Sizin kendi çapınızda kahve icmemeniz, kola icmemeniz kimsenin umurunda değil.

Ne alaka? Ben kolada içiyorum, kahvede içiyorum. İçme de demedim?

Reisini de yapsın bunları. Bana niye atıyorsun? Ben mi yönetiyorum ülkeyi?

Ben Erdoğan'ı savunmadım, diyorum ki aynı şekilde bizim de etrafımız Amerika tarafından sarıldı. Bizde risk altındayız aynısını bizde yaşayabiliriz.

Yarın bir gün İsrail bizim kapımıza geldiğinde başka sorunlarla ilgileniriz herhalde hocam. İsrail'in Türkiye hakkında düşüncelerine bakmalısınız.
İlk önce ülke içerisine sokulan milyonlarca afgan, pakistan, hindistan, suriye, ırak uyruklular sivil ayaklanmaya başvurur.

Ne diye İsrail algısı yapıyorsunuz iki ülke de Nato üyesi iken?

Yarın bir gün İsrail bizim kapımıza geldiğinde başka sorunlarla ilgileniriz herhalde hocam. İsrail'in Türkiye hakkında düşüncelerine bakmalısınız.
Eğer Türkiye gerçekten çok güçlü bir ülke olsaydı bugün burada iç sorunları konuşmazdık, ciddi ciddi savaşı konuşurduk.

İlk önce ülke içerisine sokulan milyonlarca Afgan, Pakistan, Hindistan, Suriye, Irak uyruklular sivil ayaklanmaya başvurur.

Ne diye İsrail algısı yapıyorsunuz iki ülke de NATO üyesi iken?

Algı falan yaptığım yok hocam, ikisi de mantıklı değil. İsrail de filistin de üstün değil. Hiçbirini desteklemiyorum. Ancak bu konunun sanki çok uzaktaymış gibi değerlendirilmesi aşırı saçma. Dibimizdeki olayı umursamazdan gelemeyiz.

Ben Erdoğan'ı savunmadım, diyorum ki aynı şekilde bizim de etrafımız Amerika tarafından sarıldı. Bizde risk altındayız aynısını bizde yaşayabiliriz.

İki ülke NATO üyesi iken böyle saçma sapan düşünceler yerine ülkedeki mülteci problemi ile ilgilensek çok daha iyi olacağız.

Tanrı'nın gazabı iki tarafın da üstünde olsun. İki devlete de gram üzülmem fakat ne insanları rehin almak insanlığa sığar ne de hastane vurmak.
Olan kadına çocuğa oluyor işte, Allah cezasını hersin hepsinin.

İşte aradığım yorum. Savaş senin savaşın değilse taraf tutulmamalı bu kadar basit aslında.

Algı falan yaptığım yok hocam, ikisi de mantıklı değil. İsrail de filistin de üstün değil. Hiçbirini desteklemiyorum. Ancak bu konunun sanki çok uzaktaymış gibi değerlendirilmesi aşırı saçma. Dibimizdeki olayı umursamazdan gelemeyiz.
Asıl tehlike ülke içerisinde, uzakta aramaya gerek yok, hemde milyonlarcası var. Sınırdan öteye baktığında sırada Irak ve Afganistan'daki terör örgütleri var.

İsrail-Filistin mevzusu bizi bağlamaz. Amerika destekli Orta Doğu katliamı var, bir cacık yapamazsın.