten. Ama yeni bir cihaz için hala 89 derece bana çok geliyor. Benim Omen 17 3 hava kanallı 4 bakir boruluydu 3 uzun 1 kısa. Bunda 2 bakır boru var. Zaten sorun çektim laptop sıcaklıklarindan ondan dolayı bayağı bir kararsız kıldı beni üniversiteye giderken bu kadar düşünmedim öyle söyleyeyim.
Şarj olayı benim için önemsiz zaten. Ama yeni bir cihaz için hala 89 derece bana çok geliyor. Benim Omen 17 3 hava kanallı 4 bakir boruluydu 3 uzun 1 kısa. Bunda 2 bakır boru var. Zaten sorun çektim laptop sıcaklıklarindan ondan dolayı bayağı bir kararsız kıldı beni üniversiteye giderken bu kadar düşünmedim öyle söyleyeyim.
Bu işlemciler bu kadar güç çekmeye ihtiyaç duymayan işlemciler (oyun senaryosu için). O yüzden işlemcilere güç limiti tanımlarız. 50-55 watt güç limiti genellikle yeterli oluyor. Tabii ki ihtiyaca göre minimumdan başlayarak artırabilirsiniz. Öyle 80-90-100 veya daha üstü bir güçte çalışmasına ihtiyaç yok hiçbirinde. Detaylı ve uygulamalı bilgi için Cihaz TV YouTube kanalında "canlı yayınlar" kısmına bakarsanız bahsettiğim şeyi canlı bir şekilde görebilirsiniz. Bunu yaptığınızda sıcaklıklarınız önemli oranda düşecek, fan sesi azalacak.
Kesinlikle haklısın. Bu dereceler cihaza zarar vermese de bazı sivri zekalı arkadaşlarımız "hiçbir şey olmaz" diyorlar. Evet cihazınız yanmaz bu doğru ama sorun bu sıcaklıklarda uzun süre yük altında kullanıldığında termal macun maksimum 2 ay sonra pumpout olacak ve sıcaklıklar 95 96 derecelere çıkacak, bu da cihazın throttle yapmasına sebep olacak. Yani cihaz oyun oynayamayacak duruma gelecek. Ee yanmadı cihaz ama ne oldu kullanamaz hale geldin 2 ayda. Faz değişimli termal pad dediğimiz şey de bu süreyi biraz daha uzatacak ama çok değil bunu da test ettim. O yüzden sıcaklıkları kendimiz manuel bir şekilde düşürmemiz gerekiyor maalesef buna mecburuz ki gerçekten zor bir şey de değil. Bence herkes bilgisayar kullanmayı birazcık daha fazla teknik detayına inebilecek düzeyde bilmeli, bilmeyen de öğrenmeli.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Bu işlemciler bu kadar güç çekmeye ihtiyaç duymayan işlemciler (oyun senaryosu için). O yüzden işlemcilere güç limiti tanımlarız. 50-55 watt güç limiti genellikle yeterli oluyor. Tabii ki ihtiyaca göre minimumdan başlayarak artırabilirsiniz. Öyle 80-90-100 veya daha üstü bir güçte çalışmasına ihtiyaç yok hiçbirinde. Detaylı ve uygulamalı bilgi için cihaz TV YouTube kanalında "canlı yayınlar" kısmına bakarsanız bahsettiğim şeyi canlı bir şekilde görebilirsiniz. Bunu yaptığınızda sıcaklıklarınız önemli oranda düşecek, fan sesi azalacak.
Kesinlikle haklısın. Bu dereceler cihaza zarar vermese de bazı sivri zekalı arkadaşlarımız "hiçbir şey olmaz" diyorlar. Evet cihazınız yanmaz bu doğru ama sorun bu sıcaklıklarda uzun süre yük altında kullanıldığında termal macun maksimum 2 ay sonra pumpout olacak ve sıcaklıklar 95 96 derecelere çıkacak, bu da cihazın throttle yapmasına sebep olacak. Yani cihaz oyun oynayamayacak duruma gelecek. Ee yanmadı cihaz ama ne oldu kullanamaz hale geldin 2 ayda. Faz değişimli termal pad dediğimiz şey de bu süreyi biraz daha uzatacak ama çok değil bunu da test ettim. O yüzden sıcaklıkları kendimiz manuel bir şekilde düşürmemiz gerekiyor maalesef buna mecburuz ki gerçekten zor bir şey de değil. Bence herkes bilgisayar kullanmayı birazcık daha fazla teknik detayına inebilecek düzeyde bilmeli, bilmeyen de öğrenmeli.
İlk dediğiniz için gelip konu açması yeterli, sonuna kadar yardımcı oluruz.
2. olarak eklemek istediklerim de var. GameGaraj o denli işlemcilerde faz değişenli macun/pad kullanıyor. Bahsettiğimiz şeyler MX-4 falan değil yüksek performansta 2 ayda pump-out olsun. Ufak bir watt limit ile süreleri daha da uzatırız.
Birden fazla cihazda farklı farklı PCM ürünlerini uygulayıp denemenizi öneririm. Dediğimi anlayacaksınız. Farklı farklı bir sürü kombinasyon denedim. 85 derece üzerinde o da pumpout oluyor kısa sürede. Sadece klasik macun kadar kısa sürmüyor. Özellikle yaz aylarında bu süre daha da fazla kısalıyor. Deneme imkanım olduğundan ötürü biliyorum ve birebir yaşadığımı anlatıyorum.İlk dediğiniz için gelip konu açması yeterli, sonuna kadar yardımcı oluruz.
2. olarak eklemek istediklerim de var. GameGaraj o denli işlemcilerde faz değişenli macun/pad kullanıyor. Bahsettiğimiz şeyler MX-4 falan değil yüksek performansta 2 ayda pump-out olsun. Ufak bir watt limit ile süreleri daha da uzatırız.
Olmaz diye bir şey yok yani onu demek istiyorum. Onun da başına aynı şey geliyor.