Fladd

Çalışkan
Cihaz
Asus rog strix g16 g614jv-n3110
Selam hayırlı günler arkadaşlar. Hayatımda hep masaüstü tarzi bilgisayar kullandim ve hiç batarya omru hakkinda bilgim olmadi. Simdi universitede kolaylik olmasi icin gaming laptop aldim ve aklima takilan bazi sorular var. Ürün, ASUS ROG STRIX G16 G614JV-N3110.
  • Laptop tam şarj olduktan sonra kullanima devam etmeli miyim?
  • Laptop bataryasi isinmamasi icin laptop standi almali miyim? (batarya isinmasi pil omrunu azaltir diye duydum)
  • Laptopu surekli doldur bosalt yapmak mi yoksa Full AC'ye takili mi kullanmaliyim? Haftada 1 defa %20'ye kadar bosaltip sonra yeniden Full şarj yapmak.
  • Laptopta %100 şarj olduktan sonra güç AC'ye geçer mi? (şarj almayi durdurur mu) veya bunu sinirlamanin bir yolu var mi?
Dostlarim bilgilendirirseniz çok memnun olurum ve burada bulunmayan onemli olan bilgileri de ekleyebilirseniz çok mutlu olurum iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Laptop dolunca kullanmaya devam edebilirsin prizde.
  • Laptop bataryaları öyle kolay kolay ısınmaz, direkt laptopunu soğutmak için standa alabilirsin ya da yükseltici alabilirsin.
  • Full AC'de kullanabilirsini. Boşalt doldur yapmak ömrünü hızla tüketecektir bataryanın. Gerekmedikçe bataryada kullanmanıza gerek yok. Haftada 1 kere %20'ye de boşaltmana da gerek yok. Full şarj yerine %80'e sabitleyen özel ayarlar var onu kullanabilirsin.
  • Laptopun tam şarj olduğunda ve prize hala takılıysa bataryadan beslenmez. Yarım dolu olsa da prize takılı olduğu süreçte sadece adaptörden beslenir.

• Laptop bataryaları öyle kolay kolay ısınmaz, direkt laptopunu soğutmak için standa alabilirsin ya da yükseltici alabilirsin.
  • Full AC'de kullanabilirsini. Boşalt doldur yapmak ömrünü hızla tüketecektir bataryanın. Gerekmedikçe bataryada kullanmanıza gerek yok. Haftada 1 kere %20'ye de boşaltmana da gerek yok. Full şarj yerine %80'e sabitleyen özel ayarlar var onu kullanabilirsin.
  • Laptopun tam şarj olduğunda ve prize hala takılıysa bataryadan beslenmez. Yarım dolu olsa da prize takılı olduğu süreçte sadece adaptörden beslenir.
Teşekkür ederim hocam

@Lotus, un dediği gibi şarjda kullanabilirsiniz. Laptopların teknolojisi ayrıdır. Telefonlar gibi prizde kullanamazsın dayatması yoktur. Isınma öyle çabuk olacak bir şey değildir laptop bataryalarında ısınması için 5-10 saat kullanmanız gerekli.

Bu bilgileri bir yere kaydedeyim de, bir aksilik çıkmazsa bu hafta sonu Gaming laptop alıyorum. Henüz ne alacağıma karar vermedim, fakat bu bilgileri yine de kaydetmekte fayda var.

Ortalama üstü veya güçlü dizüstü alacak arkadaşlara laptop altığı fazlalık geliyorsa bunu alabilirler. Katlanıyor ve nerdek baksanız bir TL bozuk parası kadar yükseltiyor altını. RTX 3050 TI + i5-11400H işlemci ile güç alan bu dizüstü düz o eklentisiz GPU 74 CPU 91 Oluyordu. Taktıktan sonra ayağı açmadan GPU 71 CPU 88 oldu. Açınca ise GPU 65 CPU 82'ye kadar düşüş gördü. Ufak ama önemli bir şey bana göre. Laptop altlığı ise GPU 63 CPU 81 olarak sonuç verdi yani bana göre o kadar devasa bir şey almak zorunda değilsiniz.

Bana göre "TX Katlanabilir Universal Notebook Standı" Fiyatına göre müthiş görev görüyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20250206-WA0037.webp
    IMG-20250206-WA0037.webp
    3 MB · Görüntüleme: 60
  • IMG-20250206-WA0038.webp
    IMG-20250206-WA0038.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 68
  • IMG-20250206-WA0039.webp
    IMG-20250206-WA0039.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 63
  • IMG-20250206-WA0040.webp
    IMG-20250206-WA0040.webp