Garmin akıllı saatler neden bu kadar pahalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1589
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 414
  • Etiketler Etiketler
    neden pahalı

1589

Üstün
Makaleler
2
Garmin markasının dokunmatik ekrana bile sahip olmayan modelleri en az 30.000 TL civarından başlıyor…
Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Saatlerle ilgilenmeme rağmen markayı ilk defa duydum, araştırdığım kadarıyla sadece yurt dışında üretiliyor.

Garmin markasının dokunmatik ekrana bile sahip olmayan modelleri en az 30.000 TL civarından başlıyor…
Bunun sebebi nedir?

1.199 dolarlık saati burada 69.300TL. Sadece kurla 42.000 TL yapıyor. Cart vergisi curt vergisi falan anca oluyor. Neden dolar bazında da pahalı dersen, "Şirket; otomotiv, havacılık, denizcilik, açık hava ve spor aktivitelerinde kullanılan GPS teknolojisi üzerine uzmanlaşmıştır."

KAYNAK

Titanyum ve çelik oranı yüksek olan saatler genelde pahalı oluyor.
Casio MR G saatlere bak mesela, titanyum olduğu için 200 bin liralara çıkan fiyatı var. Bu paranın da iki katına Omega Speedmaster satıyorlar.

Bir ses sistemi, bir de saatlerin ucu bucağı yok, cebindeki paran kadar saat satın alıyorsun.

Çünkü hitap ettiği kesim elit birlikler veya yüksek donanım gerektiren spor dalları hocam. Saatlerini ya da ürünlerini diyeyim genelde elit birlik askeri gruplarda veya sporuna cidden önem veren profesyonellerde (örn: bisikletçilerde) rastlayabilirsiniz. Tabi çok daha fazla kullanım alanı var. Tırcılardan outdoor ve trekkingcilere kadar.

Tek sebebi hitap ettiği kesime cidden üst seviyede malzeme kalitesi ile ürünler sunması. Elit bir askeri gruptaki keskin nişancıda bu saati görmeniz, onun neden bu kadar pahalı olduğunu açıklar nitelikte diyebilirim. Çocuk oyuncağı ya da hikayeli bir oyundan bahsetmiyorum, ciddi anlamda ülkelerin elit dediğimiz askeri birliklerinin kollarında bu firmanın saatlerini görmeniz mümkün.

Bunun sebebi nedir?
Gerekenden fazla kaliteli olduğu için.

Amerikayı aynasızın kolunda gördüm, bundan dolayı demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…