22723

Uzman
R9t 9955HX 5070 Ti modelini GPU sıcaklıkları ile sorun yaşayıp iade etmiştim. 3 Kasım'da alıp 11'inde iadeye yolladım Total'de çarşambadan çarşambaya 7 gün kullandım. GPU absürt seviye ısınıyordu. Dying Light 2, Cyberpunk 2077 GPU 83'lerde idi. RDR 2 de ise 86 derecelerdeydi. Cihazı sevmiştim driver sorunları ve ekran kartı yüzünden verdim. Bugün cihaz TV kurucusu Ali Osman abi ile Telegram'da sohbet ettim.
Benim setup bu şekilde idi. Tunex stant. Oyunlarda hoparlör takili degil klavye mouse vardı.

IMG_20251126_174403_781.webp

Ali abinin bana attığı sonuçları koyuyorum aynı cihaz.

IMG_20251126_174828_746.webp

Ricam üzerine RDR 2 açtı Turbo Extreme mod cihazı güncelmiş. 25H2 Windows 11 Pro. dGPU Turbo extrem mod. 300Hz. Bende de ayarlar aynıydı. Ama sıcaklıklar çok saçma idi.
Şimdi 15 dakika test ettiği resimi koyuyorum.

IMG_20251126_225642_696.webp

Burada 15 dakika açık kalmış oyun ve sıcaklık benimki ile 10derece farklı.
Şimdi standsız oyunu oynadığı resmi koyuyorum.

Burada böyle başlamış 15 dakika sonra resim atamadı oyundan çıkmış bir sebepten yanlışlıkla. GPU'nun 79 derece olduğunu söyledi.
Ben ne yaparsam yapayım GPU CPU'dan daha sıcaktı.
Bana bence sendeki cihaz sorunluydu bana gelen taş gibi dedi. Hal böyle olunca tek eksiği G-Sync olmayan laptopumu tekrar alasım geldi.
Çok driver sorunu ile uğraştım konuda açtım. Ama sorunun AMD yazılımı ile kaynaklandığı DGPU'ya geçince düzeldiğini görmüştüm. Ayrıca AMD Software mayıs versiyonuna çekince onlarda düzeldi sorunum sadece sıcaklık olmuştu.
28 Kasım'da tekrar şansımı denesem mi?
9XL fan sesinden sen bence rahatsız olursun dedi haklı da olabilir.
Ne yapmalıyım bu bütçede başka cihaz yok Monster'e elimi sürmem.
En sonda benim RDR 2 de ki HWinfo resmini koyuyorum.

IMG_20251126_231050_802.webp

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251126_180700_Telegram.webp
    Screenshot_20251126_180700_Telegram.webp
    1 MB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Garip. Bir sürü kişiye aldırdım(k) r9t ve hiç böyle bir sorun için geri dönüş almadık. Ayıplı mal denk gelmiş olabilir mi? R9t cihazlarda PTM var güzel soğutması lazım aslında.

Ben de kendim dışında birinden duymadım. Bu cihazı 2 ay araştırdım. GameGaraj'la ilgili Techolay, Technopat akla gelen her forumu her mesajı okudum. Adını bilmedigim kutu açılımı yapan kişilere kadar izledim, belki 50 saat araştırdım bu cihazı. Beğendim yalan yok. Ses kartından ilginç bir ses yaşamıştım. Onu bir kişi Hepsiburada'ya yorum yapmış. Ses kartı arada donuyor diye. Benim gibi ekran kartı 86 derecede, kasım ayında yalıtımlı evde petek kapalıyken sorun yaşayan görmedim. PTM'nin olmasından ziyade normal macunla bile daha iyi performans verirdi.
Telegram da bir arkadaşım BF 6 da işlemcinin güç kesmesinden ötürü garantiye yolladi.

Yeni bir BIOS kurmuşlar. Aynı değil diyor farklı gözüküyormuş. Çatır çatır oynuyorum dedi.

Yarın arayıp soracağım. Bana sorunlu bir cihaz gelmiş olma ihtimaline karşı tekrar satın almayı düşünmeye başladım.

Son düzenleyen: Moderatör: