megatronn

Yetkin
Yer
Vice City
Merhaba. Normalde böyle bir konu açmazdım ama bu durum beni çok etkilemeye başladı.

2 hafta önce ana sayfama bir YouTube videosu düştü. Video 9 yıl önce yüklenmişti. Video bende çok garip bir etki bıraktı biraz düşününce videoyu eski tabletimde bildirim ekranında gördüğümü hatırladım. Evet, 9 yıl önce yani video yeni yüklendiği zaman tabletime video bildirimi olarak gelmişti o video. Bir anda dünyam değişti. Neden böyle bir detayı hatırladım bilmiyorum ama içimde tarif edilemeyecek bir özlem duygusu oluşmaya başladı. İlk başta çok umursamadım, 1-2 güne geçer diyordum ama bugün 16. gün ve ben hala ilk günkü etkideyim. Sabah kalkıyorum yatakta bir 15-20 dakika boyunca geçmişi yâd ediyorum. Ders çalışıyorum birden aklıma geçmişte yaptığım şeyler geliyor. Yemek yiyorum yine eskiler. Uyuyorum rüyama giriyor. Bir türlü kurtulamıyorum. Artık psikolojik bir hâl almaya başladı sanırım. Çünkü şu anki hayatımdan zevk almamaya başladım. Ne yaparsam yapayım geçmişim aklımdan çıkmıyor. Bu duyguyu nasıl atlatabilirim? Aileme söylüyorum, babam herkesin böyle bir dönemi oluyor geçecek diyor ama ben geçeceğine inanmıyorum.

Kahramanmaraşlıyım. Yani depremzedeyim anlayacağınız. Çocukluğumun geçtiği mahalle komple ağır hasarlıydı ve yıktılar. Sadece ilkokul kaldı bir de cami. Her gün ilkokulun bahçesine gidip orada yaptığımız maçları hayal ediyorum. Sanki çocukluğum beni çağırıyor ama ben gidemiyor gibiyim. Yaşım daha 17, öyle çok büyük değilim ama bu duygulardan kopamıyorum. Pazar günü bahsettiğim okul bahçesinde otururken orada maç yaptığımızı gördüm sanki gerçek gibiydi. Hala onun etkisindeyim böyle giderse çok daha kötü şeyler olacak. Şizofreni olurum diye korkmaya başladım.

Nostalji maalesef çok güçlü bir duygu, bastırmak çok zor. Küçükken büyüklerimiz "ah nerede o eskiler?" dediğinde garip olurduk. Şimdi ne zaman bir Minecraft müziği duysam kahroluyorum, içimde garip bir burukluk oluyor.

Öncelikle endişelenmeyerek başla, geçmişin geçmişte kaldığını ve onunla hüzünlenmektense mutlu olmayı yeğlemelisin. Güzel bir çocukluğun olmuş, şimdi sana düşen o anları iyi hatırlayıp geleceğine odaklanmak. Ne kadar çok bu geçmişi hatırlama olayını kafaya takarsan bir o kadar çok bir şeylerin ters gittiğini düşüneceksin.

Geçmiş geçmişte kaldı. Sana "Müzede bir Gece 3" filminin son sahnesini atayım.

"+ Yarın ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok."

"- Ne kadar heyecanlı!"

Öncelikle endişelenmeyerek başla, geçmişin geçmişte kaldığını ve onunla hüzünlenmektense mutlu olmayı yeğlemelisin. Güzel bir çocukluğun olmuş, şimdi sana düşen o anları iyi hatırlayıp geleceğine odaklanmak. Ne kadar çok bu geçmişi hatırlama olayını kafaya takarsan bir o kadar çok bir şeylerin ters gittiğini düşüneceksin.

Hocam geçmişi hep özlüyordum zaten ama bu çok farklı geliyor bana. İlk defa bu kadar ağır bir özlem duygusu yaşıyorum sanırım. 17. gün bugün ve bu sabahta uyanıp 15 dakika boyunca geçmişi yâd ettim. Buna nasıl engel olacağım? İsteyerek yapmıyorum.

Geçmişi hep iyi anılar ile hatırladığımızdan böyle oluyor. Bir de tabii talihsiz olaylar başına gelmiş, haliyle zaman zaman böyle hissetmen normal. Sadece sürekli olmasına izin vermemen lazım, anda kalmazsan hayattan koparsın.

Hocam geçmişi hep özlüyordum zaten ama bu çok farklı geliyor bana. İlk defa bu kadar ağır bir özlem duygusu yaşıyorum sanırım. 17. gün bugün ve bu sabahta uyanıp 15 dakika boyunca geçmişi yâd ettim. Buna nasıl engel olacağım? İsteyerek yapmıyorum.
Yüksek sesli müzik dinle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmişi hep iyi anılar ile hatırladığımızdan böyle oluyor. Bir de tabii talihsiz olaylar başına gelmiş, haliyle zaman zaman böyle hissetmen normal. Sadece sürekli olmasına izin vermemen lazım, anda kalmazsan hayattan koparsın.

Hocam işte sürekli olmasına engel olamıyorum. Bundan sonra eskiyi hatırlatan videolar izlemeyeceğim, baktım o da olmuyor; psikolojik destek almayı düşünüyorum.

Yapıyorum da, onlar da genelde depresif müzikler oluyor hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işte sürekli olmasına engel olamıyorum. Bundan sonra eskiyi hatırlatan videolar izlemeyeceğim, baktım o da olmuyor; psikolojik destek almayı düşünüyorum.

Yapıyorum da, onlar da genelde depresif müzikler oluyor hocam.
Depresif dinlersen tabii olmaz. Bence olayi kafanda cok duygusallastirdin. Spor yap, kafani dagit, unutursun. Insanlar 20 yillik esinden ayrilip unutuyor, bu mu yapilmayacak?