Ben MacBook ile oyun oynadığım için mecburen kullanıyorum. Pek çok oyunu oynamamı sağlıyor ama memnun olmadığım tarafları da çok tabii.
Öncelikle 2060 vermiyor hiç. Konu sahibi öyle yazmış ama ya GTX 1060 ya da RTX 2080 alıyorsunuz.
Memnun olmadığım kısımları oyunların bekleme sürelerinin aşırı yavaş olması ve evet bazı zamanlarda oyun grafiklerinin yüklenmemesi. Muhtemelen sistemlerinde SSD bile kullanmamışlar 7200 rpm harddiskler ile oyunu yüklemeye çalışıyor bilgisayarlar.
Hiç olmayacak oyunlara 1060 vermesi ayrı problem. Hadi LoL vb oyunlarda anlarım sistem istemiyor oyun ama geçenlerde hevesle Dakar Desert Rally oyununu açtım 1060 verdi, low ayarlarda bile oynayamadım. Bilet oluşturdum, bir şey yapamayız ekran kartlarını algoritma otomatik atıyor diye cevap verdiler.
Bazen oyunlar açılmıyor, çıkıp girmek gerekiyor yeniden. Özellikle Rocket League’de bunu sıklıkla yaşıyorum. Ayrıca ilk 2-3 maçımda stadyumlar yüklenene kadar maç başlarında takılmalar ve donmalar yaşıyorum.
Gameplus gerçekten 350 lira gibi yüksek bir fiyata aylık abonelik satıp en düşük kalitede hizmeti veriyor. Umuyorum ki ülkede xCloud gibi alternatifler bir an önce resmi olarak çıkış yapar da bolca müşteri kaybederler. Çünkü tekel oldukları sürece bu böyle devam edecek gibi duruyor.
Yıllık aboneliği 990 TL gibi bir fiyata satın almıştım kampanyadan. Fiyat olarak uyguna geldi bana ama bir sonraki abonelik zamanı bu yüksek fiyatları bu kadar düşük kaliteye vermek ister miyim bilemiyorum. Konsol bile tercih edebilirim bunların yüzünden.