R9t 9955HX 5070 Ti modelini GPU sıcaklıkları ile sorun yaşayıp iade etmiştim. 3 Kasım'da alıp 11'inde iadeye yolladım Total'de çarşambadan çarşambaya 7 gün kullandım. GPU absürt seviye ısınıyordu. Dying Light 2, Cyberpunk 2077 GPU 83'lerde idi. RDR 2 de ise 86 derecelerdeydi. Cihazı sevmiştim driver sorunları ve ekran kartı yüzünden verdim. Bugün cihaz TV kurucusu Ali Osman abi ile Telegram'da sohbet ettim.
Benim setup bu şekilde idi. Tunex stant. Oyunlarda hoparlör takili degil klavye mouse vardı.
Ali abinin bana attığı sonuçları koyuyorum aynı cihaz.
Ricam üzerine RDR 2 açtı Turbo Extreme mod cihazı güncelmiş. 25H2 Windows 11 Pro. dGPU Turbo extrem mod. 300Hz. Bende de ayarlar aynıydı. Ama sıcaklıklar çok saçma idi.
Şimdi 15 dakika test ettiği resimi koyuyorum.
Burada 15 dakika açık kalmış oyun ve sıcaklık benimki ile 10derece farklı.
Şimdi standsız oyunu oynadığı resmi koyuyorum.
Burada böyle başlamış 15 dakika sonra resim atamadı oyundan çıkmış bir sebepten yanlışlıkla. GPU'nun 79 derece olduğunu söyledi.
Ben ne yaparsam yapayım GPU CPU'dan daha sıcaktı.
Bana bence sendeki cihaz sorunluydu bana gelen taş gibi dedi. Hal böyle olunca tek eksiği G-Sync olmayan laptopumu tekrar alasım geldi.
Çok driver sorunu ile uğraştım konuda açtım. Ama sorunun AMD yazılımı ile kaynaklandığı DGPU'ya geçince düzeldiğini görmüştüm. Ayrıca AMD Software mayıs versiyonuna çekince onlarda düzeldi sorunum sadece sıcaklık olmuştu.
28 Kasım'da tekrar şansımı denesem mi?
9XL fan sesinden sen bence rahatsız olursun dedi haklı da olabilir.
Ne yapmalıyım bu bütçede başka cihaz yok Monster'e elimi sürmem.
En sonda benim RDR 2 de ki HWinfo resmini koyuyorum.
Benim setup bu şekilde idi. Tunex stant. Oyunlarda hoparlör takili degil klavye mouse vardı.
Ali abinin bana attığı sonuçları koyuyorum aynı cihaz.
Ricam üzerine RDR 2 açtı Turbo Extreme mod cihazı güncelmiş. 25H2 Windows 11 Pro. dGPU Turbo extrem mod. 300Hz. Bende de ayarlar aynıydı. Ama sıcaklıklar çok saçma idi.
Şimdi 15 dakika test ettiği resimi koyuyorum.
Burada 15 dakika açık kalmış oyun ve sıcaklık benimki ile 10derece farklı.
Şimdi standsız oyunu oynadığı resmi koyuyorum.
Burada böyle başlamış 15 dakika sonra resim atamadı oyundan çıkmış bir sebepten yanlışlıkla. GPU'nun 79 derece olduğunu söyledi.
Ben ne yaparsam yapayım GPU CPU'dan daha sıcaktı.
Bana bence sendeki cihaz sorunluydu bana gelen taş gibi dedi. Hal böyle olunca tek eksiği G-Sync olmayan laptopumu tekrar alasım geldi.
Çok driver sorunu ile uğraştım konuda açtım. Ama sorunun AMD yazılımı ile kaynaklandığı DGPU'ya geçince düzeldiğini görmüştüm. Ayrıca AMD Software mayıs versiyonuna çekince onlarda düzeldi sorunum sadece sıcaklık olmuştu.
28 Kasım'da tekrar şansımı denesem mi?
9XL fan sesinden sen bence rahatsız olursun dedi haklı da olabilir.
Ne yapmalıyım bu bütçede başka cihaz yok Monster'e elimi sürmem.
En sonda benim RDR 2 de ki HWinfo resmini koyuyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: