Lusion

Çalışkan
Merhaba, Kingston A2000 1TB M.2 SSD'm sorun çıkarmaya başlayınca garantiye gönderdim ve değişim çıktı. Şimdi bana 3 seçenek sunuyorlar:
  1. Samsung PM9C1 1TB M.2 2280 SSD NVMe (PCI-e 4.0 X4) MZVL81T0HELB Tray (kutusuz)
  2. SanDisk Extreme SDSSDX3N-1T00-G26 1TB Gen4 NVMe PCI-e M.2 2280 SSD Tray (kutusuz)
  3. Kingston SNV3S/NV3 M.2 1TB (6000-4000 MB/s) PCI-e + NVMe SSD Disk (22x80 mm)
3.'nün DRAM'siz ve QLC çip olduğu için ona pek sıcak bakmadım. Diğerleri de kutusuz olduğu için kafamı karıştırdı.

Yani bu değişimler genel olarak bu şekilde kutusuz olarak mı yapılıyor yoksa bana mı böyle denk geldi. Ve kutusuz olmasının ne gibi bir dezavantajı olabilir. Bu işin yasal boyutu nedir? Firma kutulu ürün göndermekle yükümlü müdür yoksa kutusuz da gönderebilir mi? Önerilerinizi bekliyorum, sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Kingston A2000 1TB M.2 SSD'm sorun çıkarmaya başlayınca garantiye gönderdim ve değişim çıktı. Şimdi bana 3 seçenek sunuyorlar:
  1. Samsung PM9C1 1TB M.2 2280 SSD NVMe (PCI-e 4.0 X4) MZVL81T0HELB Tray (kutusuz)
  2. SanDisk Extreme SDSSDX3N-1T00-G26 1TB Gen4 NVMe PCI-e M.2 2280 SSD Tray (kutusuz)
  3. Kingston SNV3S/NV3 M.2 1TB (6000-4000 MB/s) PCI-e + NVMe SSD Disk (22x80 mm)
3.'nün DRAM'siz ve QLC çip olduğu için ona pek sıcak bakmadım. Diğerleri de kutusuz olduğu için kafamı karıştırdı.

Yani bu değişimler genel olarak bu şekilde kutusuz olarak mı yapılıyor yoksa bana mı böyle denk geldi. Ve kutusuz olmasının ne gibi bir dezavantajı olabilir. Bu işin yasal boyutu nedir? Firma kutulu ürün göndermekle yükümlü müdür yoksa kutusuz da gönderebilir mi? Önerilerinizi bekliyorum, sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşdeğer veya üst model vermek zorundalar. Hakkınızı savunun. Yoksa kandırırlar.

Aralarında en mantıklısı Samsung gibi. Üçünde DRAM yokmuş hocam bu arada. Gönderdiğiniz modelle eşdeğer ürün isteyin.

Garantiye gönderdiğiniz ürün DRAM'li, gelen 3 teklif de DRAM'siz. Üçünü de kabul etmeyin. Eşdeğer bir ürün isteyin.

Eşdeğer veya üst model vermek zorundalar. Hakkınızı savunun. Yoksa kandırırlar.

Uyardığınız için teşekkür ederim, diğerlerinin de dediğiniz gibi dram'i yokmuş. Tavsiyeniz üzere eşdeğer ürün istediğimi belirten bir mail attım. Sonuç hakkında daha sonra bu sorunu yaşayanlar olursa örnek olması amacıyla bilgilendirme yapacağım.