Bütçe
80000 TL

Shriena

Yetkin
Merhaba, arkadaşım mimarlık için cihaz arıyor. Bir önceki konuda R9T3D sıcaklık konusunda pek önerilmemişti. Bu iki cihazdan birini almayı düşünüyor. Sizler hangisini önerirsiniz?
Farklı önerileriniz varsa onlara da açığım. Bütçesi 80000TL eğer peşin fiyatına taksit var ise 95000TL'ye kadar çıkabilir.

Kesinlikle Slayer 5, MSI Vector kasa kullanıyor. Termal stabilite olarak Slayer R9T iyi değil, mimarlık için pek uygun olmaz. İki cihazında fan sesi biraz yüksek fakat.

Kesinlikle Slayer 5, MSI Vector kasa kullanıyor. Termal stabilite olarak Slayer R9T iyi değil, mimarlık için pek uygun olmaz. İki cihazında fan sesi biraz yüksek fakat.
Fan sesini problem etmedi. Zaten cihazı soğutucu ile kullanacak. O zaman Slayer 5'i almak daha mantıklı görünüyor sanırım 4 hava çıkışı var mış. Uzun yıllar kullanmak için Slayer 5 daha mantıklı olur. Son bir soru bu cihazların teknik servisini GameGaraj'mı yapıyor yoksa MSI'mı? Bu cihazı aldıktan sonra MSI BIOS kurulabilir mi çünkü anladığım kadarıyla cihazda Legacy BIOS mevcut?

Fan sesini problem etmedi. Zaten cihazı soğutucu ile kullanacak. O zaman Slayer 5'i almak daha mantıklı görünüyor sanırım 4 hava çıkışı var mış. Uzun yıllar kullanmak için Slayer 5 daha mantıklı olur. Son bir soru bu cihazların teknik servisini GameGaraj'mı yapıyor yoksa MSI'mı? Bu cihazı aldıktan sonra MSI BIOS kurulabilir mi çünkü anladığım kadarıyla cihazda Legacy BIOS mevcut?
Teknik servisini GameGaraj kendisi yapıyor. MSI BIOS konularına pek hakim değilim ama MSI BIOS'un kurulabildiğini fakat garantiyi bozuyor diye biliyorum. Legacy BIOS mevcut sanırsam dediğiniz gibi, güncelleme alıyormuş fakat.

TR'ye 1920x1200 olarak gelen yeni MSI Sword ve Vector'ların ekranı %45 NTSC 20ms. Mimarlık için profesyonel kullanıma gitmez.
Bu %45 NTSC renk gamutuna sahip olduğuna dair inceleme veya görsel kanıtlar mevcut mudur elinizde? Bende aradım da bulamadım.

Bu %45 NTSC renk gamutuna sahip olduğuna dair inceleme veya görsel kanıtlar mevcut mudur elinizde? Bende aradım da bulamadım.

Bunlar CTV'nin Pulse 16 incelemesi, panel kodu CMN1621. Üretici verisi 1920x1200 (WUXGA), 350 nit, %45 NTSC, Tr+Td 20ms.

Core Ultra işlemcili Vector 16'nın panel detayını gösteren bir incelemesini ben de bulamadım ama Hepsiburada'da GpnTeknoloji satıcısının cevabı şu şekilde.

Screenshot 2025-07-21 at 13-18-20 MSI VECTOR 16 HX AI A2XWHG-091XTR Intel Core Ultra 7 255HX ...webp

Bu da 13.nesil bir Vector 16 HX'nın Linux HW Probe'u. Panel yine CMN1621.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunlar CTV'nin Pulse 16 incelemesi, panel kodu CMN1621. Üretici verisi 1920x1200 (WUXGA), 350 nit, %45 NTSC, Tr+Td 20ms.

Core Ultra işlemcili Vector 16'nın panel detayını gösteren bir incelemesini ben de bulamadım ama Hepsiburada'da GpnTeknoloji satıcısının cevabı şu şekilde.

Eki Görüntüle 165375

Bu da 13.nesil bir Vector 16 HX'nın Linux HW Probe'u. Panel yine CMN1621.

MSI Pulse cihazın %45 NTSC ile geldiğini biliyorum zaten resmi yetkili satıcılarının sitesinde yazıyor o değerler. Büyük ihtimallen Vector cihazda %45 NTSC, teşekkürler.

Merhaba, arkadaşım mimarlık için cihaz arıyor. Bir önceki konuda R9T3D sıcaklık konusunda pek önerilmemişti. Bu iki cihazdan birini almayı düşünüyor. Sizler hangisini önerirsiniz?
Farklı önerileriniz varsa onlara da açığım. Bütçesi 80000TL eğer peşin fiyatına taksit var ise 95000TL'ye kadar çıkabilir.

Hocam arkadaşınız Slayer 5'i aldı mı? Memnun mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arkadaşınız slayer 5'i aldı mı? Memnun mu acaba?

Hocam bilgisayarı aldık hatta biraz daha üstünü aldık. Şu an için hiçbir sorun yaşamadı ve çok memnun. 4 fan çıkışlı kasa olduğu içinde soğutma performansı diğerine göre çok daha iyi. Ben gerekli testlere sokmuştum geldiği zaman ve beni memnun etti. Tabi daha doğru sonuçlar için 1-2 yıl kullanması gerekli.