Çalışan gencim.
Garantide geçen sene bu kartı çıkartmıştım bana hiç limit vermediler.
İşbankasında 73K limitim vardı 200k arttıralım önerisi sunuyor.
Garantiden 500 TL bile limit alamıyordum.
Bugün arayıp iptal ettirdim en sonunda. 1 senedir limit alamıyorum. Bunun kredi notuyla ilgisi varsa yükseltmek için ne yapmamız lazım? Biri bilgilendirirse sevinirim. Kredi çektim ödedim. Hiçbir gecikmem yok 2020'den beri. Ona rağmen kredi notum 1404 :D

Garanti Bonus Genç kredi kartına sahibim. 1.300 TL limitim var ve bu çok az. Herhangi bir yerde çalışmadığım için sanırım bu kadar düşük limit verildi. Kaç kere limit artırma talebinde bulunsam da reddedildi. Limiti artırmak için ne yapmalıyım? Yaşım 18 ve bu yıl mezunum. Şu an kredi kartını açmam daha iyi oldu diye düşünüyorum. Seneye üniversiteye gidince limit artmış olur mu?
Arttırma talebinde bulunmayın. 4-5 ay 1300 TL limiti dibine kadar kullanın hatta bazen 200-300 TL para atıp limit açıp tekrar kullanın. Ekstre kesilir kesilmez ödeyin. SMS ile itiraz etmezseniz 15 gün içerisinde limitiniz artacaktır şeklinde bilgi alırsınız. Bana 2500 TL limit vermişlerdi. Bu şekilde kullandığımda öğrenciyken kademe kademe 70-80K limit yaptılar. İlk başka bende çok uğraştım hep red veriyorlardı. Bu şekilde limit almayı başarabildim.

Diğer bankalara kredi kartı borcu varsa limit yükselmez. Bir vadesiz hesap açtırıp banka kartı içine para yatırılması daha iyi olur.

Son düzenleme:
Çünkü yaptığınız her başvuru red alırsa, puanınız düşüyor.

Bunu şu an öğrenmem kötü oldu. Sayısız kere başvurmuş olabilirim 😀

Arttırma talebinde bulunmayın. 4-5 ay 1300 TL limiti dibine kadar kullanın hatta bazen 200-300 TL para atıp limit açıp tekrar kullanın.

Bununla ilgili soru soracaktım. Değinmeniz iyi oldu. Limiti sonuna kadar kullanmalı mıyım yoksa kredi kartından harcama yaptığım an ektreye düşünce ödemeli miyim? Biliyorsunuz 1. 300 TL limit ile 100TL'lik bir şey alınca limit 1. 200 TL'ye düşüyor fakat o 100TL borcu hemen öderseniz limit tekrar 1300'e çıkıyor. Bunu yapmamalıyım sanırım.

Diğer bankalara kredi kartı borcu varsa limit yükselmez. Bir vadesiz hesap açtırıp banka kartı içine para yatırılması daha iyi olur.

Garanti dışında ziraat ve İş Bankası müşterisiyim. İkisinde de kredi kartım yok.

Bununla ilgili soru soracaktım. Değinmeniz iyi oldu. Limiti sonuna kadar kullanmalı mıyım yoksa kredi kartından harcama yaptığım an ektreye düşünce ödemeli miyim? Biliyorsunuz 1300TL limit ile 100TL'lik bir şey alınca limit 1200TL'ye düşüyor fakat o 100TL borcu hemen öderseniz limit tekrar 1300'e çıkıyor. Bunu yapmamalıyım sanırım.

Ekstreye düşünce ödeyin. Diğer türlü ekstre kesilmeden ödeyince borcunuz yokmuş gibi gözüküyormuş bir banka çalışanı demişti.

Bir de limit başvurusunun olumsuz sebep olduğunu düşünmüyorum.
1200 kredi notum varken 2024'ten bu yana ayda 2 kez limit talebinde bulunuyordum. Ve olumsuz sonuçlanıyordu.
O zaman şu an notum daha düşük olması gerekiyordu. 1404'e yükseldi yani.

Başvurunun ret yemesi puanı etkilemez. Sık başvuruda banka seni riskli görebilir ama Findeks'e bir etkisi yoktur. Findeks puanına da takılma mantığa aykırı işleyen bir sistem zaten.

Her salı günü ( kesin olmamakla birlikte ) Findeks ana uygulaması üzerinden kredi skorunu öğrenebiliyorsun.
Notun 1500 üstü olmalı, genel olarak her yerden olumlu sonuç alabilmek için.

Not: Her salı sürekli notuna bakmanı tavsiye etmem. Ben baktıkça sanki notum düşüyor gibi geldi.
50 tane şehir efsanesi çıktı şu kredi notuyla alakalı. Böyle bir şeyi kim söyledi size? Diğeri de asgari ödeyince not düşüyor zırvası :rofl:

Son düzenleme:
@Falconpolat, Anladığım kadarıyla düzenli para transferi, borcu ekstreye bekletip ödeme, varsa otomatik ödeme talimatı vs. verme kredi kartı limitini etkileyen şeyler. Bunlara dikkat edip beklemek dışında bir çare yok. Teşekkürler.

Başvurunun ret yemesi puanı etkilemez. Sık başvuruda banka seni riskli görebilir ama Findeks'e bir etkisi yoktur. Findeks puanına da takılma mantığa aykırı işleyen bir sistem zaten.

50 tane şehir efsanesi çıktı şu kredi notuyla alakalı. Böyle bir şeyi kim söyledi size? Diğeri de asgari ödeyince not düşüyor zırvası :rofl:
Kredi notu anlık değişmez.
Belirli bir olumsuz başvurudan sonra, kullanıcı riskli gruba düşer.