Laptopun ekran kartında sorun olduğu için 2 kere servise göndermek zorunda kaldım. İlkinde donanımsal olarak kontrol edin diye özellikle belirtmeme rağmen BIOS güncellemesi yapılıp tarafıma azar çeker gibi "FreeDos olarak almışsınız da Windows orijinal değil de (orijinal Windows key kullanıyorum anakarta gömülü şekilde) format atılması gerekiyor da..." (göndermeden format atmıştım) yazılı bir mektupla beraber geri gönderdiler cihazı. Altına not olarak da adaptör gönderilmediği için kontrol edilmedi ibaresi de eklenmiş (kargo ile gönderdiğim için, kargo sitesinde "Adaptör göndermeyin istenmedikçe" yazıyordu - ki istenmemişti. Arayıp 1 saat destek almıştım.) Cihaz 1.5 hafta çalıştıktan sonra aynı sorunla tekrar nüksetti, arayıp tekrar konuşarak temmuz başında gönderdim (göndermeden yine format attım ki Windows'u bahane etmesinler diye) not olarak önceki gönderdiğimde neler yapıldığını ve "DONANIMSAL OLARAK KONTROL EDİLMESİNİ RİCA EDİYORUM" adlı bir yazıyla servise gitti cihaz. Yaklaşıp 18-19 gün servis işleminden sonra elime geldiği 2. gün yani bugün tekrar aynı sorun nüksetti. Bu sefer ne bir servis kağıdı var ne bir şey, arayıp sorduğumda control center güncellemesi yapılıp geri gönderildi denildi.
FurMark bile yüklü değil (Monster teknikte stres testi olarak kullanılıyor.) Yani hiçbir test yapılmadan aynı sorunla 2 kere servisten dönen bir laptop var elimde.
Tüketici hakem heyetine başvuru yapabilir miyim? - Garantisi yok.
Nasıl bir yol izlemeliyim? - Bulunduğum şehirdeki tamircilere götürüp anakartını kontrol ettirmek fayda eder mi?
Basit bir anakart sensör çatlağı olduğunu ve lehimle basitçe çözülebileceğine inandığım bir sorun var çünkü. 3 aydır araştırıyorum detaylıca.
Ne yapabilirim? Özellikle forumdaki teknik servis tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Sevgili @Recep Baltaş hocamızın da ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Tüketici hakem heyetine başvuru yapabilir miyim? - Garantisi yok.
Nasıl bir yol izlemeliyim? - Bulunduğum şehirdeki tamircilere götürüp anakartını kontrol ettirmek fayda eder mi?
Basit bir anakart sensör çatlağı olduğunu ve lehimle basitçe çözülebileceğine inandığım bir sorun var çünkü. 3 aydır araştırıyorum detaylıca.
Ne yapabilirim? Özellikle forumdaki teknik servis tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Sevgili @Recep Baltaş hocamızın da ilgisini çekeceğini düşünüyorum.