Gamegaraj Slayer X7T-5060 laptopum var ve 16 GB RAM daha takmak istiyorum. Adım adım nasıl yapabilirim, zor mudur, garantiyi bozar mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir? Cihazınızda 2 adet DDR5 RAM slotu var (mümkünse CPU-Z üzerinden Memory ve SPD kısımlarını paylaşın RAM uyumluluğunu tespit etme açısından), eğer direkt 1 x 16 GB RAM'le gelen modeli aldıysanız hiç zorlanacak bir durum yok. Basit bir YouTube video bile fazlasıyla yardımcı oluyor. Garanti mevzusuna gelirsek dikkatlice cihaza fiziksel herhangi bir zarar vermeden yaparsanız garanti bozulmuyor. Recep Baltaş'ın bu videosu yardımcı olur:

Bütçeniz nedir? Cihazınızda 2 adet DDR5 RAM slotu var (mümkünse CPU-Z üzerinden Memory ve SPD kısımlarını paylaşın RAM uyumluluğunu tespit etme açısından), eğer direkt 1 X 16 GB RAM'le gelen modeli aldıysanız hiç zorlanacak bir durum yok. Basit bir YouTube video bile fazlasıyla yardımcı oluyor. Garanti mevzusuna gelirsek dikkatli bir şekilde cihaza fiziksel herhangi bir zarar vermeden yaparsanız garanti bozulmuyor. Recep Baltaş'ın bu videosu yardımcı olur:

Bütçem 5 bin lira bandında teşekkürler video icin hocam. Adimlari takip ederek yapacagim ama ilk RAM almam lazim. 1x16 GB versiyonu benimki ondan yukseltme yapmak istiyorum.

Bütçem 5 bin lira bandında teşekkürler video icin hocam. Adimlari takip ederek yapacagim ama ilk RAM almam lazim. 1x16 GB versiyonu benimki ondan yukseltme yapmak istiyorum.
CPU-Z uygulamasını indirip Memory ve SPD kısımlarını atabilme şansınız var mı? Şu modelleri önerebilirim:

Satıcı hakkında bir fikrim yok, piyasa çok berbat halde olsada diğerlerine göre fena değil.

Crucial'in yetkili satıcısı kendileri (Aison), satıcı güvenilir. Biraz daha zorlayabiliyorsanız bunu önerebilirim.

CPU-Z uygulamasını indirip Memory ve SPD kısımlarını atabilme şansınız var mı? Şu modelleri önerebilirim:

Satıcı hakkında bir fikrim yok, piyasa çok berbat halde olsa da diğerlerine göre fena değil.

Crucial'in yetkili satıcısı kendileri (aison), satıcı güvenilir. Biraz daha zorlayabiliyorsanız bunu önerebilirim.

Cok guzel oneriler hocam ama marka twinmos olarak gozukuyor 5600MHz bu RAM'leri taksam sıkıntı olur mu? Ve evet zorlayip 6kya kadar alabilirim RAM.

Marka kalitesi olarak fark olur mu hocam? Yoksa aynı marka alsam daha iyi olabilir.
Kaliteden çok uyumluluk açısından farklar oluyor (bazı RAM'ler diğerleriyle kağıt üstünde aynı gözüksede kullanılan çip veya öbür sebepler yüzünden işlemci ve anakartla uyumlu olamayabiliyor). Halihazırda TwinMOS RAM mevcutmuş zaten cihazda, o stabil bir şekilde çalışıyorsa bu TwinMOS modelde çalışır (mümkünse güvenilir bir satıcıdan alın ama).

Kaliteden çok uyumluluk açısından farklar oluyor (bazı RAM'ler diğerleriyle kağıt üstünde aynı gözükse de kullanılan çip veya öbür sebepler yüzünden işlemci ve anakartla uyumlu olamayabiliyor). Halihazırda twinmos RAM mevcutmuş zaten cihazda, o stabil bir şekilde çalışıyorsa bu twinmos modelde çalışır (mümkünse güvenilir bir satıcıdan alın ama).

Tamamdir o zaman hocam verdiginiz Akakçe linkinden ev guvenilir satici kimdir acaba?