Bir guncelleme yapayım,
10 dakika hogward Legacy oynadık RAM'lerin ikisi de 65 derecelerde takılıyordu daha uzun tutamadım testi ama 70 dereceye pek geçmeyecek gibiydi.
Bu arada oyunda işlemci ortalama 85 derecelerde 60W guc çekerken 4.8 GHz'de çalışıyordu.
Tekrar OCCT testi yaptım yukarıdaki koyduğum fotoğraflara benzer bir sonuç çıktı 15 dakika civarında RAM sıcaklığı 79 derecede sabit kaldı. 5 dakika civari 79 derecede kaldığı için daha uzun tutamadım.
OCCT testinde işlemci sıcaklığı ortalama 78 derece olurken çektiği güç ortalama 90W, çalışma hızı da ortalama 3.8 GHz idi.
%80 RAM testi yaptığımda ise ilginçtir ki 15 dakika boyunca 65 derecelerde takıldı bir miktar artabilir ancak 70 dereceyi pek geçeceğini sanmıyorum. Bu arada işlemci ise 70 derecenin pek üstünü görmüyordu.
Böyle bakınca işlemcinin ısınması 1.slottaki RAM ve ondan sonra da 2. slottaki RAM yuvasına vuruyor gibi duruyor.
Oyunlarda 90 dereceyi bulan RAM yine de 65 derecelerde takılıyor. Gerçekten garip bir durum, uzun süre oyun oynarsa HWiNFO64'ten sıcaklıklara bakmasını önerdim şimdilik bir sorun yok gibi herkese iyi günler dilerim.
@Haluk Albayrak,
@27294,
@pesimist34,