GAMING-7700XT sistemde takılma sorunu olur mu?

Efendim, kesin olmamakla beraber bazı çözümler var.

Çözüm 1- BIOS setup > Advanced > AMD fTPM Configuration => erase fTPM nv for factory reset - disabled

Çözüm 2- Rehber: AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutma masrafını sayarsak 2k fazla verip 4070S almak varken 7700XT alınmaz. Haklısınız.
Tercih meselesi.
Adam 1080p oyun oynamak isterse 7700XT keser onu, 2K için 4070S düşünülebilir ama bütçe meselesi.

Tercih meselesi.
Adam 1080p oyun oynamak isterse 7700XT keser onu, 2K için 4070S düşünülebilir ama bütçe meselesi.

Hocam 4070 Super alırsam soğutma alamam ve tek 16 GB olacak. 7700XT alırsam 1080p oynayacağım. 32 RAM ve kule tipi soğutucu olacak. Ayrıyeten 4060, i5 12400F sistemden 1080p'de daha yüksek FPS alır mıyım ve bu fikirlerimle hangisini önerirsiniz?

Sen 7700XT al geç, saf güçte 4060 Ti'den dâhâ iyi performans veriyor olmalıydı, seni keser.
AM6 ile anakart ve işlemciyi yükseltirsin, şimdilik SSD alsan yeterli.

Sen 7700XT al geç, saf güçte 4060 Ti'den dâhâ iyi performans veriyor olmalıydı, seni keser.
AM6 çıktı mı ki hocam? 7700XT alacağım.

500 GB SATA Samsung SSD var, ona oyunları kurarım. M.2'ye de Windows'u, online oyunları.

4070 Super'li sistemi almak daha mantıklı. Ne oynuyorsunuz ki drop yapıyor? Bende 3080 ve 5600 ile drop yapmıyordu. Bu sistemde iki parçada daha iyi.

Tercihimi 7700XT'den yana kullandım hocam, sebeplerini söyleyeyim: 7700XT'de 16x2 32 RAM mevcut, ayrıyeten kule tipi soğutma bulunmakta. Ben 36 bine 4070 Super'li sistem aldığım zaman ne kule tipi alabiliyordum ne de 16x2 RAM.

4070 Super'li sistemi almak daha mantıklı. Ne oynuyorsunuz ki drop yapıyor? Bende 3080 ve 5600 ile drop yapmıyordu. Bu sistemde iki parçada daha iyi.

Gaming gecesinde de pek bir şey yok. 7700XT çekeceğim.

https://www.itopya.com/da-g11-amd-r...ing-oc-edition-12gb-16gb-ddr5-500gb-nv_h26144 hocam bu sistemi aldım, yanına da 1000 TL'ye soğutma aldım Gaming.Gen.TR'den, bilginiz olsun. Neden İtopya'yı tercih ettim: Bir sorun olduğu an mağazalarına gidebilmem için ve ekran kartı 3 fanlı.

Hayırlısı olsun, tepe tepe kullan.
PSU'yu da foruma sor, duymadığım bir marka, gerekirse FSP veya Asus falan alarak değiştirirsin.
Bitfenix'i 4060 ile kullanmıştım hocam, sorun çıkartmamıştı, çok iyi değil, Rampage, PowerBoost markalarından iyidir diye biliyorum.

Hayırlısı olsun, tepe tepe kullan.
PSU'yu da foruma sor, duymadığım bir marka, gerekirse FSP veya Asus falan alarak değiştirirsin.
Bu RAM'lar bulk kutusuz, herhalde 2. el göndermezler diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…