Bütçe
₺63.000

RS.YnsV3

Uzman
Herkese selam, ben şahsen söylüyorum bir masaüstü insanı değilim. 2 kere denemiş birisi olarak söylüyorum masaüstü PC işlerini gerçekten yapamıyorum ve beni çok zorluyor parçalar, kablolar vs. gibi durumlar.

Açıkçası tek bir hedefim var, rahat bir şekilde istediğim oyunları oynayabilmek ve istediğim şeyler 900 FPS almak, 600 FPS almak gibi şeyler değil öyle, sadece akıcı bir şekilde laptop prize takılıyken oyunlarımı oynayabilmek. Sizce alınır mı?

Selam aynı düşünceleri paylasmakla birlikte şöyle bir sorun var. Gamer laptoplar 3 yil sonra buyuk arizalar vermeye basliyorlar. Lehimler erimeye, catlamaya basliyor. Bu oyle oldugu vakit Reballing islemi gerekli o ayri mesele ama kısa devre vs. oldugu vakit anakart komple degisecek ve ayni anakart bulunmadigi icin cop olacak. Bulunsa dahi laptop kadar fiyat isteyecek. Mutlaka bir yerlerinden ariza veriyor laptoplar. Modern laptoplar eskileri gibi saglam yapilmiyor. Planli eskitme uygulandigini dusunuyorum hepsi icin gecerli bu.

Sabit kaldigin yer var ise kesinlikle Masaustu toplamalisin. 30 bin liralik alacagin sistem ile 60 bin liralik laptopla es deger performansi olur. Illa laptop alacagim diyorsan ve uzun sure kullanmak istiyorsan butceni belirtip konu acmalisin. Tabi yukarida anlattigim gibi uzun sure dedigim max 3 yil. 😅 Illaki bir yerleri cortluyor.

Performans, dayanıklılık ve uzun ömür odaklı cihaz değiller, tamir gerektiği durumlarda bir laptop parası çıkması olağan.
Portatif özellikleri için tercih edilebilir ama bir masaüstü bilgisayar kadar dayanıklı, yenilenebilir ve geliştirilebilir olmayacaklar.

Herkese selam, ben şahsen söylüyorum bir masaüstü insanı değilim. 2 kere denemiş birisi olarak söylüyorum masaüstü PC işlerini gerçekten yapamıyorum ve beni çok zorluyor parçalar, kablolar vs. gibi durumlar.

Açıkçası tek bir hedefim var, rahat bir şekilde istediğim oyunları oynayabilmek ve istediğim şeyler 900 FPS almak, 600 FPS almak gibi şeyler değil öyle, sadece akıcı bir şekilde laptop prize takılıyken oyunlarımı oynayabilmek. Sizce alınır mı?

Alınır. Laptoplarda bir sıkıntı VRAM oluyor genelde, masaüstü kadar yüksek olmuyor. Zaten akıcı olduktan sonra FPS çok önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam aynı düşünceleri paylasmakla birlikte şöyle bir sorun var. Gamer laptoplar 3 yil sonra buyuk arizalar vermeye basliyorlar. Lehimler erimeye, catlamaya basliyor. Bu oyle oldugu vakit Reballing islemi gerekli o ayri mesele ama kısa devre vs. oldugu vakit anakart komple degisecek ve ayni anakart bulunmadigi icin cop olacak. Bulunsa dahi laptop kadar fiyat isteyecek. Mutlaka bir yerlerinden ariza veriyor laptoplar. Modern laptoplar eskileri gibi saglam yapilmiyor. Planli eskitme uygulandigini dusunuyorum hepsi icin gecerli bu.
5 yıllık bir gaming laptop var, bir de markası Casper, fanları sıkıntıydı (soğutamama değil ses yapıyordu sadece yine de soğutuyordu), aynı modelin yeni nesil olanlarında kullanılan fanlarla değiştirdim soğutması da on numara oldu. Bugüne kadar da hiç arıza çıkartmadı, her şeyi çalışıyor. Bunun dışında 15 yıllık da bir laptop var 6-7 yıl ben aktif olarak kullandım, gaming laptop değil ama kendisini zorlayacak çokça oyun oynadım ancak 0 arıza, şu an babam aktif olarak kullanıyor.

İstediğim her yerde oyun oynayabilmek harikâ bir şey, sırf +10 FPS için neden kendimi eve kitleyeyim? Üniversite öğrencisi olarak da bana masaüstü değil laptop lazım mesela. Bunu geçtim yazın köye möye gittiğimde ne yapacağım? Laptop gibisi yok, hatta çitayı artırıp el bilgisayarı alasım var, tertemiz.

Zırva, alakası yok, 5 yıllık bir gaming laptop var, bir de markası Casper, fanları sıkıntıydı(soğutamama değil ses yapıyordu sadece yine de soğutuyordu), aynı modelin yeni nesil olanların da kullanılan fanlarla değiştirdim soğutması da on numara oldu. Bu güne kadar da hiç arıza çıkartmadı, her şeyi çalışıyor. Bunu geç hani 5 yıllık, bahane falan üreteceksen, 15 yıllık da bir laptop var 6-7 yıl ben aktif olarak kullandım, gaming laptop değil ama kendisini zorlayacak çokça oyun oynadım ancak 0 arıza, şu an babam aktif olarak kullanıyor.

İstediğim her yerde oyun oynayabilmek harikâ bir şey, sırf +10FPS için neden kendimi eve kitleyeyim, üniversite öğrencisi olarak da bana masaüstü değil laptop lazım mesela. Bunu geçtim yazın köye möye gittiğimde ne yapacağım? Laptop gibisi yok hatta, çitayı arttırıp el bilgisayarı alasım var, tertemiz.
Yeni laptoplardan bahsediyorum. Eskiden saglamdi parcalar, simdi her yerleri dokuluyor.