Süpernova1

Çalışkan
Bu laptop dün elime ulaştı ve Windows 11 24H2 kurulumu yaptım. Ardından Premiere Pro ve plug-in ve hazır template cart curtları yükledim (cihazın yanında gelen USB ile driverları kurdum).

10dk 1080p export alırken %50-60 civarlarında cihaz takılıyor ve ekran git gel yapıyor ve Adobe hata veriyor. Sourunu Media Encoder'da export alarak çözmeyi denedim hiçbir şey değişmedi. Bu tarz renderları M4 Mac ile sorunsuzca yaptığımı belirtmek isterim. Ayrıca GameGaraj laptopta timelineda video düzenlerken falan hiçbir sorun yok, yağ gibi akıyor sadece export alırken cihaz kafayı yiyor.

Cihaz özellikleri.
  • i7 14650HX (Cinebench R23'te 22.715 ppuan aldı çoklu çekirdekte)
  • RTX 5060.
  • 32 GB DDR5 5600MHz Dual.
Çözüm için denediklerim (çoğunu yapayzeka önerdi)
  • RTX 5060 580 Studio sürücü kurulumu.
  • H264 ve H265 codek kullanarak export denemek.
  • dGPU kullanmak.
  • Cihaz ayarlarında extereme ve oyun modunu kullanmak.
  • Software ve hardware encoderları kullanmak (CUDA falan işte)
  • Videoyu en baştan farklı efektlerle kurgulamak.
Hiçbiri sorunumu çözmedi.
Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
IMG_4109.webp

Adobe ne hata veriyor ve Olay Görüntüleyicisi altında ne gözüküyor? Bana GPU çökme sorunu gibi geldi.

MPEG4 gibi çok kötü koderlar kullanarak videoyu direk kötü kalitede export edebiliyor. Ama dediğim gibi kalite çok lötü oluyor. Kullandığım efektlerle alakalı bir sorun değil bence, OneDrive da kapalı bilgisayarda.

QuickTime falan da denedim olmuyor olmuyor.

Sorun çözülmezse bu hafta içinde iade ederim büyük ihtimal.

Son düzenleme:
-1609629690 hatası genellikle karmaşık efektler veya geçişlerle ilişkili GPU tabanlı dışa aktarma sorunlarından kaynaklanıyormuş. Bu hata, donanım hızlandırmayı devre dışı bırakarak, efektleri basitleştirerek, önbellekleri temizleyerek, medya dosyalarını kontrol ederek veya ayarlanmış seçeneklerle Adobe Media Encoder üzerinden dışa aktararak çözülebiliyormuş.

Kod:
Premiere Pro

Error compiling movie.

Frame Creation Error

Bad allocation while creating disk aligned video frame.

Writing with exporter: H.264
Writing to file: C:\Users\buz41\OneDrive\Belgeler\Adobe\Premiere Pro
125.0\Sequence 01_2.mp4
Writing file type: H264
Around timecode: 00:04:40:37 - 00:04:41:15
Rendering at offset: 280,633 seconds
Component: H.264 of type Exporter
Selector: 9
Error code :-1609629690

-1609629690 hatası genellikle karmaşık efektler veya geçişlerle ilişkili GPU tabanlı dışa aktarma sorunlarından kaynaklanıyormuş. Bu hata, donanım hızlandırmayı devre dışı bırakarak, efektleri basitleştirerek, önbellekleri temizleyerek, medya dosyalarını kontrol ederek veya ayarlanmış seçeneklerle Adobe Media encoder üzerinden dışa aktararak çözülebiliyormuş.

Kod:
Premiere Pro.

Error compiling movie.

Frame Creation Error.

Bad allocation while creating disk aligned video frame.

Writing with exporter: H.264
Writing to file: C:\Users\buz41\OneDrive\Belgeler\Adobe\Premiere Pro.
125.0\Sequence 01_2.mp4
Writing file type: H264.
Around timecode: 00:04:40:37 - 00:04:41:15
Rendering at offset: 280,633 seconds.
Component: H.264 of type Exporter.
Selector: 9
Error code :-1609629690

Media encoder üzerinden sowftware kullanarak deneyeyim o zaman ama olacağını sanmıyorum zira aynı şekilde Premiere Pro'da böyle denedim.

Bir de şunu deneseniz olur mu? Öncelikle proje içinde çalıştığınız sekansın kopyasını alın. Elinizdeki videoları ProRes veya DNxHD gibi kayıpsız formata dönüştürün. Yeni oluşan dosyayı projede eskisinin yerine koyun. Eski videolardaki efektleri de ekleyerek export almayı dener misiniz?