NeJeep

Çalışkan
Arkadaşlar max 70k bütçem var. Game Garaj Slayer R9T, RTX5070 Ryzen9 8940HX modeli aklımı çeliyor ama bu markaya ne kadar güvenilir emin değilim. Öte tarafta bu fiyatlara MSI Katana, ASUS TUF veya Lenovo Legion alabilirim ancak o zaman da ekran özellikleri (300Hz 2K vs. 165-180Hz 1080p), işlemci (R9 8940hx vs. i7 13650hx) ve ekran kartı (RTX5070 vs. RTX4070-5060) bakımından belirli bir düşüş olacak. Gönlüm R9T al sıkıntı çıkmazsa 6 7 yıl rahat kullanırsın diyor (RTX3050 laptopu bile 4 yıldır kullanıyorum) aklım Legion veya MSI al 6 7 değil 5 yıl kullan ama kafan rahat olsun diyor siz ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

R9T serisi ile ilgili bu canlı yayınları buldum bence yardımcı olabilir ha bu arada GameGaraj üzücek bir marka değildir bence alınabilir F/P olarak bu aralar Monster'da sizi üzmez bence. Monstera kötü yaklaşıyor olabilirsiniz ama bu 5xxx ve 4xxxx serilerinde kendilerini topladılar.

Arkadaşlar Max 70k bütçem var. GameGaraj slayer r9t, RTX5070 Ryzen9 8940hx modeli aklımı çeliyor ama bu markaya ne kadar güvenilir emin değilim. Öte tarafta bu fiyatlara MSI katana, ASUS TUF veya Lenovo Legion alabilirim ancak o zaman da ekran özellikleri (300Hz 2K vs. 165-180Hz 1080p), işlemci (R9 8940hx vs. i7 13650hx) ve ekran kartı (RTX5070 vs. RTX4070-5060) bakımından belirli bir düşüş olacak. Gönlüm r9t al sıkıntı çıkmazsa 6 7 yıl rahat kullanırsın diyor (RTX3050 laptopu bile 4 yıldır kullanıyorum) aklım Legion veya MSI al 6 7 değil 5 yıl kullan ama kafan rahat olsun diyor siz ne önerirsiniz?
MSI falan bunun yanında hikaye. MSI 300 nit bu 500. MSI 1080P bu 2.5K. Kesinlikle GameGaraj slayer R9T öneriyorum, hatta kendim de buna bütçe ayarlıyorum. Seneye staj parasını da koyup o zamanın 6000 serisi olanını veya bütçe çıkmazsa 5070 olanını alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

R9T serisi ile ilgili bu canlı yayınları buldum bence yardımcı olabilir ha bu arada GameGaraj üzücek bir marka değildir bence alınabilir F/P olarak bu aralar Monster'da sizi üzmez bence. Monstera kötü yaklaşıyor olabilirsiniz ama bu 5xxx ve 4xxxx serilerinde kendilerini topladılar.

Video önerileri için teşekkürler ama bunları zaten izledim. Sonuçta sponsorlu içerik olduğu ve anlık inceleme olduğundan dolayı, belki uzun süreli kullanan, kullanan birinin yorumlarını bilen veya teknik bilgilerde uzman biri vardır diyerek buraya da sorma gereği duydum. Monster konusunda da söyleyeyim mevcut laptopum Monster. Öyle aman aman bir sorun yaşamadım ancak helikopter çalışırmış gibi fan sesi, düşük malzeme kalitesi (Abra serisi diye de olabilir) ve ilk aldığım zamanlardaki haliyle 1 2 yıl sonraki hali arasında acayip fark gördüğüm için (özellikle ısınma konusunda) monster düşünmüyorum. Hatta itiraf edeyim ben teknik servis konusunda çoğu kişinin aksine oldukça yardımcı olduklarına bizzat şahit oldum.

MSI falan bunun yanında hikaye. MSI 300 nit bu 500. MSI 1080P bu 2.5K. Kesinlikle GameGaraj slayer R9T öneriyorum, hatta kendim de buna bütçe ayarlıyorum. Seneye staj parasını da koyup o zamanın 6000 serisi olanını veya bütçe çıkmazsa 5070 olanını alacağım.
İnanın bana 3 4 gündür o kadar sık karşılaştırma yapıyorum ki çözünürlük değerini geçtim sRGB-NTSC değerlerini, işlemcilerin cinebench R23 değerlerine kadar ezberledim. Tek kafamı karıştıran ilerde ufak tefek sorun geçtim büyük bir problem yaratır mı, yaratırsa servis yardımcı olabilir mi bunu düşünüyorum

Video önerileri için teşekkürler ama bunları zaten izledim. Sonuçta sponsorlu içerik olduğu ve anlık inceleme olduğundan dolayı, belki uzun süreli kullanan, kullanan birinin yorumlarını bilen veya teknik bilgilerde uzman biri vardır diyerek buraya da sorma gereği duydum. Monster konusunda da söyleyeyim mevcut laptopum Monster. Öyle aman aman bir sorun yaşamadım ancak helikopter çalışırmış gibi fan sesi, düşük malzeme kalitesi (Abra serisi diye de olabilir) ve ilk aldığım zamanlardaki haliyle 1 2 yıl sonraki hali arasında acayip fark gördüğüm için (özellikle ısınma konusunda) monster düşünmüyorum. Hatta itiraf edeyim ben teknik servis konusunda çoğu kişinin aksine oldukça yardımcı olduklarına bizzat şahit oldum.

İnanın bana 3 4 gündür o kadar sık karşılaştırma yapıyorum ki çözünürlük değerini geçtim sRGB-NTSC değerlerini, işlemcilerin cinebench R23 değerlerine kadar ezberledim. Tek kafamı karıştıran ilerde ufak tefek sorun geçtim büyük bir problem yaratır mı, yaratırsa servis yardımcı olabilir mi bunu düşünüyorum
Zaten Yerli bir firma. İlla destek olacaklardır. Bence alın gitsin.

2 gün önce Ryzen 9 8945hx-RTX5070 modelini kurdum ve 2 günün sonunda iade etmeye karar verdim. Her şeyi iyi hoş, hatta fiyatına göre fazla hoş ama fanlar boşta iken bile net duyuluyor; her şeyi denememe, teknik servise de sormama rağmen çözümü yok. Eğer işte/okulda/kütüphanede kullanacaksanız ve en azından boşta iken sessiz olsun diyorsanız başka modellere bakın. Ama ben evimde/yurdumda sadece oyun oynarım ses önemsiz diyorsanız bu fiyatta en iyisi.

2 gün önce Ryzen 9 8945hx-RTX5070 modelini kurdum ve 2 günün sonunda iade etmeye karar verdim. Her şeyi iyi hoş, hatta fiyatına göre fazla hoş ama fanlar boşta iken bile net duyuluyor; her şeyi denememe, teknik servise de sormama rağmen çözümü yok. Eğer işte/okulda/kütüphanede kullanacaksanız ve en azından boşta iken sessiz olsun diyorsanız başka modellere bakın. Ama ben evimde/yurdumda sadece oyun oynarım ses önemsiz diyorsanız bu fiyatta en iyisi.
Termal pad kullanılmasına rağmen. O zaman asus tuf F16 deneyin birde.

Termal pad kullanılmasına rağmen. O zaman asus tuf F16 deneyin birde.
Ne yazık ki bende durum bu. Forumda başka bir arkadaş da boşta 45 derecelerde seyrettiğini söyledi o nedenle markadan hıncımı çıkarmak istemiyorum bende 57-62 arasi ve dolayısıyle fanlar sürekli açık %30-%34 civarında ve kendini duyuruyor. Sessiz olsun 65 derece olsun ses çıkarmaz güle güle kullanırdım ama fanları kısınca da cpu sürekli ısınıyor. Kontrol merkezindeki CPU sıcaklık limiti de min 85° olduğu için ordan da sıcaklığı belirli seviyelere düşüremiyorum yani çözüm yolu bulamadım belki benim ürünümde sorun vardır emin değilim. İade konusunda da sıkıntı çıkarıyorlar diyenler var kabul etmiyorlarmış kolay kolay oysa ki kanunla belirtilmiş 2 hafta içinde hasar vermeden olması gerektiği gibi kullanır kontrolünü yaparsan eğer iade edilebilir diye.

İade edin, tüketici hakem heyetine başvurun. Demek ki Türk malı laptop alınmaz. Asus tuf f16 rtx 5060 indirimde. Alabilirsiniz. Media markta.