Uyarı affı gelmeli mi?

• Evet

Oy: 29 76,3%
  • Hayır

Oy: 9 23,7%

• Oy verenlerin toplamı
    38
Uyarılarda halihazırda zaten süre bulunmakta. Süresi bittiğinde ceza ortadan kalkıyor ancak uyarılar duruyor. Bu da sizin site içi geçmişiniz etkiliyor. Konuda bahsedilen af durumu ise bazı uyarıların direkt olarak kullanıcının site içi geçmişinden direkt silinmesi.

Neeeeyyyyyy, siz kimsiniz de benim ponçik abime uyarı verirsiniz!!!
Bilet sistemine başvuru yapacaktım da sağ olsun kıdemli moderatör kardeşim bunu hediye olarak verdiği için başvurmadım. :)

Ekran görüntüsü 2026-09-25 200307.webp

Yöneticiler olarak, forum içerisinde bulunan kullancıları, yazım ve ifade tarzına göre yeterince tanıdığınızı ve hangi niyetle yazdığını anlayabiliyorsunuz diye düşünüyorum. Foruma gerçekten katkı sağlamak isteyen kişilere bu tarz küçük jestler yapılabilir, tabii kuralların standartını esnetmemek lazım, forum ortamını dengede tutmak tamamen siz yöneticilerin elinde, şimdiden hepinize kolay gelsin.

Uyarı affının gelmesini mantıklı buluyorum ama bütün uyarıların topluca silinmesi yerine belirli bir sisteme bağlanması daha doğru olur.

Üzerinden birkaç yıl geçmiş, tekrarlanmamış ve ağır olmayan uyarıların hâlâ kullanıcının geçmişinde durmasının çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta insan yıllar içinde değişebilir. Konu dışı mesaj, gereksiz mesaj veya yanlış bölümde konu açma gibi hafif uyarılar belirli bir süre yeni uyarı alınmadığında otomatik olarak silinebilir.

Buna karşılık hakaret, tehdit, dolandırıcılık gibi daha ciddi ihlaller kapsam dışında tutulabilir. Böylece hem kuralların caydırıcılığı korunur hem de geçmişte yaptığı küçük bir hata kullanıcının yıllar sonra bile karşısına çıkmaz.

Toplu af yerine, kurallara uyduğu belirli bir sürenin sonunda eski ve hafif uyarıların temizlenmesi bence çok daha adil bir sistem olur. Hatasını tekrarlamayan kullanıcıya gerçekten ikinci bir şans verilmiş olur.

Buradaki moderatör ekibi insaflı, neden tartışıyorsunuz anlamadım. En son cezayı 25 Ocak'ta yemişim. Ondan bu yana çok hata yapmışımdır, ban yemedim. İnsaflılar, moderatör ekibini tebrik ediyorum. Konuya gelirsek, basit cezalar için af gelse yeterli.

En son cezadan ziyade toplam 2 uyarım var 1600 küsur mesajda. Ben hata yapmayan birisi değilim. Çoğu zaman anlayışlı davranıyorlar, benim de sıkıntım yok mevcut durumla ilgili.