Themir

Üstün
Şöyle bir sistem olabilir: Mesela ben daha önce hatalı bir uyarı nedeniyle 5 gün ban yemiş olayım. Daha sonra itiraz ettim ve uyarı kaldırıldı ancak sonuç olarak 5 gün haksız yere banlı kaldım.

Daha sonra tekrar ban yediğimde, örneğin 3 günlük bir ceza aldıysam, uyarı puanı verilsin ancak 3 günlük ban uygulanmasın. Haksız yere geçirdiğim 5 günden 3 gün düşülsün ve geriye 2 gün kalsın.

Sonrasında örneğin 7 günlük başka bir ceza aldığımda ise geriye kalan 2 gün bu cezadan düşülsün ve 7 gün yerine 5 gün ban uygulansın.

Yani hatalı olduğu sonradan kabul edilen uyarılar nedeniyle kullanıcının haksız yere banlı kaldığı süre, sonraki cezalarından düşürülebilir.

Not: Klavyem İngilizce ancak otomatik düzeltme açık. Bu yüzden bazı yerlerde Türkçe karakterler, bazı yerlerde ise İngilizce karakterler kullanılmış olabilir.

Artı -4 Eksi
Her verilen uyarının önemi aynı değil, mesela yazım yanlışından haksız yere uyarı alan birisine hakaret gibi bir uyarıda af tanınmamalı.

Konuyu açan arkadaş zaten "Hatalı uyarılarda" diye belirtmiş. Ama insanlar sanki birisi küfür edip affedilecekmiş gibi konuşuyor.

Selam,

Verilen uyarılar, yanlış veya haksız olmasın diye özellikle dikkat ediliyor. Bir üye, aynı şeyi defalarca kez uyarılmasına rağmen devam ettiriyorsa da yapabilecek bir şey kalmıyor.

Normalde arka plandan bir görsel paylaşmayız ancak örnek olsun, son 10 uyarı:

1791047579245.webp

Hatalı ya da uygunsuz bir durum var ise önce rapor, çözüm bulunamaz ise daha sonra bilet sistemini kullanabilirsiniz.

Uyarı sistemini oldukça esnek kullandığımız, her ay yayınlanan şeffaflık raporlarına göre günde ortalama 2-3-4 uyarıya tekabül eden bir uyarı rutinin olduğu şu ortamda bence fazla detaycı bir talep.

Hasan veya Barış XenForo'da moderatörlerin/yöneticilerin denetim paneline her üyeye özel bir "haksız alınan uyarı adeti" veya türevi bir sayaç eklemek şeklinde bir hokus pokus yapabiliyorlar mı bilmiyorum. Ancak buna zaten gerek yok. Uyarı rutinimiz ve gösterdiğimiz inisiyatifler haksız uyarıyı bırakın, haklı uyarının bile verilmesini engelliyor. Haklı uyarının bile nadiren verildiği ortamda haksız uyarının verilme sıklığını siz düşünün artık.

Mevcut düzen zaten sizi koruyor ve sorununuzu çözüyor. Bir üye zaten haksız olduğunu düşündüğü bir uyarı olursa bilet açıyor ve bilet sisteminde de uyarının haksız olduğuna kanaat getirilirse Barış gerekli aksiyonu alıyor ve bu aksiyon sadece uyarının silinmesi şeklinde değil, aynı zamanda haksız uyarı veren moderatörü de uyarmak şeklinde oluyor. Moderatörler de uyarılıyor merak etmeyin. :)

Ayrıca elbette bilet içeriklerine dair herhangi bir bilgim olmadan söylüyorum, adım gibi eminim uyarı haksız olmasa da Barış kimi durumlarda yine üyelerin memnuniyeti açısından çokça inisiyatif alıyordur.

Şahsen denetim yapma zorunluluğum olmasa bile elbette ekip arkadaşlarımın yükünü hafifletmek adına her fırsatta onlara yardım ediyorum ve her seferinde gerek benim gerekse de onların gösterdiği inisiyatife çokça şahit oluyorum. Hepinize nazik davranmaya çalışıyorum ve katkı sağladığım kategorilerde yazım yanlışı gibi görece basit uyarıları geçtim, yanlış bilgi verildiğinde yanlış bilgi uyarısı dahi vermiyorum. Hemen mesajın üstünü çizip kibarca doğru bilgilendirmeyi yapıyorum ki gönüller kırılmasın.

Gösterdiğim hassasiyeti ve fazlasını ekip arkadaşlarım da gösteriyor. Hepimiz hem burayı fazlaca bir inisiyatif göstererek yönetiyoruz hem de bilgimiz, yeteneğimiz ve vaktimiz dahilinde katkı sağlayıp topluluğumuzu geliştirmeye çalışıyoruz.

Neticede bu kadar inisiyatife rağmen uyarı sistemiyle alakalı hala memnuniyetsizlik varsa bunun çözümü böyle detaycı senaryolar değil, karşılıklı iş birliği. Bizler gösterdiğimiz inisiyatifi elbette aynı şekilde devam ettirelim, sizler de biraz daha dikkatli olup özen gösterdiğinizde karşılıklı bu iş birliği çerçevesinde uyarı sistemiyle alakalı sorun yaşama ihtimalini neredeyse sıfıra indirgemiş olacağız.

Çok konuştum, özetle eksiledim, kusura bakmayın. :) Fikrimi belirtmek istedim sadece.

Zaman dilimi veremem ama uzun zamandır öyle kolay kolay mesaj özelliğini engellemiyorlar. Sadece uyarı atıyorlar, en azından bana gelen uyarılar bu yöndeydi. Sanırım yeşil forumun agresif politikalarından ders alınmış ki burada çok absürt bir durum olmadığı müddetçe sadece uyarı veriyorlar.