wisaoi

Becerikli
Arkadaşlar ilk aldığımda 2 3 defa daha yaptı, aradan 20 gün geçti düzeldi sandım ama yine böyle bir hata verdi. Zaten yeni cihaz. Steam açıldı birden ekran karardı ve restart attı. GG Slayer X7T 5070, i7 14650HX.

Driver güncel. Cihaz yeniden açılırken uyarı verdi NVIDIA App bu sorunu rapor edin diye. GPU'da mı sorun var?

1771887378927.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eveeet hayırlı uğurlu olsun GameSlayer konuları açılmaya başlandı. Öngördüklerim bir bir çıkıyor Casper ve Monster'den sorna üçüncü patlayan balon bu olacak.
niye drive problemi olamaz mı cihaz gayet iyi hocam karnel power veren her cihaza böyle demiyorsunuzdur umarım.

NVIDIA'nın 591.86 sürümünü kullanıyorsan DDU ile silip 580'lere geçip dener misin Reddit'de buna benzer çok konu vardı.
evet hocam 591.86 sürüm. Fakat sizce de attığım görselde 20 gün olmadığı belli aynı sürücü yüklüydü. Ramlerde sorun sandım memtest 6 saat test etti sorun yoktu.

Sadece NVIDIA grafik sürücüsünü kurmayı dene, App filan kurma. Sorun devam ederse eski sürücüleri dene. Sürücüyüde DDU ile kaldır.
Yaparım hocamda cihazin rami temiz islemci temiz testlerden geçti. Aynı sürücü 1 aydır mevcut 20 gün boyunca yapmadı steam açarken yaptı ilginç. App kurmazsam driverları internetten manuel mi indireyim?

Niye Drive problemi olamaz mı cihaz gayet iyi hocam Kernel Power veren her cihaza böyle demiyorsunuzdur umarım.

Evet hocam 591.86 sürüm. Fakat sizce de attığım görselde 20 gün olmadığı belli aynı sürücü yüklüydü. RAM'lerde sorun sandım Memtest 6 saat test etti sorun yoktu.

Ne yazık ki 2 sorun var birincisi NVIDIA çok bozuk driver çıkartıyor bende 4070s var son sürücüyü yükleyim mi diye araştırırken yorumlara baktım, mavi ekran hataları kilitlenmeler ve kendi kendine yeniden başlatmalar filan bu şikayetleri gördüm. İkinci sorun ise Windows'un son bozuk güncellemesi evet bozuk PCleri döngüye sokuyor ikisi birleşince kombo oluyor. Sadece bir tahmin tabii ama forumlardaki şikayetlerle çok benzerdi ondan dedim.

Ne yazık ki 2 sorun var birincisi NVIDIA çok bozuk driver çıkartıyor bende 4070s var son sürücüyü yükleyim mi diye araştırırken yorumlara baktım, mavi ekran hataları kilitlenmeler ve kendi kendine yeniden başlatmalar filan bu şikayetleri gördüm. İkinci sorun ise Windows'un son bozuk güncellemesi evet bozuk PCleri döngüye sokuyor ikisi birleşince kombo oluyor. Sadece bir tahmin tabii ama forumlardaki şikayetlerle çok benzerdi ondan dedim.
30 gündür kullanıyorum ilk 2 gün 2 defa ve birde dün oldu, cihaz yeni memtest86'dan tutun her türlü bench testine kadar yaptım skorlar, veriler yakın. Oyunlarda falan da bir problem yok. Cihazda problem olsa zaten şu zamana kadar bir sinyali olurdu diye düşünüyorum. Dün restart atınca Nvdia çökme raporunu bize ilet diye sağ altta pencere açtı. GPU sorunlu olsa voltaj, bellek veya kullanım miktarı en azından birinde sorun çıkarırdı. Fakat Last of Us, days gone, rdr2 gibi oyunları bitirdim 1 ay içinde gayet iyiydi. Hatta performansa dair veriler bırakayım. Galiba driver yüzünden.

Turbo fan modu, PL1 50w pl2 80 w, GPU verileri bu şekilde.
The Last of Us™ Part I  24.02.2026 03_32_53.webp

@murim