Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Altına alacağınız faiz 1% bile olmayacaktır yani vadeli açıp altınınızı bağlamanın hiçbir anlamı yok. Makas farkının yüksek olduğunu bilerek anında alım satım yapmak istiyorsanız vadesiz hesapta açabilirsiniz, altınınızı fiziksel alabilmek için en azından bir kilo altına sahip olmanız gerekli bankadan. Fiziksel altın almak daha mantıklı eğer altın yatırımı yapmak istiyorsanız.
Saklayacak yerim yok gibi spesifik bir sebebiniz varsa düşük makaslı bir altın alternatifi arıyorsanız Darphane'nin bastığı altın sertifikasına bakabilirsiniz ancak alım-satım valörü(alımı-satış emrini verdikten sonra işlemin gerçekleşmesi) 1-2 gün sürüyor ve sertifika aldığınız için hisse senedi ile benzer kurallara tabi. Hafta sonları ve resmi bayramlarda piyasalar kapalı olduğu için işlem yapamıyorsunuz. Talebe bağlı olarak gram altın fiyatının 3% ile 20%'si arasında daha yüksek fiyata sahip olabiliyor fiziksel altına göre.
Bunlar yatırım tavsiyesi olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı verilmiştir. Yatırımın her türlüsü risk miktarı yatırım araçlarına göre farklılık gösterse de risktir. Kullanıcıların kendi iradeleri ile bilgisi aracılığıyla kendi araştırmasını yapmış ve yatırımı hür iradeleriyle risklerin farkında olarak yapmaları gerekmektedir.
Saklayacak yerim yok gibi spesifik bir sebebiniz varsa düşük makaslı bir altın alternatifi arıyorsanız Darphane'nin bastığı altın sertifikasına bakabilirsiniz ancak alım-satım valörü(alımı-satış emrini verdikten sonra işlemin gerçekleşmesi) 1-2 gün sürüyor ve sertifika aldığınız için hisse senedi ile benzer kurallara tabi. Hafta sonları ve resmi bayramlarda piyasalar kapalı olduğu için işlem yapamıyorsunuz. Talebe bağlı olarak gram altın fiyatının 3% ile 20%'si arasında daha yüksek fiyata sahip olabiliyor fiziksel altına göre.
Bunlar yatırım tavsiyesi olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı verilmiştir. Yatırımın her türlüsü risk miktarı yatırım araçlarına göre farklılık gösterse de risktir. Kullanıcıların kendi iradeleri ile bilgisi aracılığıyla kendi araştırmasını yapmış ve yatırımı hür iradeleriyle risklerin farkında olarak yapmaları gerekmektedir.
Saklayacak yerim yok gibi spesifik bir sebebiniz varsa düşük makaslı bir altın alternatifi arıyorsanız Darphane'nin bastığı altın sertifikasına bakabilirsiniz ancak alım-satım valörü(alımı-satış emrini verdikten sonra işlemin gerçekleşmesi) 1-2 gün sürüyor ve sertifika aldığınız için hisse senedi ile benzer kurallara tabii. Hafta sonları ve resmi bayramlarda piyasalar kapalı olduğu için işlem yapamıyorsunuz. Talebe bağlı olarak gram altın fiyatının 3% ile 20%'si arasında daha yüksek fiyata sahip olabiliyor fiziksel altına göre.
Yanlış bilgi verme.
Valör yok ve makas da yok.
Sadece hisse mantığı ile çalıştığı için gerçek altının üzerinde değeri 100 tane altın. S1 1gr ediyor ve 4900TL'ye denk geliyor fazla arzdan dolayı ama bist açık iken istediğin gibi satarsın.
- Makaleler
- 3
1 grama denk gelen hissene 100 bin lira emir gir anında satılır aynen. Gayette valör ve makas var. Sertifikanın aynı grama gelen fiziksel altınla arasındaki fark şimdi baktığımda 14-15% seviyelerinde geziyor. Fazla arzdan da fiyatın çıktığını ilk kez duydum, arz-talep dahil olmak üzere bütün ekonomik konsensusu yıkıp geçtiniz. Her önüne geleni konuşturunca böyle oluyor işte.Yanlış bilgi verme. Valör yok ve makas da yok. Sadece hisse mantığı ile çalıştığı için gerçek altının üzerinde değeri 100 tane altın. S1, 1gr ediyor ve 4900TL'ye denk geliyor fazla arzdan dolayı ama bist açık iken istediğin gibi satarsın.
1 grama denk gelen hissene 100 bin lira emir gir anında satılır aynen. Gayet de valör ve makas var. Sertifikanın aynı grama gelen fiziksel altınla arasındaki fark şimdi baktığımda 14-15% seviyelerinde geziyor. Fazla arzdan da fiyatın çıktığını ilk kez duydum, arz-talep dahil olmak üzere bütün ekonomik konsensusu yıkıp geçtiniz. Her önüne geleni konuşturunca böyle oluyor işte.
Çok bilmişlik yapmayın daha bu sabah sattım.
Valör yok.
Aradaki fark arz-talep dengesi yüzünden ilk çıktığı zamanlara bak anlarsın.
Makas olsa satarken zarar edersin.
Altın. S1 düşmedği sürece sattığın zaman zarar etmesin.
- Makaleler
- 3
Vadeli hesap faiz aldığınız hesaptır. Altın faizi direkt yok denecek kadar az, vade süresince altınınızı bağlamanız anlamına geliyor ki kazandığınız bir şey olmadığından çok mantıklı değil.@Cruslan Hocam vadesiz altın hesabı ile farkı nedir peki?
Vadesiz hesap bildiğiniz banka hesabıdır, paranız durur ama faiz almazsınız. Her zaman işlem yapabileceğiniz için daha esnek olacaktır. Ancak bankada makas farkı mevcut, Garanti'nin makası yüksek bence.
creazy 37
Üstün
Sizce hangisi daha mantıklı? E-vadeli altın hesap mı? Vadesiz altın hesap mı? Makas dediğiniz sistem nedir?Vadeli hesap faiz aldığınız hesaptır. Altın faizi direkt yok denecek kadar az, vade süresince altınınızı bağlamanız anlamına geliyor ki kazandığınız bir şey olmadığından çok mantıklı değil.
Vadesiz hesap bildiğiniz banka hesabıdır, paranız durur ama faiz almazsınız. Her zaman işlem yapabileceğiniz için daha esnek olacaktır. Ancak bankada makas farkı mevcut, Garanti'nin makası yüksek bence.
- Makaleler
- 3
Asıl fiyattan 5% fark oluyor. Alırken %5 daha pahalıya alıyor, satarken %5 ucuza alıyorsunuz. Piyasalar açıkken daha da azalabilir, çok yoğun talep durumunda artabilir. En düşük makas her zaman fiziksel altındadır.Sizce hangisi daha mantıklı? E-vadeli altın hesap mı? Vadesiz altın hesap mı? Makas dediğiniz sistem nedir?
creazy 37
Üstün
Garanti sitesinden baktım altın alış 4449,083 TL diyor. Satış ise 1 gr alt = 4178,307 TL diyor. Ben şimdi daha zamlı alıp normal hesabıma aktaracağım zaman 4.1k üzerinden mi hesaplanacak? Çünkü internette alış fiyatı 1 gr alt = 4.337, 14 TL yazıyor.
Yeni konular
-
20.000 TL bütçede 2K 180 Hz monitör önerisi
- derindevlethikmet
-
-
-
-
Çözüldü Wi-Fi ve Bluetooth desteklemeyen anakarta destek nasıl eklenir?
- derindevlethikmet
-
-