RHEZNOW

Başarılı
Sanırım kronik bir sorunmuş iki haftadır bu sorunu yaşıyorum cihaz yük altına girdiği zaman kendini uykuya alıyor ayarlardan kapattım fakat bu sefer de siyah ekran gidip geliyor. Ağır bir oyun oynadığım zaman uzun süre ekran gelmiyor. 0023NT modelini kullanıyorum. Garantisi eylül ayının başında bitti. Bugün servisi aradım, bulunduğum şehirde teknik servis olmadığını ve kargo ile gönderebileceğimi söylediler. Tamir için de ücret alınır garantisi bittiği için dediler. Fakat bu sorun kronik olduğu için ileride yine olabilirmiş o yüzden servise gitme konusunda kararsızım çünkü İstanbul'a gideceğim kargo ile göndermek istemediğim için. Bu yüzden sorun kesinlikle çözülecekse gitmek istiyorum. Bazılarına sensörün kablosu çıkarıp geri gönderilmiş. Bunu yaşamak istemiyorum, ne yapmalıyım? Sizce sensörü kendim çıkarıp kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa servise götürmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sensörü çıkarıp geri gönderilmesini istemiyorsunuz ancak siz sensörü söküp kullanmayı düşünüyorsunuz. Anlamadım o kısımı. Onun dışında kronik bir sorun olduğu için net bir çözümü yok. Dua edin S0-R0 serisinde sensör sökülebiliyor. S1-R1 serisinde anakarta gömülü :D

Sensörü çıkarıp geri gönderilmesini istemiyorsunuz ancak siz sensörü söküp kullanmayı düşünüyorsunuz. Anlamadım o kısımı. Onun dışında kronik bir sorun olduğu için net bir çözümü yok. Dua edin S0-R0 serisinde sensör sökülebiliyor. S1-R1 serisinde anakarta gömülü :D

Eğer sensörü çıkarıp geri göndereceklerse boşuna hiç servise gitmeme gerek olmadığını kastetmiştim. Kalıcı bir çözüm istiyorum.

Çözüm yok değil, var ama kısıtlı ve bilgi gerektiren yoldan. Hassas multimetre ile ekranın açık halindeki omajını ölçerseniz ona göre direnç takarsınız. Ama teknik bilgi isteyen bir kısım ve, tabii ki hall sensörü de eskisi gibi davranmayacak.

Hocam peki sensörü sökersem performansda ne kadar bir kayıp yaşarım? Sıcaklıklarda abartılı şekilde artar mı?

Eğer sensörü çıkarıp geri göndereceklerse boşuna hiç servise gitmeme gerek olmadığını kastetmiştim. Kalıcı bir çözüm istiyorum.

Hocam kalıcı çözümü olsaydı bu kronik bir sorun olmazdı zaten, ne yazık ki şu anda çözümü yok.

Servise yolladığınızda notlar kısmına "kapağı kapattığımda kendiliğinden uykuya dalmasını istiyorum" ifadesini kullanırsanız sensörü değiştirirler, öbür türlü dümdüz söküp gönderiyorlar.

Hocam peki sensörü sökersem performansda ne kadar bir kayıp yaşarım? Sıcaklıklarda abartılı şekilde artar mı?

Sensörü söküp kullananlarda genellikle işlemci 45W limitleniyor, gereksiz ısınıyor şeklinde konular açılmıştı. Bunları yaşamanız muhtemel.

Hocam kalıcı çözümü olsaydı bu kronik bir sorun olmazdı zaten, ne yazık ki şu anda çözümü yok.

Servise yolladığınızda notlar kısmına "kapağı kapattığımda kendiliğinden uykuya dalmasını istiyorum" ifadesini kullanırsanız sensörü değiştirirler, öbür türlü dümdüz söküp gönderiyorlar.

Peki ne kadar ücret alırlar? Kronik olduğu için ileride yine tekrarlama ihtimali kesin gibi. Fazla bir ücret isterlerse sensörü söküp kullanmak daha mantıklı gibi duruyor.

Sensörü söküp kullananlarda genellikle işlemci 45W limitleniyor, gereksiz ısınıyor şeklinde konular açılmıştı. Bunları yaşamanız muhtemel.

İşlemci Watt'ını sınırlıyorsa sıcaklıkların daha düşük olması gerekmez mi?