Baklava

Çalışkan
Cihaz
Monster Abra A7 13.2
Monster Notebook'tan 2021 yılında İstanbul Kadıköy mağazasından satın aldığım Abra A7 v13.2 model laptopu aldığım günden beri rahatça kullanamadım. Cihaz sürekli sorun çıkardı; BIOS ile ilgili problemler yaşadım, sıcaklık değerleri başlı başına problem oldu. Kontrol paneli doğru çalışmıyor, sıcaklık derecelerini yanlış ve alakasız bir şekilde, herhangi bir stabilizasyon olmadan gösteriyor.

Son bir buçuk iki yıldır ise ekran kartı durduk yere kendini kapatmaya başladı. Bu sebeple cihazı Monster'ın kendi servisine gönderdim. Monster servisine başvurduğumda “herhangi bir sorun bulamadık” denilerek sadece temizlenip geri gönderildi. Servisten döndüğünde kasanın klipsinin kırılmış olduğunu gördüm ve bilgisayar aşırı ısınarak kendini kapatmaya başladı ben de bilgisayarı açıp macununa bakmak istedim ve termal macunun çok az sürüldüğünü fark ettim. Yani servise gönderdikten sonra cihazın durumu daha da kötüleşti.

Çin'den getirilen dandik Clevo kasalara logo yapıştırıp burada insanlardan o kadar para alıyorlar. Yalnızca bu deneyimi paylaşarak kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamamasını ve Monster alırken iki kez düşünmesini istiyorum.

Monster Notebook'tan 2021 yılında İstanbul Kadıköy mağazasından satın aldığım Abra A7 v13.2 model laptopu aldığım günden beri rahatça kullanamadım. Cihaz sürekli sorun çıkardı; BIOS ile ilgili problemler yaşadım, sıcaklık değerleri başlı başına problem oldu. Kontrol paneli doğru çalışmıyor, sıcaklık derecelerini yanlış ve alakasız bir şekilde, herhangi bir stabilizasyon olmadan gösteriyor.

Son bir buçuk iki yıldır ise ekran kartı durduk yere kendini kapatmaya başladı. Bu sebeple cihazı Monster'ın kendi servisine gönderdim. Monster servisine başvurduğumda “herhangi bir sorun bulamadık” denilerek sadece temizlenip geri gönderildi. Servisten döndüğünde kasanın klipsinin kırılmış olduğunu gördüm ve bilgisayar aşırı ısınarak kendini kapatmaya başladı ben de bilgisayarı açıp macununa bakmak istedim ve termal macunun çok az sürüldüğünü fark ettim. Yani servise gönderdikten sonra cihazın durumu daha da kötüleşti.

Çin'den getirilen dandik Clevo kasalara logo yapıştırıp burada insanlardan o kadar para alıyorlar. Yalnızca bu deneyimi paylaşarak kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamamasını ve Monster alırken iki kez düşünmesini istiyorum.

Sırf ömür boyu bakım garantisi var diye önerenler utanır mı? Sanmam. Geçmiş olsun.

Bu model NH55/58/50 serisi ile aynı şaşi ve soğutmayı kullanıyor, sadece biraz kozmetik değişmiş hali. Genel olarak yazılımsal olarak ve soğutma olarak sorunlu bir kasa. 1650 bile bu kasada ısınıyor.

Bir bilgi daha vereyim: Bu kasaların kontrol merkezi yazılımı hatalı. Yüksek performans modunda daha fazla ısınırken ve fps düşerken dengeli modda aynı yük altında performans kaybı olmadan daha serin çalışıyor. O kadar değişik bir kasa ki, Clevo bilr bu kasaya yokmuş şeklinde davranıyor.

Kasa tasarımı tamamen Çin'den gelen hazır ODM kasalar. Soğutma tasarımı da tamamen aynı Çin'den gelen hazır soğutmalar. BIOS basit bir Çin BIOS ve kontrol paneli de basit bir Çin yazılımı.

Hiçbir mühendislik, ar-ge çalışmaları yok.
Excalibur, GameGaraj, Gameraider falan da Monster gibi bundan farksız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığı INSYDE BIOS sürümü berbat bu kasaların, güncelleme bile çok nadir alıyorlar; BIOS ve kontrol merkezi problemi 2020 & 2021 Clevo modellerin çoğunda mevcut maalesef. Windows 11 işletim sistemindeyse daha fazla problem çıkartıyor. Macun yerine termal ped daha sağlıklı olurdu o kasalara, macun pumpout yapar diye bilerek az sürmüşler gibi.

5-6 yıllık bir kasa, kullandığı kasa modeli Clevo NH77DCQ. Burada çok övülen Tongfang kasalarda o zamanlar bu problemleri çekiyordu, tek Clevo'ya özgü bir durum olmadığını hatırlatmak isterim :D Kasada az faz bulunuyor zaten, anakartının sağlam olmadığı gibi soğutmasıda sağlam değil. Klips konusunda THH'ye başvurmanızda fayda var (uzun sürede sonuçlanır büyük ihtimal).

1766772186393.webp

Bu model NH55/58/50 serisi ile aynı şaşi ve soğutmayı kullanıyor, sadece biraz kozmetik değişmiş hali. Genel olarak yazılımsal olarak ve soğutma olarak sorunlu bir kasa. 1650 bile bu kasada ısınıyor.

Bir bilgi daha vereyim: Bu kasaların kontrol merkezi yazılımı hatalı. Yüksek performans modunda daha fazla ısınırken ve FPS düşerken dengeli modda aynı yük altında performans kaybı olmadan daha serin çalışıyor. O kadar değişik bir kasa ki, Clevo bilr bu kasaya yokmuş şeklinde davranıyor.

Gerçekten de öyle peformans modu daha az performans veriyor şu an bu mesajı yazarken CPU 95 derecelerde :) okulda fan sesi çıkmasın diye sessiz moduna alıyorum bilgisayar 99 derecelere ulaşıyor hiç güç kısmıyor galiba. Acayip iğrenc kontrol paneli var ilk zamanlarda BIOS sebebi ile performans modunu alınca FPS yerlerde oluyordu CPU GHz'ini yerlere indiriyordu ısınmamasına rağmen. Aldığım zamanlarda laptoplar hakkında hiç bilgim yoktu niye aldım hatırlamıyorum ama aldığıma bin pişmanım. Bu nefret ettirici laptopun bana tek faydası var oda laptop uzmanı etti beni her konuda donanımsal ve yazılımsal olarak.

Kasa tasarımı tamamen Çin'den gelen hazır odm kasalar.

Soğutma tasarımıda tamamen aynı Çin'den gelen hazır soğutmalar.

BIOS basit bir Çin BIOS ve kontrol panelide basit bir Çin yazılımı.

Hiçbir mühendislik, ar-ge çalışmaları yok.
Excalibur, GameGaraj, gameraider falan da Monster gibi bundan farksız.

Laptop alacak arkadaşlarıma Excalibur, GameGaraj ve Monster'dan uzak dur diyorum direkt. Neden diyorlar seni bilgisayar uzmanı yapar diyorum :) bazı insanlar var sanki kendi markası gibi savunuyorlar bu markayı önceden fiyat performans modelleri vardı gerçektende ama artık fiyatları diğer markalara neredeyse aynı.

Kullandığı ınsyde BIOS sürümü berbat bu kasaların, güncelleme bile çok nadir alıyorlar; BIOS ve kontrol merkezi problemi 2020 & 2021 Clevo modellerin çoğunda mevcut maalesef. Windows 11 işletim sistemindeyse daha fazla problem çıkartıyor. Macun yerine termal ped daha sağlıklı olurdu o kasalara, macun pumpout yapar diye bilerek az sürmüşler gibi.

5-6 yıllık bir kasa, kullandığı kasa modeli Clevo NH77dcq. Burada çok övülen Tongfang kasalarda o zamanlar bu problemleri çekiyordu, tek Clevo'ya özgü bir durum olmadığını hatırlatmak isterim :D kasada az faz bulunuyor zaten, anakartının sağlam olmadığı gibi soğutmasıda sağlam değil. Klips konusunda THH'ye başvurmanızda fayda var (uzun sürede sonuçlanır büyük ihtimal).

Eki Görüntüle 213545

BIOS da tahta tasarımı ile göz zevkini kaçırması bir yana hiçbir şeyin ayarı yok neredeyse sadece boot settings var o kadar.
Soğutma bloğunu sökmek hepsi tek bir parça birleşik olduğu için termal padleri ısıtmadan çıkmıyor ısstığında bile bazen anakart eline gelecekmiş gibi zorluyor.
Artı olarak bir sorunu daha var 2 SSD takıldığı zaman gen 3 olan slot soğutma bloğuna çok yakın olduğu için blok ssdiyide ısıtıyor. Tam bir rezalet.

Gerçekten de öyle peformans modu daha az performans veriyor şu an bu mesajı yazarken CPU 95 derecelerde :) okulda fan sesi çıkmasın diye sessiz moduna alıyorum bilgisayar 99 derecelere ulaşıyor hiç güç kısmıyor galiba. Acayip iğrenc kontrol paneli var ilk zamanlarda BIOS sebebi ile performans modunu alınca FPS yerlerde oluyordu CPU GHz'ini yerlere indiriyordu ısınmamasına rağmen. Aldığım zamanlarda laptoplar hakkında hiç bilgim yoktu niye aldım hatırlamıyorum ama aldığıma bin pişmanım. Bu nefret ettirici laptopun bana tek faydası var oda laptop uzmanı etti beni her konuda donanımsal ve yazılımsal olarak.

Laptop alacak arkadaşlarıma Excalibur, GameGaraj ve Monster'dan uzak dur diyorum direkt. Neden diyorlar seni bilgisayar uzmanı yapar diyorum :) bazı insanlar var sanki kendi markası gibi savunuyorlar bu markayı önceden fiyat performans modelleri vardı gerçektende ama artık fiyatları diğer markalara neredeyse aynı.

BIOS da tahta tasarımı ile göz zevkini kaçırması bir yana hiçbir şeyin ayarı yok neredeyse sadece boot settings var o kadar.
Soğutma bloğunu sökmek hepsi tek bir parça birleşik olduğu için termal padleri ısıtmadan çıkmıyor ısstığında bile bazen anakart eline gelecekmiş gibi zorluyor.
Artı olarak bir sorunu daha var 2 SSD takıldığı zaman gen 3 olan slot soğutma bloğuna çok yakın olduğu için blok ssdiyide ısıtıyor. Tam bir rezalet.

Bu kasalar Clevo'nun en kötü kasaları. Güncel kasaları soğutma bakımından daha iyi. Alın demiyorum ama bu kasayı kullanıp Clevo çöp demek doğru sayılmaz. Bu kasa aslında oyun için dizayn edilmediği için soğutması zayıf. Yeni kasaları iç dizaynın ve soğutma sisteminin değişmesi nedeniyle daha iyi.

Bu kasalar Clevo'nun en kötü kasaları. Güncel kasaları soğutma bakımından daha iyi. Alın demiyorum ama bu kasayı kullanıp Clevo çöp demek doğru sayılmaz. Bu kasa aslında oyun için dizayn edilmediği için soğutması zayıf. Yeni kasaları iç dizaynın ve soğutma sisteminin değişmesi nedeniyle daha iyi.

Dediğiniz doğru olabilir yeni kasaları kullanmadım ama benim lafım Monster'a zaten yeni Monster alan arkadaşımda sorun yaşıyor bir yıl önce alanda bendeki Clevo kasa çok ısınıyor ve her konusunda çok kötü o yüzden bu yorumu Abra A7 13.2 kasası için ve genel Monster notebooklar için yapıyorum.

Dediğiniz doğru olabilir yeni kasaları kullanmadım ama benim lafım Monster'a zaten yeni Monster alan arkadaşımda sorun yaşıyor bir yıl önce alanda bendeki Clevo kasa çok ısınıyor ve her konusunda çok kötü o yüzden bu yorumu Abra A7 13.2 kasası için ve genel Monster Notebook'lar için yapıyorum.

Arkadaşınızın kullandığı kasa hakkında bilgi verebilir misiniz? Abra veya Tulpar'ın hangi modeli acaba?