Archura

Üyecik
Arkadaşlar merhaba. GameGaraj tracer XL 7T model laptopuma AFUWIN ile MSI GF75 Thin 10UE BIOS yükledim. AMIDEWIN64 ile de cihaz modelini değiştirdim, model olarak da "GF75 Thin" yazdım. Her şey sorunsuz gitti fakat MSI'ın MSI Center programından ayarlara bakayım derken yalnızca "MSI cihazları destekler" yazısını gördüm. Aklıma soru işareti takıldı: BIOS başarılı bir şekilde yüklendi fakat cihaz modelini mi doğru yazmadım diye tekrar Lenovo aracını kullanarak değiştirmek istediğimde:

"Err_dmi_read_only
E2 - error: Dmı data write failed."

Bu hatayı aldım. Araştırdığımda sadece bir kere değişebildiğini öğrendim. Ne yapsam olmadı, size sormak istedim. Cihaz modeli doğru mu, değilse ne yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-10 102011.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-10 102011.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 103
  • Ekran görüntüsü 2025-08-10 103331.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-10 103331.webp
    95,2 KB · Görüntüleme: 92
  • Ekran görüntüsü 2025-08-10 104022.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-10 104022.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 99
Arkadaşlar merhaba. GameGaraj tracer XL 7T model laptopuma AFUWIN ile MSI GF75 Thin 10UE BIOS yükledim. AMIDEWIN64 ile de cihaz modelini değiştirdim, model olarak da "GF75 Thin" yazdım. Her şey sorunsuz gitti fakat MSI'ın MSI Center programından ayarlara bakayım derken yalnızca "MSI cihazları destekler" yazısını gördüm. Aklıma soru işareti takıldı: BIOS başarılı bir şekilde yüklendi fakat cihaz modelini mi doğru yazmadım diye tekrar Lenovo aracını kullanarak değiştirmek istediğimde:

"Err_dmi_read_only
E2 - error: Dmı data write failed."

Bu hatayı aldım. Araştırdığımda sadece bir kere değişebildiğini öğrendim. Ne yapsam olmadı, size sormak istedim. Cihaz modeli doğru mu, değilse ne yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?
1. Model Değişimi Durumu:
- BIOS'u değiştirdikten sonra, model adı ile ilgili sorun yaşamanız normal olabilir. Ancak, model adını değiştirme işlemi genellikle bir kereye mahsus gibi kalıcıdır.

2. Hata Mesajı Açıklaması:
- "Err_dmi_read_only" ve "DMI data write failed" hatası, sistemin DMI (Desktop Management Interface) bilgilerini güncellemeye çalıştığını ancak yazma izinlerinin kısıtlandığını gösterir.

3. Çözüm Önerileri:
- BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. DMI bilgilerini etkileyen herhangi bir ayarın olup olmadığını kontrol edin. Özellikle "Load Optimized Defaults" seçeneğini deneyebilirsiniz.

- BIOS'u Yeniden Yükleyin:
- MSI BIOS'unu tekrar yüklemeyi deneyin. Aşağıdaki adımları izleyin:
1. MSI'ın resmi web sitesinden doğru BIOS sürümünü indirin.
2. BIOS'u USB bellek üzerine kopyalayın.
3. BIOS menüsünden yükleme işlemini gerçekleştirin.

- DMI Yenileme Araçları:
- MSI veya başka bir kaynak kullanarak DMI bilgilerini yenileyebileceğiniz bir araç olup olmadığını araştırın. Ancak bu araçların kullanımında dikkatli olun, zira yanlış bir işlem zarar verebilir.

- Tekrar Deneme:
- Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa, bilgisayarın tekrar fabrika ayarlarına dönmesi (resetleme) gerekebilir. Bu, DMI bilgilerini sıfırlayabilir.

4. Destek Alma:
- Yukarıdaki önerilerden hiçbiri sorununuzu çözmezse, MSI ya da GameGaraj teknik destek ile iletişime geçin. Onlar daha özel ve kapsamlı bir destek sunabilirler.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözebilirsiniz. Unutmayın ki dikkatli olun, özellikle BIOS güncellemeleri yaparken!