Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Konu Başlıkları Gizle
Ben
Merhaba, ben Caner. Gotik edebiyatla ilgiliyim. Gotik öyküler ve bazen de şiirler yazıyorum. Gotik öykü yazmaya da Edgar Allan Poe'nun Berenike öyküsü ile tanıştıktan sonra başlamıştım. Şimdi de Lovecraft ile tanışmış bulunuyorum ve okumalar yapıyorum. Ayrıca kişisel blogumda, Medium'da ve Substack'te blog yazıyorum.Kısaca Geceye Çizik
“Geceye Çizik” Substack yayınını, sessizliğin, melankolinin ve ruhun içsel çatışmalarında gezinip kendi iç dünyamı kağıda döktüğüm bir sığınak olarak açtım. Burası, kelimelerin yaraları sardığı, anıların iz bıraktığı ve duyguların özgürce yankılandığı bir alan.Ben çoğu öykümü, şiirimi gece saatlerinde, herkes uyurken yazarım. Gündüz yazacaksam da loş ışığın olduğu bir oda yahut kafenin en karanlık köşesinde yazarım. İsim de buradan geliyor.
Neden Geceye Çizik?
Hayatın akışı içinde, derin düşüncelerin ve kırık anıların en iyi anlatıcısı olur -kelimeler. “Geceye Çizik”, benim yazınsal dilimin var olduğu, olacağı bir yer; öznelliğimin, karanlık ama samimi bir şekilde tanımlandığı bir alan. Yazılarım, günün yorgunluğu, kalbin sessiz sancıları, ruhun melankolik çığlıkları ve varoluşun bilinmezlikleri arasında kaybolmuş bir iç yolculuğun izdüşümü. Her satırda bir anı, her kelimede bir yara – belki de iyileşmenin başlangıcı saklıdır.Ben yazıyorum, çünkü yüzleşmem gereken gölgelerim var. Belki siz de okuyunca kendi gölgelerinize rastlarsınız.
Burada Neler Bulacaksınız?
“Geceye Çizik”te, psikolojik ve felsefi derinlik içeren gotik öyküler, denemeler ve melankolik şiirler paylaşıyorum.- Gotik öyküler: Melankoli, romantizm, kasvet ve psikolojik derinlik üzerine kurulu olacak öyküler olacak. Edgar Allan Poe ve Lovecraft damarı hissedeceksinizdir.
- Şiirler: Arada yazdığım, duygularımı işlediğim ve içimdekileri daha ses uyumlu bir formda yansıtmak istediğim yazılar olacaktır.
- Yazın denemeleri: Bazı kelimeler, imgeler, durumlar, olgular vb. üzerine düşündüğüm kendi perspektifimi, kendi dünyayı algılayış biçimimi yansıttığım yazılar olacak. Bu yazılar benim gotik eserlerimi daha iyi yapılandırmamı ve nitelik kazandırmamı sağlayacak bir tür oyun alanı işlevi görecek.
Neden Abone Olmalısınız?
"Geceye Çizik”, gotik edebiyatı, melankoliyi ve derin duyguları ve anlatıları sevenler için olan bir yayın. Eğer Poe’nun öyküleri sizi büyülüyorsa, karanlık ama anlamlı anlatılar arıyorsanız ya da sadece içsel bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız, bu yayın size göre olabilir. Eğer ilginizi çekiyorsa ücretsiz şekilde abone olabilirsiniz.Abone olmak ne demek: Substack uygulama, web sitesi haricinde e-posta bülten aboneliği üstünde de çalışmaktadır. Yani abone olduğunuz bir yayıncı yeni bir yazı yayımladığında e-postanıza direkt o yazının kendisi gelir. Ekstra tıklama, uygulama girişi vs. gerekmez.
Nasıl abone olunur?
Ana sayfadaki Subscribe butonuna basıp e-postanızı girip gönderdikten sonra Geceye Çizik Substack e-posta listesine giriş yapmış olursunuz. Bundan sonra her yazı e-postanıza gelir.
Eğer Substack uygulaması kullanıyorsanız bildirim olarak gelir.
Ücretli abonelik olsa da olmanıza gerek yok. Ücretli içerik olmayacak. Ücretli aboneliği açmamın sebebi Substack'in SEO'ya + puan katmasıdır.
"Geceye Çizik"e abone olduysanız hoş geldiniz...
Geceye Çizik Substack: