Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba herkese!

Uzun zamandır aklımda olan kendi kişisel gotik ve kozmik korku edebiyatı merakımı daha bi' somutlaştırmak istediğim edebiyat fanzin projem Geceye Çizik ✒️🌙 için alan adını satın aldım:

🔗 https://geceyecizik.com.tr/

Fanzin nedir?

Fanzin fan ve magazin kelimelerinin karışımıdır. Bunu özgür (libre) yazılımın dergi hali olarak düşünebilirsiniz. Özgür, bağımsız ve amatör bir ruhla hazırlanan yayınlardır.

Geceye Çizik devasa iddialarla yola çıkan bir medya kuruluşu değil tabii ki! Burayı gotik edebiyata, karanlık kurguya ve psikolojik gerilime gönül vermiş bir yazarın kendisi gibi hisseden kalemler için açtığı temiz bir alan olarak görebilirsiniz.

Amacım: Edgar Allan Poe’nun melankolisini, H.P. Lovecraft’ın tekinsizliğini, belirsizliğini ve modern psikolojik gerilimin atmosferini sevenlerle bir araya gelmek. Sadece korkutmayı değil edebi bir tat bırakmayı hedefleyen özenli bir dijital arşiv oluşturmak istiyorum.

Sitede "jumpscare" veya salt şiddet odaklı metinlerden ziyade; atmosferi olan, insan psikolojisine dokunan, okurken düşündüren metinlere yer vermek istiyorum. Yani böyle safi karanlık ve pesimist değil de zihinlere oynayan metinlerin peşindeyim.

Eğer sizler de yazdıklarınızı çekmecede -yahut bir klasörde- bekletiyorsanız, okumak ve Geceye Çizik'te yer vermek isterim.

Yazar arıyorum pekala! Geceye Çizik fanzininde yazmak isterseniz eserlerinizi e-mail aracılığıyla gönderebilirsiniz. Burası sizi yayın takvimleriyle boğan zorlayıcı bir yer olmayacak, keyfinizin istediği zamanlar yazdıklarınızı gönderebileceğiniz "özgür ve rahat" bir platform olacak.

✉️ İletişim & Gönderim
Her türlü soru ve eser gönderimi için:
📧 [email protected]

Eser gönderimi yapmak isterseniz:
  • .docx veya .odt formatında | LibreOffice kullananları unutmadım! :D
  • Belge adı "TÜR - ESER ADI - YAZAR ADI" olacak şekilde gönderebilirsiniz. Örnek: ŞİİR - KUZGUN - EDGAR ALLAN POE
Gelecekte: Podcast yayını yapmayı düşünüyorum.

Sorularım:
  • Sitenin şu anki minimalist halini (içerikler eklendikçe dolacaktır) nasıl buldunuz?
  • Edebi eser üretiyor, kendi halinizde yazıyor musunuz?
  • Geceye Çizik'e eser gönderimi yapmak ister misiniz?
🔗 https://geceyecizik.com.tr/