Mordor Kumpircisi

Başarılı
Sonuçlar fecaat. 4K'da RTX 5090'da dahil olmak üzere patır patır dökülmüş bütün kartlar. Oyun geliştirici stüdyoların DLSS-FSR, Frame Generation gibi teknolojilere sırtını dayayıp donanım kaynaklarının özellikle GPU gücünü verimli kullanarak mümkün olan en iyi performansı sağlama konusunda sınıfta kalmaya başladı birçok oyun geliştirici. Şu tablonun bir izahı olamaz.

5090 gibi bir canavarı kullanan adamı da DLSS'e ve MFG'ye mahrum bırakmazsın, rezillik hakikaten.

Ayrıca ''Ludicrous'' ultra grafik detaylarını ifade ediyor. Grafikler Techpowerup'dan alınma sırası ile native 1080/1440/2160p çözünürlük değerlerindeki sonuçlar.

performance-1920-1080.webp

performance-2560-1440.webp

performance-3840-2160.webp

Bir oyun geliştiricisi olarak söylüyorum, sorun tamamen oyun stüdyolarında. Unreal Engine 5 içerisinde sürükle-bırak mantığıyla oyunlar yapıp sırtlarını tamamen motora dayıyorlar. Optimizasyon namına hiç bir şey yapmıyorlar artık maalesef. Bu gidişat hiç iyi değil, oyuncular olarak bu tip oyunları boykot etmeliyiz bence.

Bir oyun geliştiricisi olarak söylüyorum, sorun tamamen oyun stüdyolarında. Unreal Engine 5 içerisinde sürükle-bırak mantığıyla oyunlar yapıp sırtlarını tamamen motora dayıyorlar. Optimizasyon namına hiç bir şey yapmıyorlar artık maalesef. Bu gidişat hiç iyi değil, oyuncular olarak bu tip oyunları boykot etmeliyiz bence.
Unreal Engine 5 kronik problemli bir oyun motoru. Her oyunda shader derlemelerinden kaynaklı anlık takılmalar yaşatıyor muhakkak. Bu traversal stutter olayı malum. Witcher 4'e bile heyecanlanamıyorum malesef UE5 ile geliştirildiği için.

Unreal Engine 5 kronik problemli bir oyun motoru. Her oyunda shader derlemelerinden kaynaklı anlık takılmalar yaşatıyor muhakkak. Bu traversal stutter olayı malum. Witcher 4'e bile heyecanlanamıyorum malesef UE5 ile geliştirildiği için.
Motorun sıkıntılarının üstüne geliştiriciler de çaba göstermiyorlar. Yaşadıkları problemleri Epic'in updatelerle çözmesini ve optimize etmesini bekliyorlar. Ben de Unreal gördüğümde burun kıvırıyorum artık asset flip, ai slop bir oyun koyacaklar önümüze diye.

Bu oyun stüdyolarını anlamıyorum gerçekten neyle oynamamızı bekliyorlar acaba 7000 serisi tanıtılınca falan mı? Son seriyle bile düzgün oynanmıyorsa bu oyun nasıl satılacak nasıl oynanacak yani. Indie geliştiriciler bile daha düzgün optimize yapıyor dalga geçiyorlar resmen.

Bu oyun stüdyolarını anlamıyorum gerçekten neyle oynamamızı bekliyorlar acaba 7000 serisi tanıtılınca falan mı? Son seriyle bile düzgün oynanmıyorsa bu oyun nasıl satılacak nasıl oynanacak yani. İndie geliştiriciler bile daha düzgün optimize yapıyor dalga geçiyorlar resmen.
Oynamanızı beklemiyorlar, oyunu almanız yetiyor onlar için 😂 Sonra da 1-2 seneye patchle düzeltirler işte, zaten yeni kartlar çıkar unutulur gider 😂