alex212

Çalışkan
Geçenlerde ASUS'a TUF serisinden olan laptopumu gönderdim. Bugün cihazımı takip ettiğim linkten detaylara bakınca şöyle bir yazı gördüm: "ıslem goruyor - üreticiden fiyat onay bekliyor.".

Cihazın garantisi devam ediyor hâlâ, garantisi devam eden cihaza ücret mi vereceğim ya da genel bir yazı mı bu? Konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?

Onarıma devam edebilmek için tamir ücretini onaylamanız gerekiyor. Konu hakkında bilgi vermek için telefon veya e-posta üzerinden sizinle iletişime geçilecektir. Bu şekilde yazmışlar hocam bende anlam veremedim.

Lenovo anakart değişimi için kargo ücreti dahil bir TL almadı bunlar alırsa ASUS'a yazıklar olsun.

Lenovo anakart değişimi için kargo ücreti dahil bir TL almadı bunlar alırsa ASUS'a yazıklar olsun.

6-7 ay önce temizlik yapmıştım cihaza bundan ötürü garanti dışı bırakmış olabilirler ama konuyla uzaktan yakından alakası yok ki bu hata ile temizliğin alakası ne aradan 6-7 ay geçmiş herhangi bir hasarı vs de yok. Pazartesi arayıp ücreti kabul etmeyeceğim garanti içerisinde yapılmasını talep edeceğim umarım bunlar cevap bulur.

6-7 ay önce temizlik yapmıştım cihaza bundan ötürü garanti dışı bırakmış olabilirler ama konuyla uzaktan yakından alakası yok ki bu hata ile temizliğin alakası ne aradan 6-7 ay geçmiş herhangi bir hasarı vs de yok. Pazartesi arayıp ücreti kabul etmeyeceğim garanti içerisinde yapılmasını talep edeceğim umarım bunlar cevap bulur.

Acer'de cihaza müdahale etmek garantiyi bozuyor, hatırladığım kadarıyla ASUS ile aynı servisi kullanıyorlar aynı politikaları kullanıyor olabilirler. Ben SSD vidasının içinden geçmeme rağmen sorun yaşamamıştım.

Acer'de cihaza müdahale etmek garantiyi bozuyor, hatırladığım kadarıyla ASUS ile aynı servisi kullanıyorlar aynı politikaları kullanıyor olabilirler. Ben SSD vidasının içinden geçmeme rağmen sorun yaşamamıştım.

Hocam cihazda zerre kadar bir kusur yok. Ankara'daki KVK merkezine gönderdim cihazı. Aldığım hata Kernel Power 41 bunu ben yapmış zaten olamam. Her şeyi sapasağlam gönderdim zarar dahi vermedim. Acaba hani tekrardan garanti kapsamında değerlendirilir mi itiraz etsem ücreti kabul etmeyip?

Hocam cihazda zerre kadar bir kusur yok. Ankara'daki KVK merkezine gönderdim cihazı. Aldığım hata Kernel Power 41 bunu ben yapmış zaten olamam. Her şeyi sapasağlam gönderdim zarar dahi vermedim. Acaba hani tekrardan garanti kapsamında değerlendirilir mi itiraz etsem ücreti kabul etmeyip?

Hocam bilmiyorum bunu ASUS ile konuşman gerekir. Ben Lenovo üzerinden örnek verirsem Lenovo kendisi cihaza bir hasar vermezseniz garantiyi bozmayız diyor.

Misal Lenovo'nun servisi bdh garanti dışı durumda hizmeti istemezsen 2bin TL inceleme ve kargo parası istiyormuş umarım garanti dışında kalmazsın.

ASUS'a bakayım dedim şunlar yazıyor;

Buradan özetle anladığım yaptığın müdahale sorunsuz ise garantiyi bozmuyor ama ASUS'un teknik servisi keyfine göre kullanıcı hatası derse bozuluyor :D bayağı ucu açık bir durum var.

Yetkili servis kullanıcının yükseltmesi uygun değil donanıma zarar vermiş demesi yetiyor anlayacağın umarım halledersin. Belki de endişenmeye gerek yoktur sistemsel bir prosedürdür. Arasınlar belli olur.

1. garanti süresi ürünlerin seri numarasına göre belirlenir.
ASUS ürünlerinin garanti süresi bayiden alınan fatura tarihinden itibaren başlar. Müşteriler, haklarını korumak ve ASUS'a garanti talepleri için gerekli olan satın alma faturasını (veya satın alma kanıtını) saklamakla yükümlüdür.
ASUS, garantiyi müşteri faturasına veya ürünlerin etkinleştirme tarihine göre kontrol etme hakkına sahiptir.

2. farklı ASUS ürünlerinin garanti süresiyle ilgili talimatlar için lütfen ürün seri numarası sayfasındaki yönergeleri inceleyin. Eğer yetkili bayiden garanti uzatma (orijinal ASUS garantisi değil) satın aldıysanız, garanti uzatması süresince garanti kontrolü için bayi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

3. garanti süresi ve hizmet süreci farklı ülkeler/bölgeler arasında değişiklik gösterir. Lütfen ürününüzü satın aldığınız yerdeki yerel bayi ile iletişime geçin.

4. garanti süresi farklı ülkeler/bölgeler arasında değişiklik gösterir. Lütfen ürününüzü satın aldığınız yerdeki yerel bayi ile iletişime geçin.

5. yanlış kullanım ve yetkisiz onarım nedeniyle meydana gelen hasarlar ve arızalar garanti kapsamı dışındadır.

6. ASUS garanti hizmeti, ürünün kullanıcı veya yetkisiz servis merkezleri tarafından sökülmesinden kaynaklanan hasarları veya kullanıcının kendi kendine yanlış sökme/kurma işlemlerini kapsamaz.

7. müşterilerin ASUS orijinal garanti etiketini izinsiz olarak çıkarması, garanti etiketi ürün model/özellikleriyle tutarsız olması, etiketin silinmesi ve aşınması nedeniyle seri numarasının belirlenememesi gibi durumlarda ASUS, ürün garanti hakkını sona erdirecek ve onarım hizmeti sağlanmayacaktır.

8. eğer yükseltme sırasında üçüncü taraf bileşenler ASUS parçalarına zarar verirse, garanti kapsamı dışında kalan ASUS parçalarının değiştirilme maliyeti müşterinin sorumluluğunda olacaktır; ancak garanti cihaza tam olarak uygulanmaya devam eder.

ASUS, aşağıdaki faktörlerden kaynaklanan arıza durumlarında onarım için ücret talep etme veya onarımı reddetme hakkına sahiptir:

1. doğal afet, kaçınılmaz dış kuvvet veya kullanıcı ihmali nedeniyle meydana gelen hasarlar.

2. yetkisiz onarım, resmi izin olmaksızın özellik değişikliği veya ASUS orijinal aksesuarları kullanmama nedeniyle meydana gelen hasarlar.

3. yetkisiz yazılım kurulumu ve ayar değişikliği nedeniyle meydana gelen hasarlar.

4. bilgisayar virüsü bulaşması nedeniyle meydana gelen hatalar ve arızalar.

5. ASUS garanti etiketinin tahrip olmuş veya tanınamamış durumda olması. Haklarınızı korumak için lütfen ASUS orijinal garanti etiketini (seri numarasıyla birlikte) çıkarmayın.

6. kabloların ve devrelerin neme veya sıvı temasına maruz kalması ve bu nedenle ciddi oksidasyon ve pas oluşması durumu.

7. ürünlerin diğer yanlış kullanım veya manipülasyonu.

6-7 ay önce temizlik yapmıştım.

Hocam burayı atlamışım, laptopun vidasının üzerinde bulunan etiketi deldiysen tamamen adamların insafına bırakmışsın kendini bu noktada tamamen kurtlar sofrasına atlamışsın maalesef.

Son düzenleme: