Son düzenlemelerle artık yurt dışı alışverişi devri kapanmış oldu. Tamam, alışveriş yapamıyoruz ama bunun dışında da yurt dışından gelebilecek ürünler var. Bu ürünlerde durum nedir? Mesela Stanley termos için kapakların geri çağrılması ve ücretsiz değişimi durumu mevcut. Bu kapsamda giriş yapacaktım ama gelecek ürünün yurt dışından geleceği aklıma gelince formu yarıda bıraktım. Peki ne yapacağız? Garanti kapsamında olsun, değişim için olsun yurt dışından gelen ürünleri nasıl teslim alacağız?
Detaylar
Kim cevapladı?Son düzenlemelerle artık yurt dışı alışverişi devri kapanmış oldu. Tamam, alışveriş yapamıyoruz ama bunun dışında da yurt dışından gelebilecek ürünler var. Bu ürünlerde durum nedir? Mesela Stanley termos için kapakların geri çağrılması ve ücretsiz değişimi durumu mevcut. Bu kapsamda giriş yapacaktım ama gelecek ürünün yurt dışından geleceği aklıma gelince formu yarıda bıraktım. Peki ne yapacağız? Garanti kapsamında olsun, değişim için olsun yurt dışından gelen ürünleri nasıl teslim alacağız?
Tekrar gumruk odeyeceksin.
EVGA ve Corsair en iyi global garanti veren firmaların basında geliyor, TR'den niye çekildi.
Artık TRdeki servise gonderin diyor.
İlkay Demir
Uzman
Bu durumu Stanley'in Türkiye distribütörü olan kutupayisi.com'a sorabilirsin. Belki değişimler onlar aracılığı ile yapılabiliyordur.
Logitech klavyem 3 defa yurtdışından yenisiyle değiştirildi. Yanlış hatırlamıyorsam hepsi de Hollanda'dan geldi. Kargo gümrüğe geldiği zaman UPS Kargo benimle mail ile iletişime geçerek gümrükten çekim işlemleri için belge gönderip yollamamı istemişti. Bilgilerimi yolladıktan sonra ürün gümrükten çekilerek tarafıma gönderildi. Hiçbir ücret ödememiştim. 150€'ya kadar gümrük muafiyeti vardı o dönem. Klavyemin fiyatı 150€'dan fazlaydı. Sanırım firmayla alakalı bir durum gümrük vergisi ödeyip ödemeyeceğiniz çünkü o dönem daha düşük ücretli parça için gümrük vergisi çıkmıştı. Ödemeden alamamıştım.
Bu durumu Stanley'in Türkiye distribütörü olan kutupayisi.com'a sorabilirsin. Belki değişimler onlar aracılığı ile yapılabiliyordur.
Logitech klavyem 3 defa yurtdışından yenisiyle değiştirildi. Yanlış hatırlamıyorsam hepsi de Hollanda'dan geldi. Kargo gümrüğe geldiği zaman UPS Kargo benimle mail ile iletişime geçerek gümrükten çekim işlemleri için belge gönderip yollamamı istemişti. Bilgilerimi yolladıktan sonra ürün gümrükten çekilerek tarafıma gönderildi. Hiçbir ücret ödememiştim. 150€'ya kadar gümrük muafiyeti vardı o dönem. Klavyemin fiyatı 150€'dan fazlaydı. Sanırım firmayla alakalı bir durum gümrük vergisi ödeyip ödemeyeceğiniz çünkü o dönem daha düşük ücretli parça için gümrük vergisi çıkmıştı. Ödemeden alamamıştım.
Ben de emin olmak için kutupayisi.com ile iletişime geçtim bakın vergiler konusunda sıkıntı var nasıl ulaşacak, dedim. Ücretsiz bir şekilde size teslim edilecek diye söyledi. Bakalım sanırım 2 ay içinde geliyor genelde. Gelince bilgi sahibi olacağız.