Gardrops'ta dolandırılma hikayem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan except
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 711
  • Etiketler Etiketler
    neden
Ben nedense karşı tarafta bir şey olduğunu düşünüyorum. Şüphelerimin bunda olmasının sebebi birincisi öğrenci olup 3 küsür olan bir mouse almaya çalışıyor ve 3 küsür verirken nedense 100₺ komisyon vermeye yanaşmıyor (100₺ salladığım bir fiyat oraya takılmayın). Sizi uygulamaya çekiyor ve dediğiniz gibi uygulamada onaylamazsa eğer atıyorum en basit tabiri ile hıyar yolladı derse siz onun hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bu karşıdaki şahıs bence bu uygulamanın bir bug mı desek yoksa açık mı bilemiyorum ama bir şeyini bulmuş ve sizin hesabı şikayet ettirip kapattırmış. Daha sonra o parayı da büyük ihtimal bakın bu hesap dolandırıcı bana da böyle bir şey oldu tarzında belki parayı geri çekmiştir. Bu ortaya çıkar mı çıkar belki ama çıkana kadar geçecek süre var. Bu şikayetlere bakınca da anlaşılan bence şu birileri bu sistemin açığını sağlam biliyor, sarı sitede olan param güvende uygulamasından nasıl millet dolandırılıyorsa burada da öyle bir şey dönüyor. Karşı taraf ne öğrenci ne komisyon ödememek için diğer siteye çekti, olayı başından beri planlayan o. Çünkü yorumlarını okudum uygulamanın ve memnun olan da bir hayli fazla. Hiçbir şirket böyle bir topa girmez özellikle yeri yurdu belli olan bir şirket. Bu olayın üstüne gidin ben eminim ki çözülecek ve karşı tarafla alakalı olduğunu göreceksiniz. Adamlar bir şekilde bir yolunu bulup milleti oraya çekiyor, öğrenci ayağı işte param az işte maaşım bu kadar ayaklarıyla çekip oradan milleti dolandırıyorlar. Başka hiçbir açıklaması yok. O adam da hesabı kapatıp gitme nedeni de uygulamanın ona ulaşmasını önlemek. %100 karşı taraf dolandırıcı net eminim.
Aynen, ayneeeeen. Buyrun destekten gelen mail:

Merhaba, İlettiğiniz iban doğrudur. Hesabınız kullanıcı sözleşmesine aykırı ve yasal olmayan farklı satış süreçleri gerçekleştirme gibi sebeplerden sistem filtresine takılıp şüpheli işlem olarak otomatik olarak kapatılmış. Açıklaması olmayan pahalı bir ürünü alıcınızla hiç iletişime geçmeden sattığınız görülmektedir. İnceleme sağlandıktan sonra gerekli durumlarda ilgili mercilerle (Bilişim Siber Suçlar, Savcılık..) paylaşılıp süreç sonunda bu kurumlar tarafından alınacak karar neticesinde işlem sağlanacaktır. Durumu açıklayabilmemiz için ne yapmaya çalıştığınızı nasıl bir satış süreci gerçekleştirdiğinizi açık anlaşılır şekilde anlatmanız gerekmektedir. Ayrıca alıcınızın da tarafımıza ulaşarak açıklama yapması gerekmektedir. Alıcınızı tarafımıza yönlendirmenizi rica ederiz. Gardrops Ekibi

Arkadaşlara cevap olarak whatsapp yazışmalarını ve faturaları attım. Haftaiçi siber suçlara gidip bu arkadaşlarla ilgili ne yapabiliriz soracağım.

Merhaba, İlettiğiniz iban doğrudur. Hesabınız kullanıcı sözleşmesine aykırı ve yasal olmayan farklı satış süreçleri gerçekleştirme gibi sebeplerden sistem filtresine takılıp şüpheli işlem olarak otomatik olarak kapatılmış. Açıklaması olmayan pahalı bir ürünü alıcınızla hiç iletişime geçmeden sattığınız görülmektedir. İnceleme sağlandıktan sonra gerekli durumlarda ilgili mercilerle (Bilişim Siber Suçlar, Savcılık..) paylaşılıp süreç sonunda bu kurumlar tarafından alınacak karar neticesinde işlem sağlanacaktır. Durumu açıklayabilmemiz için ne yapmaya çalıştığınızı nasıl bir satış süreci gerçekleştirdiğinizi açık anlaşılır şekilde anlatmanız gerekmektedir. Ayrıca alıcınızın da tarafımıza ulaşarak açıklama yapması gerekmektedir. Alıcınızı tarafımıza yönlendirmenizi rica ederiz. Gardrops Ekibi

Arkadaşlara cevap olarak whatsapp yazışmalarını ve faturaları attım. Haftaiçi siber suçlara gidip bu arkadaşlarla ilgili ne yapabiliriz soracağım.
Ahaha :D Bir de sizi şikayet mi edeceklermiş gerekli yerlere?

Ahaha :D Bir de sizi şikayet mi edeceklermiş gerekli yerlere?
Öyle söylüyor arkadaşlar. Mevzu ürüne açıklama yazmamam ve alıcının benle Gardrops adlı uygulama üzerinden iletişime geçmeden ürünü satın almasıymış.
Açtım kullanıcı sözleşmesini okudum, böyle bir zorunluluktan bahsetmiyor. Kaldı ki, bu nasıl suç teşkil edebilir onu da anlamıyorum.
Yasal olmayan satış süreci nasıl olabiliyor :D Yasal olmayan bir al sat işi yapmak istesem coin kullanırım, Gardrops gibi meziyetsiz bir uygulamayı neden kullanayım.

Arkadaşlar bu dava işi vb nasıl oluyor bilen varsa yeşillendirsin. Hafta içi siber suçlara gidip onlarla bir konuşacağım, paraysa para ne gerekiyorsa yapacağım.

Mevzu burada 3000₺ değil, şu an bu yazıyı yazarken kazanıyorum o parayı zaten. Burda mesele onur meselesi. Beni kimse dolandıramaz. :devilish:

Öyle söylüyor arkadaşlar. Mevzu ürüne açıklama yazmamam ve alıcının benimle Gardrops adlı uygulama üzerinden iletişime geçmeden ürünü satın almasıymış.
Açtım kullanıcı sözleşmesini okudum, böyle bir zorunluluktan bahsetmiyor. Kaldı ki, bu nasıl suç teşkil edebilir onu da anlamıyorum.
Yasal olmayan satış süreci nasıl olabiliyor :D yasal olmayan bir al sat işi yapmak istesem coin kullanırım, Gardrops gibi meziyetsiz bir uygulamayı neden kullanayım.

Arkadaşlar bu dava işi vb nasıl oluyor bilen varsa yeşillendirsin. Hafta içi siber suçlara gidip onlarla bir konuşacağım, paraysa para ne gerekiyorsa yapacağım.

Mevzu burada 3000₺ değil, şu an bu yazıyı yazarken kazanıyorum o parayı zaten. Burada mesele onur meselesi. Beni kimse dolandıramaz. :devilish:

En son ne oldu bende aynı durumu yaşadım 30 gün fraud şüphesi koymuşlar her yerede şikayet ettim siz naptınız.

Bak sen paşalara, hem suçlular hem güçlüler. Direkt Siber Suçlara giderek doğrusunu yapıyorsunuz inşallah lehinizde sonuçlanır.

Bak sen paşalara, hem suçlular hem güçlüler. Direkt siber suçlara giderek doğrusunu yapıyorsunuz inşallah lehinizde sonuçlanır.

Sizin sonuç ne oldu peki?

Öyle söylüyor arkadaşlar. Mevzu ürüne açıklama yazmamam ve alıcının benimle Gardrops adlı uygulama üzerinden iletişime geçmeden ürünü satın almasıymış.
Yasal olmayan satış süreci nasıl olabiliyor :D yasal olmayan bir al sat işi yapmak istesem coin kullanırım, Gardrops gibi meziyetsiz bir uygulamayı neden kullanayım.

Mevzu burada 3000₺ değil, şu an bu yazıyı yazarken kazanıyorum o parayı zaten. Burada mesele onur meselesi. Beni kimse dolandıramaz. :devilish:

Sizin sonuç ne oldu peki bilgi verir misiniz rica etsem teşekkürler.

Son düzenleme:
Konunun sahibine sormuştum ama cevaplamadı 30 gün sonra bakacağız maillere dönüş yapmadılar hala sizin çevreniz yaşayanlar napmış ben CİMER'e vs başvurdum.
Genellikle Siber Suçlara şikayet ettiler, bazen gerçekten paralarını verebiliyorlar. Zaten siber suçlara şikayetten ve cimer'e şikayet dışında pek bir şey de yapılamaz gibime geliyor.

Geri
Yukarı Alt