Garuda Linux kullanılır mı?

MNakruf

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Merhaba,

Çok fazla oyun oynadığım için Garuda Linux kurmayı düşünüyorum ama bir de sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Garuda Linux kullanan veya kullanıp da beğenen var mı?

Aktif olarak kullanıyorum ve memnunum.

Sürücüler hazır geliyor, özellikle NVIDIA ekran kartının hazır kurulu gelmesi çok iyi saf Arch da sürücüleri kursam da, oyunlarda ekran kartını kullanmak konusunda problemler yaşıyordum.

Oyun ile alakalı her şey yüklü geliyor, biraz bloat bir dağıtım ama kendi yazılımları var gereksiz uygulamaları kaldırabiliyorsun, tek tıkla, bu konuda kolaylık sağlıyor, illa gaming sürümünü de kurmana gerek yok, minimal sürümleri de var.

Aslında direkt Arch Linux kurmak istiyorum ama daha önce kurulumunu bilmediğim için kuramamaştım doğru düzgün. USB bellekte Ubuntu var. Garuda'dan önce bir Ubuntu'yu deneyeceğim. Ubuntu beklentimi karşılamazsa Garuda'yı deneyebilirim.

Garuda'nın tek sevdiğim yanı snap özelliği onun dışında bir sürü gereksiz uygulama kuruyor.

Arch Linux veya EndeavourOS kurun oyun için en iyi distro Arch Linux tabanlı Linux distrolardır.

Hocam kurulumu çok kolay archlinux ISO'sunu flaşına yazıdırıp iwctl ile internete bağlanıyorsun (Ethernet kablon varsa gerekli değil) archinstall scripti ile kurulumu çok kolay sadece kullanıcı arayüzü olmadan setup yaptığınızı düşünün.

Nobara bilgisayarımda kastığı için bakmayı bıraktım.

Bir video ile beraber kurulumunu yapmayı deneyeceğim hocam. Haber ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…