Bütçe
90.000 maksimum gibi düşünebiliriz
Hiçbir modelinde bir sorun yoktur. Bazı kasaları direk MSI zaten. Aklınızda bir tane varsa link atın değerlendiririz.

kral ben de gamegaraj konusunda kararsız kaldım https://www.hepsiburada.com/game-ga...hd-ips-freedos-oyuncu-laptop-p-HBCV0000946YZ9 bunu düşünüyorum. Fiyat 40-55k arası 5060lı bir adet daha var fakat işlemcisi bu attığım link kadar iyi değil. İlla 5050 olmasına da gerek yok 4060 vb. işlemci yine bu tarz güçlü, ram min 32gb ssd 1tb min. Bu tarz bakıyorum var mı önerin?

1 TB yeterli, yetmezse bir ekleme yaparsınız. Basit zaten. Ayrıca 12GB Wram'e bence de 2K gider.

Attığınız linkteki cihaza para vermeye gerek yok. 8GB Wram'den dolayı. 64GB Ram zaten şuan gereksiz. 1 TB yeterli olur. Ayrıca o işlemcinin pil verimliliği berbat, eğer pilde kullanacaksınız.
Bu cihaza neden para verilmez ayrıca merak ettim. Ve bana önerebileceğiniz şeyler varsa seve seve incelerim. Maksimum 90-95k gibi düşünebilirsiniz

Maksimum 95 ise bunu öneririm. Pilde 4-5 saat gidiyor belli ayarlarda. Niye o modele para vermeye gerek yok dersekte, hem 8GB Vram, hemde çok pahalı. O paraya asla 8GB Wram alınmaz.
Cihaz gerçekten güzel, 3-4 sene sonraki şartlarda 32 gb yeter mi pek bilemedim o yüzden az geliyor gözüme sizce durum ne olur? Ssd yi de ürünü siteden bakıp yükseltsem daha mı pahalıya patlar acaba

Maksimum 95 ise bunu öneririm. Pilde 4-5 saat gidiyor belli ayarlarda. Niye o modele para vermeye gerek yok dersekte, hem 8GB Vram, hemde çok pahalı. O paraya asla 8GB Wram alınmaz.
Ve ürünün klavye hissiyatı veya sesi, en düşük kullanımlarda özel mod falan ayarlasam fan sessiz kullanabilir miyim kütüphanede vs.

Cihaz gerçekten güzel, 3-4 sene sonraki şartlarda 32 GB yeter mi pek bilemedim o yüzden az geliyor gözüme sizce durum ne olur? SSD'yi de ürünü siteden bakıp yükseltsem daha mı pahalıya patlar acaba

Ve ürünün klavye hissiyatı veya sesi, en düşük kullanımlarda özel mod falan ayarlasam fan sessiz kullanabilir miyim kütüphanede vs.

Feature Menager'dan sessiz veya pil ömrü seçerseniz neredeyse fan sesi duymazsınız. Pil ömrü seçseniz daha iyi olur. 32 GB RAM'in daha 4 senesi var. Siteden daha pahalı olabilir yükseltme. Klavye hissiyatı ise iyidir.

Feature Menager'dan sessiz veya pil ömrü seçerseniz neredeyse fan sesi duymazsınız. Pil ömrü seçseniz daha iyi olur. 32 GB RAM'in daha 4 senesi var. Siteden daha pahalı olabilir yükseltme. Klavye hissiyatı ise iyidir.
Acaba ti değilde normal 5070 olan ama 32dwn fazla ram veya 1tb den fazla ssdli hali var mıdır yoksa yükseltmek mi lazım illaki

Sanırım bunu almayı düşüneceğim ileride ssd taktırırım veya taşınabilir alırım diye düşünüyorum. Peki son kez kafanızı ağrıtacağım ama gamegaraj alınır mı gerçekten. Güvenilmez olduğunu söyleyen çok insan var ama alıp memnun olan da bir ton insan var. Korkuyorum ama ne yapsam bilemedim
Ben bu markanın 5060 - 255HX modelini kullanıyorum. İçiniz rahat olsun.