UnkTR

Gelişen
Dün aldığım bilgisayarımın fan hızının normal olup olmadığını merak ediyorum. Eğer bu bilgisayarı kullanıp da önerdiğiniz ayarlar varsa paylaşırsanız sevinirim.

RDR2 Ultra ayarlar 2K çözünürlük:

Ekran kartı: 79-80 derece

İşlemci: 86-87 derece (MSI Afterburner değerleri)

Fan hızı: %77 (GPU ve CPU) (kontrol merkezi değerleri) (asıl merak ettiğim değer bu, bu değerin normal olup olmadığını merak ediyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt - underclock konusunu arastir. Biraz performans kaybiyla hem guc harcamasini hem de sicakligi epey azaltmak mumkun olabilir. Notebookun omru de epey uzar.

Undervolt - underclock konusunu arastir. Biraz performans kaybiyla hem guc harcamasini hem de sicakligi epey azaltmak mumkun olabilir. Notebookun omru de epey uzar.
Hocam undervolt yapmayı denedim işlemciye ve dediğiniz gibi hiç bir uygulama çalışmıyorken işlemcinin sıcaklığı düşmüştü.(54 dereceye kadar.) Ama sanki fan sesi bir anda artıp azalıyor gibi geldi(?). Oyun içi denemedim , yakın zamanda denerim.

Hocam undervolt yapmayı denedim işlemciye ve dediğiniz gibi hiç bir uygulama çalışmıyorken işlemcinin sıcaklığı düşmüştü.(54 dereceye kadar.) Ama sanki fan sesi bir anda artıp azalıyor gibi geldi(?). Oyun içi denemedim , yakın zamanda denerim.
Ekran karti islemcinin iki katindan fazla guc harciyor. Asil ekran kartinda denemeniz gerekecek. %10 performans kaybi ile ornegin %20 daha dusuk guc tuketiliyorsa super olur mesela.

Ekran karti islemcinin iki katindan fazla guc harciyor. Asil ekran kartinda denemeniz gerekecek. %10 performans kaybi ile ornegin %20 daha dusuk guc tuketiliyorsa super olur mesela.
Hocam bugün testini yaptım. Resimdeki turbo modundaki hali. Normalde watt limitli halinin de ss vardı ama nedense onu kaydetmemiş. Watt limitli halinde hem CPU hem GPU 70 derecelerde takıldı. FPS ise 60'a yakındı.(GPU 80 Watt, CPU 40 Watt)
(RDR2 Ultra Ayar 2K , DLSS Quality Açık , Sharpness Orta)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-01 180111.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-01 180111.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Bu yaz sicaklarinda limitli kullanmak bana daha mantikli geliyor. 85C pratikte alete zarar vermez ama termal macun ve pad omru icin 70C iyi bir secenek olmali.