Erken uyumak istiyorum hep uyuyamıyorum, bugün 4 saat yüzdüm çok yorgundum eve geldim bilgisayarla oynayınca yorgunluk gitti. Yatağa yatınca hep kafamda garip garip şeyler düşünüyorum, boş durmuyor genelde hep 30 dakika sonra falan uyurum sizde de oluyor mu, ne tavsiye edersiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Erken uyumak istiyorum hep uyuyamıyorum, bugün 4 saat yüzdüm çok yorgundum eve geldim bilgisayarla oynayınca yorgunluk gitti. Yatağa yatınca hep kafamda garip garip şeyler düşünüyorum, boş durmuyor genelde hep 30 dakika sonra falan uyurum sizde de oluyor mu, ne tavsiye edersiniz?
Müzik dinlemek kolaylaştırabilir, uyumadan 2-3 saat önce bırakın oynamayı, aşırı düşündüğünüz bir şey varsa kağıda vs yazabilirsiniz zihninizi boşaltır.
Argo
Uzman
Rüzgar benim uykumu getiriyor. Masanın üstüne masaüstü vantilatörümü koyar ve açarım, serin ve sessiz. Uykuya dalmam 2-3 dakika falan sürüyor eğer kafamda bir şeyler yoksa. Mümkünse gözlerinize ışık gelmediğinden emin olup uyuyun şahsen ben en ufak dışarıdan pencereden gelen bir ışık olsa dahi uyuyamıyorum, bu yüzden uyku bandı kullanıyorum. Kaliteli bir uyku deneyimliyorum.Erken uyumak istiyorum hep uyuyamıyorum, bugün 4 saat yüzdüm çok yorgundum eve geldim bilgisayarla oynayınca yorgunluk gitti. Yatağa yatınca hep kafamda garip garip şeyler düşünüyorum, boş durmuyor genelde hep 30 dakika sonra falan uyurum sizde de oluyor mu, ne tavsiye edersiniz?
İtachi Uchiha
Yetkin
Bende öyleyim. Yatağa girsem bile gece 3-4'e kadar uyuyamıyorum. Bir ara bitkisel çaylar içiyordum iyi geliyordu.Sarı ışık filtresi açık genelde ama genede denerim yarın bakalım.Genelde gece 2 3 gibi bilgisayar başında geliyor uykum ama.
Bi duble viski iç, mışıl mışıl uyursun.
Alkol yatırır ama uyku ne kadar kaliteli olur tartışılır. Yatmadan bi saat önce sıcak bi çay iç.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Kan değerlerinde anormallik olabilir. Günde 10-12 maden suyu spamladıktan sonra bende de aynı sorun baş göstermeye başladı.
Hybrid Theory
Yetkin
Gün içerisinde meditasyon yapabilirsin. Nasıl yapacağın sana kalmış. Esas amaç zihnini boşaltmak. Gün içerisinde bir sefere mahsus 10-15 dakika yapmak iyi gelebilir. İşe yaradığını hissedersen gün içerisinde birden fazla kez yapabilirsin. Ancak şunu unutma: "Trust the process". İlk denemende sonuç alamayabilirsin ama sürekliliğini getirirsen dikkat dağınıklığını da çözersin. Denemeden de işe yaradığını anlayamazsın. Bunu söylemek bana düşmez ama Reels/Tiktok/Shorts vs. izlemek yerine meditasyon yapabilirsin.
Ayrıca yürümek, dümdüz sadece yürümek iyidir. Hiçbir fiziksel aktiviten yoksa yürüyüş yapmak iyi gelecektir.
Kafein içerikli içecekleri çok tüketiyorsan azaltmanda fayda var. Gün içerisinde en fazla 2 bardak kahve yeterlidir. Mümkünse son bardağını uyku saatinden 8 saat önce içmeni tavsiye ederim. Mesela gece 12'de uyuyacaksan öğlen 4'ten sonra kahve tüketmeyebilirsin. Tavsiyem, uyku saatinden 12 saat önce tüketmendir. Kola, enerji içeceği, soğuk çay vs. tüketiyorsan da bunları kafeinsiz olanlarla değiştirebilirsin. Veyahut hem kahve içip hem de kafeinli başka içecekler tüketiyorsan gün içerisinde en fazla 2 bardak olacak şekilde ayarlayabilirsin.
Meyve tüketimi çok önemli ama tüketemiyorsan da multivitamin haplarından almanı tavsiye ederim. Ancak kokteyl multivitamin almak yerine hangi vitaminde eksikliğin varsa onun takviyesini alabilirsin.
Koltuğa/yatağa uzanıp tavanı seyretmek ve tek noktaya odaklanmak işe yarayabilir. Bir diğer örnek ise aşırı düşündüğünü fark ettiğin anda nefes egzersizi yapıp ortama odaklanabilirsin (gürültülü olmayacak seviyede ses yapan bir şeyler varsa işe yarar, yaz mevsiminde olduğumuz için fan ya da klima açıksa bunların sesi olabilir).
Ayrıca yürümek, dümdüz sadece yürümek iyidir. Hiçbir fiziksel aktiviten yoksa yürüyüş yapmak iyi gelecektir.
Kafein içerikli içecekleri çok tüketiyorsan azaltmanda fayda var. Gün içerisinde en fazla 2 bardak kahve yeterlidir. Mümkünse son bardağını uyku saatinden 8 saat önce içmeni tavsiye ederim. Mesela gece 12'de uyuyacaksan öğlen 4'ten sonra kahve tüketmeyebilirsin. Tavsiyem, uyku saatinden 12 saat önce tüketmendir. Kola, enerji içeceği, soğuk çay vs. tüketiyorsan da bunları kafeinsiz olanlarla değiştirebilirsin. Veyahut hem kahve içip hem de kafeinli başka içecekler tüketiyorsan gün içerisinde en fazla 2 bardak olacak şekilde ayarlayabilirsin.
Meyve tüketimi çok önemli ama tüketemiyorsan da multivitamin haplarından almanı tavsiye ederim. Ancak kokteyl multivitamin almak yerine hangi vitaminde eksikliğin varsa onun takviyesini alabilirsin.